Şimdi Ara

Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Avm otoparkında gidiş geliş çift yönlü yolda seyrederken, 4 yol gibi bir noktadan geçerken sağ yoldan gelen araç bana çamurluk ve ön kapı birleşimine vurdu.

Normalde sağdan gelen aracın geçiş üstünlüğü var biliyorum,

Ancak : benim yolum çift yön, o aracın geldiği yol ise tek yön. Benim otoparkta 4 lü kesişime gelirken sağ tarafımda sağa dönüş yasak tabelası vardı, bana çarpan araba da 4 lü kesişim öncesi 20 yazan hız tabelası vardı.

Burada kusur kimde olur acaba?

Olay anının araç içi kameradan videosunu da atıyorum. Umarım youtube linki paylaşmam sorun değildir. Başka türlü yükleyemedim videoyu.

Henüz tutanak doldurmadık, ben kusurlu olduğumu düşündüğüm için arkadaşa tamponunu boyatırım demiştim, ama benim arabadaki kapı ve çamurluktaki hasar boyasız göçükle düzelmeyecek gibi bu durumda hatalı da ben değilsem tutanak doldurup kasko ile serviste yaptırıp değer kaybı vs almak istiyorum

Zira zararım büyük maddi anlamda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kim suçlu kim suçsuz bilmiyorum ama senin de yanlışın var. Zaten yavaş gidiyorsun. O aracın sağdan geldiğini görüyorsun. O aracın da durmadan direk geçeceğini de tahmin edebiliyorsun.

Ama bizim milletimizdeki yol hakkı benim hastalığı o an devreye giriyor. Durmak yerine devam ediyorsun. Halbuki yol hakkı senin olsa dahi, yan taraftan gelen insanın eşşekten aşağı bir zekaya sahip olduğunu tahmin etmen gerek.

Ona kırmızı, sana yeşil yanıyor olsa dahi onun yolun karşısına geçip geçmeyeceğini beklemen lazım.

Yapay Zekanın Yanıtı

Avm Otoparklarında Kaza Yaptığınızda Kusurlu Tarafın Belirlenmesi

Avm otoparklarında meydana gelen trafik kazalarında kusurlu tarafın belirlenmesi, kazanın nasıl gerçekleştiğine bağlı olarak değişebilir. İşte bu tür durumlarda dikkate alınması gereken bazı önemli noktalar:

• Avm Otoparklarında Kamera Var Mı?

Çoğu modern avm otoparkında güvenlik amacıyla kameralar bulunur. Bu kameralar, kaza anını kaydedebilir ve sorumluluğu belirlemede değerli kanıtlar sağlayabilir.

• Kapalı Otoparkta Trafik Kazası

Kapalı otoparklar, genellikle özel yollar olarak kabul edilir ve trafik kuralları bu alanlarda geçerlidir. Bu nedenle, kapalı otoparkta meydana gelen bir kazada, kusurlu taraf trafik kurallarını ihlal eden kişi olur. Örneğin, hız sınırını aşmak veya sinyalsiz şerit değiştirmek.

• Site Otoparkında Trafik Kazası

Site otoparkları da genellikle özel mülklerdir ve trafik kuralları bu alanlarda geçerli olmayabilir. Ancak, site yönetiminin belirlediği kurallar (örneğin, hız sınırı) yine de geçerlidir. Site otoparkında meydana gelen bir kazada, kusurlu taraf bu kuralları ihlal eden kişi olur.

• Otopark Kazaları Trafik Sigortası

Trafik sigortası, otopark kazalarını da kapsar. Trafik sigortası, kusurlu tarafın karşı tarafa verdiği maddi ve bedeni zararları karşılar.

• Otopark Kazalarında Kusurlu Tarafın Belirlenmesi

Otopark kazalarında kusurlu tarafın belirlenmesi için şu faktörler dikkate alınır:

• Kaza anına ilişkin tanık ifadeleri
    • Güvenlik kamerası kayıtları
    • Hasar tespit tutanağı
    • Polis raporu (varsa)

Kusurlu tarafın belirlenmesi genellikle karmaşık bir süreçtir ve bir avukata danışmanız gerekebilir. Yukarıdaki bilgiler sadece genel bir bakış açısı sağlamak içindir ve hukuki tavsiye olarak yorumlanmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Goruntuye bakilirsa kusur orani %50 %50 gibi

• Bursa Carrefoursa otoparkı çok sakat yer

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam

Trafikte sağdan gelene yol verilir. Ben avm içinde de Özellikle sağıma bakarım araç varsa beklerim, soldaki de yakınsa yine beklerim şahsen saniyelerim para kazandırmıyor bana.
    Orası trafik değil diyorlarsa o ayrı.

