Merhaba, Avm otoparkında gidiş geliş çift yönlü yolda seyrederken, 4 yol gibi bir noktadan geçerken sağ yoldan gelen araç bana çamurluk ve ön kapı birleşimine vurdu. Normalde sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü var biliyorum, Ancak : benim yolum çift yön, o aracın geldiği yol ise tek yön. Benim otoparkta 4 lü kesişime gelirken sağ tarafımda sağa dönüş yasak tabelası vardı, bana çarpan araba da 4 lü kesişim öncesi 20 yazan hız tabelası vardı. Burada kusur kimde olur acaba? Olay anının araç içi kameradan videosunu da atıyorum. Umarım youtube linki paylaşmam sorun değildir. Başka türlü yükleyemedim videoyu. Henüz tutanak doldurmadık, ben kusurlu olduğumu düşündüğüm için arkadaşa tamponunu boyatırım demiştim, ama benim arabadaki kapı ve çamurluktaki hasar boyasız göçükle düzelmeyecek gibi bu durumda hatalı da ben değilsem tutanak doldurup kasko ile serviste yaptırıp değer kaybı vs almak istiyorum Zira zararım büyük maddi anlamda. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Avm Otoparklarında Kaza Yaptığınızda Kusurlu Tarafın Belirlenmesi
Avm otoparklarında meydana gelen trafik kazalarında kusurlu tarafın belirlenmesi, kazanın nasıl gerçekleştiğine bağlı olarak değişebilir. İşte bu tür durumlarda dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar:
- Avm Otoparklarında Kamera Var Mı?
Çoğu modern avm otoparkında güvenlik amacıyla kameralar bulunur. Bu kameralar, kaza anını kaydedebilir ve sorumluluğu belirlemede değerli kanıtlar sağlayabilir.
- Kapalı Otoparkta Trafik Kazası
Kapalı otoparklar, genellikle özel yollar olarak kabul edilir ve trafik kuralları bu alanlarda geçerlidir. Bu nedenle, kapalı otoparkta meydana gelen bir kazada, kusurlu taraf trafik kurallarını ihlal eden kişi olur. Örneğin, hız sınırını aşmak veya sinyalsiz şerit değiştirmek.
- Site Otoparkında Trafik Kazası
Site otoparkları da genellikle özel mülklerdir ve trafik kuralları bu alanlarda geçerli olmayabilir. Ancak, site yönetiminin belirlediği kurallar (örneğin, hız sınırı) yine de geçerlidir. Site otoparkında meydana gelen bir kazada, kusurlu taraf bu kuralları ihlal eden kişi olur.
- Otopark Kazaları Trafik Sigortası
Trafik sigortası, otopark kazalarını da kapsar. Trafik sigortası, kusurlu tarafın karşı tarafa verdiği maddi ve bedeni zararları karşılar.
- Otopark Kazalarında Kusurlu Tarafın Belirlenmesi
Otopark kazalarında kusurlu tarafın belirlenmesi için şu faktörler dikkate alınır:
- Kaza anına ilişkin tanık ifadeleri
- Güvenlik kamerası kayıtları
- Hasar tespit tutanağı
- Polis raporu (varsa)
Kusurlu tarafın belirlenmesi genellikle karmaşık bir süreçtir ve bir avukata danışmanız gerekebilir. Yukarıdaki bilgiler sadece genel bir bakış açısı sağlamak içindir ve hukuki tavsiye olarak yorumlanmamalıdır.