Şimdi Ara

AVM Otoparklarındaki Teker Kilidi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
1
Favori
10.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maksat el kuvvetlensin, üste çıkmak kolay olsun zaten. yoksa haklısın
  • Eğer otoparklarında "Gece araç bırakmak yasaktır" ve şeklinde bir uyarı var ise, orayı parasız otopark şeklinde kullanmaya çalışan araç sahiplerini akıllandırmak adına yapılan uygulamayı desteklerim.

Orası AVM müşterileri için AVM'nin tapulu veya uzun süreli kiraladığı arsa üzerine yapılmış AVM'ye ait alanlardır.

AVM müşterisi olarak gittiğimde bu gece bırakılan veya uzun süre bırakılan araçlar yüzünden park yeri bulamıyor isem, başka bir yere giderim ve AVM de müşteri kaybeder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

Bedava kapalı otopark olarak görüp de gece gündüz aracını AVM otoparklarına bırakıp bizi fellik fellik park yeri aramaya mahkum edenin tekeri bağlansın hatta uzaktan fünyeyle patlatsınlar efendim bunların aracını hak ediyorlar vallahi..

Aynısının tıpkısı diyorum...
    Orası kaldırım kenarı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 13 Ocak 2011; 12:03:25 >
  • Böyle bir durumda polis çağırıp tutanak tutturursunuz, birde fotoğraf çektiğinizde işlem tamamdır. Bu belgelerle dava açabilirsiniz ve kazanırsınız. Hele birde elinizde o AVM deki mağazalardan birine ait satış fişi veya fatura varsa süper olur. Maddi manevi tazminat açarsınız, aracımı zorla bağladılar dersiniz.

Burası dağ başı değil, madem problem yaşıyorlar avm ler bu konuda, yasalar ne diyorsa onu yaparlar, yasal boşluk varsa onlarda gerekli mercilere dava açıp haklarını ararlar. Şunu biliyorum, avm bu park olayı davalarını hep kaybettiler. Bu yüzden yasal dayanak bulamıyorlar. Bu şekilde caydırmaya çalışıyorlar.

Başarılı olacaklarını sanmam. Çünkü bu olay günlerden bir gün başlarını fena ağrıtır.

Ben her hafta AVM lere gider, alışveriş yaparım. Çok güzel kazançları var. Onlarda biraz vatandaşı idare etsinler... Tamam uzun süre aynı yere park eden insanlara bende karşıyım, bu yanlış, yapılması gereken o kişiyi nazikce uyarmaktır. O kişinin aracını bağlarsanız bu sefer haklı iken haksız konuma düşersiniz.

Bakın size şöyle bir örnek vereyim. Ankarada emniyet müdürlüğünü bilen bilir. Senede en fazla 2 defa oraya işim düşer. Oraya gittiğimde ankamal açık otoparkına aracımı koyarım. Ben ankamalldan çok alışveriş ederim, her ay en az 300 liralık alışverişim oluyor. Yolumun üstünde olması benim için avantaj... İçerde migros var, hafta sonları eşimle gider evin alışverişini yaparız. Şimdi ben yılda iki ke oraya özel işim için aracımı koyarım... Eğer aracımı bu yüzden bağlarlarsa dava açarım ve bir daha asla oraya gitmem...

Yahu benim mahallemdeki her gün süt ekmek aldığım bakkalın önüne bile yer bulamayınca aracımı koyuyorum, adam idare ediyor beni...

Kaldıki AVM ler süper para kırıyorlar...

Ama tabi gece araç koymak doğru değil... Ara sıra gündüz konulmasınada ses etmemeleri lazım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kanuna aykırı diyorsunuz ama, mutlaka bir yasal dayanağı vardır bunun araştırmak lazım. Yani yasal dayanağı olmadığı halde böyle bir şey yapamazlar buna eşkıyalık denir.Bu olmaz.