+Videoya bakılırsa ikiniz de sağa sola önünüze bakmamış gibi duruyorsunuz. Yol üstünlüğü var mıdır orada sormak lazım. Normal trafikte siz de haklısınız, geçiş üstünlüğü sizde görünüyor. Orada 20 tabelası varsa size yol vermesi lazım.

Karışık durumlar. Size söyle bir konu lazım;https://forum.donanimhaber.com/ekspere-danisin-kaza-sonrasi-yanlis-uygulamalardan-korunun--76464184

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 3 Temmuz 2022; 10:6:54 >

• Otopark olduğu için trafik kuralları tam olarak bu tip mekanlarda uygulanıyor mu? Tutulan tutanağın hükmü var mı? Benim bildiğim tutanağın bir hükmü olmadığı yönünde. Mutlaka arkadaşlar açıklayacaktır. Anlaşma yoluna gidilmesinde fayda var gibi. Geçmiş olsun.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt

Otopark ya kamuya açık alan olduğu için, trafik sigortaları aynı karayolu gibi kaza yapılan alanın mevcut işaret ve yol durumlarına göre değerlendirme yapıp ödeme yapıyormuş.

6 yıl önce fırtınalı bir havada sitenin açık otoparkına vitesi N konumunda bırakıp el frenini çekerek araç parketmişim.

5 dakika sonra karşı komşu kapımı çaldı "Sizin araç otopark kapısına çarpmış" dedi.

Hemen aşağıya inip baktım. Hafif rampa olan yerde araç geri kaymış ve kapalı olan otopark kapısına çarparak kapıyı yamultmuştu.

Şanslıydım çünkü otopark kapısını da aşıp yola çıkabilirdi.

Kontrol ettiğimde arabada çizik bile yoktu. Sanırım el freni tam olarak kavrayamadı ve fırtına etkisiyle araç sürüklendi. Fren tamamen devre dışı kalsa kapıyıda yıkıp geçerdi.

Sitenin otoparkını cepten yaptırmamak için Polis çağırdım. Yarım saat sonra trafik ekibi geldi ve olay yerini inceledi.

"Aslında trafiğe kapalı alan tutanak tutulmaz ama bunca yol geldik madem tutanağı hazırlayalım" dediler.

Tutanağı tanzim ettikten sonra imzamı aldılar "Kadıköy' de bizim trafik şube müdürlüğü var, yarın oradan gelip tutanağı alabilirsin" deyip gittiler.

Ertesi gün tutanağı teslim aldım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Evet ben aşırı dalgındım, 15 yıldır araç kullanırım, böyle yol kontrol etmeden yola çıktığım, ya da böyle alanlarda acele edicem diye gereksiz hız yaptığım hiç olmamıştır.

Zaten kafa dağıtmak için gitmiştik, tam dağıtmış olduk

• onuer kullanıcısına yanıt

O zaman tutanak tutmak iyi olabilir hocam. Karşı taraf da sanırım kendisini suçlu gördüğü için istememiştir. Onun da tampon belki far tırnağı vs kırılmış olabilir, masrafı vardır illa ki.

Tabi olay anında fotoğraf çekmediyseniz kabul etmeyebilir de sigorta!

• Kimin suçlu suçsuz olduğu çok farketmiyor tramer 50-50 verip geçiyor. Ben sağ taraftaydim adam ters şeritten gelip vurdu yine de 50-50 verdiler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim

• 50-50 verip geçerler muhtemelen. Suretler çok yüksek değildir iki tarafın da durma şansı varken durmadıkları için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hekim99 kullanıcısına yanıt

aynen bence de. o hatalı bu hatalı aranacak durum değil gibi. kesin bi tabela yok yol ver vs gibi. iki taraftan biri dikkat etse önlenebilirmiş. geçmiş olsun

var, başıma geldi. geri geri çıkarken vurdular karşı tarafın sigortası ödedi zararı.

• Videoda 0:19-0:20 gibi diğer araç kamerada görünüyor.