Ama ne olursa olsun yanlış bir uygulama. Sadece AVM nin kapanış saatinden sonra, parkta kalmış araçlar için uygulanabilir.
  • Kanyon gibi otopark sistemi ücretli olan yerlerde 2 kişilik yere park edenlere o kilit sistemi kullanılıyor. Yasal dayanağımız var emniyetten iznimiz var dedi bana takanlar(banim aracıma değil) ceza makbuzu bile kesiyoruz dediler.

Başka yerdede aracı sadece özel bir sistemle araca zarar vermeden düzeltenleri gördüm.

Ücretsizlerde suistimalcilere yapıyordur gayet normal ve sonuna kadar haklı orası özel mülk! Devletin yolu değil!

Adamlar kendi içerisindeki mağaza sahiplerine bile en alt katlara park ettiriyorken o avmye zerre katkısı olmayanlara müşterisine ait yerleri niye kullandırtsın?
  • en iyi yöntem bence belli bir süre vermek,

bir insan kaç saat alışveriş yapabilir ki,

3 saat alışveriş için bence fazlasıyla yeterli, sinemaya girildiyse sinema süresi üzerine eklensin ona bi şey demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: assd82

Kanyon gibi otopark sistemi ücretli olan yerlerde 2 kişilik yere park edenlere o kilit sistemi kullanılıyor. Yasal dayanağımız var emniyetten iznimiz var dedi bana takanlar(banim aracıma değil) ceza makbuzu bile kesiyoruz dediler.

Başka yerdede aracı sadece özel bir sistemle araca zarar vermeden düzeltenleri gördüm.

Ücretsizlerde suistimalcilere yapıyordur gayet normal ve sonuna kadar haklı orası özel mülk! Devletin yolu değil!

Adamlar kendi içerisindeki mağaza sahiplerine bile en alt katlara park ettiriyorken o avmye zerre katkısı olmayanlara müşterisine ait yerleri niye kullandırtsın?

merak ettim acaba ne cezası kesiyorlar. öyle bir yetkileri yok. mesela capitol avm de girerken bir fiş alırsınız. 3 saate kadar ücretsiz çıkarken de o fişi okutup çıkabiliyorsunuz. kaybederseniz normal ücretin birkaç katı ödüyorsunuz. geçenlerde de tartışması olmuştu. suistimal edenlere en mantıklı yaptırım budur bence. tekere kilit falan bunlar kanunsuzca yapılan şeyler ve şikayet üzerine karşı tarafa yaptırım uygulanır.

• Yalnız şöyle bir şey var,eğer yetkileri yokken benim aracım bağlarlarsa ortalığı ayağa kaldırırım.Yetkileri olduğunu da sanmıyorum açıkçası.Neden derseniz,yandaki apartmanın önünde aylarca hurda araba yattı.Polis çağırdılar,araç çalıntı olmadığı için bir şey yapamayacaklarını söylemişler.Sonuçta yolu da işgal etmiyordu,kaldırımın kenarında duruyordu öylece.

O yüzden izinleri yoksa bunu yapmaya hakları yoktur kesinlikle.

Benim aracımı saatlerce oraya bırakıp başkasının park etmesini engellemek suç değil,düşüncesizliktir.
    Onların yetkisizce aracı bağlamaları ise kanunsuzluktur.
  • burada arkadaşların tartıştığı konu gündüz park olayı değil.. olay aracını bırakıp gidenler ve aracı uzun süre gece gündüz aynı yerde bırakanlar.. bu durum suistimaldir.yoksa kimse aracını makul bir süre bıraktı diye tekerine kilit vurulmaz..
  • Otoparka çeksin esnaflar.. Öle şeymi olurmuş.. Ücretsiz diye suistimal edilirse olmazki.. Üstüne bide en iyi yerlere park yapılırsa tamam.. Amac oraya gelenlere hizmet..
  • Hangi AVM idi hatırlamıyorum ama otoparktan çıkarken alışveriş fişi gösteriyordunuz. Fiş yoksa ücret alıyorlardı.
  • Ankarayı bu yüzden seviyorum
  • Gunduz vakti arac baglayan yok zaten. Gece AVM kapandigi halde araciniz hala otoparktaysa bagliyorlar ve belli bir ucret talep ediyorlar olay bu.