Yani aslında sizin de görmüş olmanız lazımdı, veya iyi olurdu diyelim Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim 

Geçmiş olsun, kaza sonuçta... Ancak benim de bildiğim trafiğe kapalı bu tip alanlarda rapor tutulmuyor. Kasko vs varsa beyanla yapılması gerekecek herhalde. Yine de sigorta ile konuşup buna göre işlem yapmak daha doğru olur.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Ben zaten dalgındım. Eğer dikkatli olsaydım, hatalı o bile olsa bu kaza olmamış olurdu. Tabi aynı şekilde karşı taraf da dikkatli olsaydı yine bu kaza olmamış olurdu. İki tarafın da dikkatsizliği söz konusu zaten. Sigorta şirketleri kamuya açık alanlarda karayolu olmasına bakılmaksızın işlem yapıyormuş. Bu konuyla ilgili yargıtay kararları vs varmış.

Ama tabi tutacağımız tutanakla bu veriler ışığında kusur oranı nasıl dağılım gösterir bilemiyorum. Karşı araçta tamponda hasar var o da çok az. Ancak bizim araçta iki parça gitmiş durumda, göçük düzeltme ile büyük oranda düzelecek gibi olursa zaten bu şekilde yaptıracağım.

Ama eğer boya vs işin içine girerse, tutanak doldurup yetkili servise de bırakabilirim. 20 k hasar kaydı çıkar ama napalım

• nasıl beceriyorsunuz söyle yerlerde kaza yapmayı. 4 kesişen yolda bi tık frene bassan bu kaza olmaz dı.

• Kim suçlu kim suçsuz bilmiyorum ama senin de yanlışın var. Zaten yavaş gidiyorsun. O aracın sağdan geldiğini görüyorsun. O aracın da durmadan direk geçeceğini de tahmin edebiliyorsun.

Ama bizim milletimizdeki yol hakkı benim hastalığı o an devreye giriyor. Durmak yerine devam ediyorsun. Halbuki yol hakkı senin olsa dahi, yan taraftan gelen insanın eşşekten aşağı bir zekaya sahip olduğunu tahmin etmen gerek.

Ona kırmızı, sana yeşil yanıyor olsa dahi onun yolun karşısına geçip geçmeyeceğini beklemen lazım.

• CheckVizoR kullanıcısına yanıt

Yani ben zaten konuyu okuduysanız dikkatsiz ve dalgın olduğumu belirttim.

Konu yol vermemek için geçmek değil, ben aracı farketmedim bile. Çarptığında fark ettim. Zaten dikkatli olup o an görseydim tabiki yol hakkı benim de olsa dururdum. Ama malesef dikkatim çok dağınıktı, başka özel sıkıntılarımızdan dolayı. Karşı tarafta aynı şekilde dikkatsiz olmasaydı yine kaza olmazdı. İki taraftan biri dikkatli olsa yetecekti.

Olan oldu zaten, ben de konuyu artık böyle durumda teknik anlamda sbm de kusur oranları ne olur diye fikir alışverişinde bulunmak için açtım.

Zira kusur tamamen bende ise farklı adım, kusur karşıdaysa farklı adım atacağım. Yani kazanın olmasına sebep dikkatsizlikler olan oldu. Dediğim gibi 15 yıldır belki 300 bin km üstünde araç sürdüm. Ama bunun bir önemi yok anlık bir hata dikkatsizlik sonuç da bu yani. Dikkatli olsaydık elbet bu kaza olmazdı bunu dikte etmek sonucu değiştirmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuer -- 3 Temmuz 2022; 14:1:26 >

• Aynen aynen, geçmiş olsun, yapacak diyecek bir şey yok zaten şu saatten sonra.

Size diyoruz da, yazmayı unutmuşum, aynı şekilde diğer aracın sürücüsünün de görmesi, yavaşlaması lazım. AVM'lerde çok denk geliyorum, adam hiç bir şey yokmuş gibi bodoslama gidiyor öyle, bir de gazlıyorlar ya Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim Her köşede bekliyorum, birisi fırlamasın diye. Ve illa bi köşede birisi geçiyor zört diye.

Eh biliyorsunuz, aynı şekilde böyle apartmandan, duvardan son ana kadar görünmeyen 4 yol ağızları var. Adamlar oralara hiç yavaşlamadan giriyorlar ve birbirlerine vuruyorlar, nasıl bir cesaretse Avm otoparkında kaza yaptık, kusurlu taraf sizce kim Bizim evin orada çok düşük hızlı bir kavşakta, bir aracın diğer apartmanın bahçesine uçtuğunu gördüm. Yahu diyorum bu kavşakta maks yapacağınız hız 20. Nasıl beceriyorsunuz, ikisi de dümdüz girmiş. Acayip ağır hasar vardı, yaralanma falan bile olabilir yani. Siz yine ucuz yırtmışsınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.