Otoparki ucretsiz olan hicbir AVM gece-gunduz aracinizi park etmenize goz yumamaz. Bal gibi de baglar. Dikkatli bakarsaniz uyari da vardir zaten. Adamin ozel mulku, otopark icin o kadar alan ayirmis. Metrekaresi degerli yerler bunlar hem de. Enayi mi bu adam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

burada arkadaşların tartıştığı konu gündüz park olayı değil.. olay aracını bırakıp gidenler ve aracı uzun süre gece gündüz aynı yerde bırakanlar.. bu durum suistimaldir.yoksa kimse aracını makul bir süre bıraktı diye tekerine kilit vurulmaz..

Benim demek istediğim de şu,eğer yasal bir dayanağı yoksa o aracı oraya istediğim kadar koyarım,yasal olarak da bana kimse bir şey yapamaz.Çünkü başkalarına saygı duyup duymamanın bağlayıcı bir yanı yok.Fakat özel arazi deyip bir hak verildiyse AVM yönetimine,o zaman haklılar.

Eğer böyle bir hakları yoksa da benim arabama gelip öyle bir şey yapamazlar.

Evimin yakınında Tansaş var.Üstü apartman.Apartmanın otoparkı var kapalı,onun yanında da açık otopark var.İşte o aynı zamanda Tansaş'ın otoparkı.Apartman sakinlerinden koyanlar var Tansaş'ın önüne,kimse gelip bir şey demez,diyemez.Adam der ki evimin önü,sıkıyorsa kaldırın.

• AVM otoparklarında kapanıştan sonra bırakılan araçlar incelemeye alınıyor diye biliyorum. yani AVM kapandıktan sonra aracı otoparkta bırakmak pek iyi bir fikir değil. aracınıza bir zarar geldiği takdirde sorumlu bulamayabilirsiniz.
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama önemli bir kaç şey söylemek isterim. Birincisi öyle fazla insan varki aracını sabah 9 ila 10 arası avm ye park edip akşam 6 da işinden çıkarken arabasını avm den alıp evine giden. İşin içinde olduğum için avmlerde bu tarz suistimalci zihniyeti engellemek için önlemler almaktadır. Bunun dışında adam çift araçlık yere aracını çekmiş veya engelli park alanına arabasını çekmiş, yıkamacılara ait olan bölgeye pupa veya park yasaktır levhalarını görmesine rağmen aracını park edip insanların işlerine zarar vermiş, bırakında kurala kaideye uymayan kişi bunun cezasını çeksin. Ayrıca adamın biri yurtdışına gidicek arabasını havalimanına yakın bir avmye bırakıyor kilitliyor ve 1 hafta sonra geliyor.

Adamın biri arabasını pupalı yere çekiyor kişisel arabasını sonra abi buraya yasak ayrıca çift kişilik araç yerine tek aracınızı park ettiniz deniyor oda dönüp ben polisim diyor :)

Birkaç kişi yukarıda gündüz bağlanmaz, öyle olmaz böyle olmaz diyor, sen yazılı görsel kurallara uyma adamlık yapma ondan sonra gelip höt zöt kırarım dökerim kavga çıkartırım de.

Belasız başa bela açmayalım arkadaşlar ben insanlarımız da sabır ve insaniyetin ve kural uyma alışkanlığının artık gün geçtikçe azaldığını düşünüyorum. Devletimizden de birçok konuda daha da sert ceza ve yaptırım uygulamasını istiyorum.

• Sorun yasayan bircok avm 3 saatten veya 6 saatten sonra ucretli uygulamasina gecti zaten.

Avm'den alisveris yapan bile orada 6 saatten fazla kalmaz heralde. Kaliyorsa da 5 lira 6 lira otopark parasi odesin.

Ayni gun icinde avmden alisveris yapmis birinden hic ucret alinmasa cok daha iyi olur tabiki.

Otoparki sinirsiz ucretsiz olan AVM'lerde de "gundelikci"lere (9-18) birsey yapma hakki olmamakla birlikte gece kapanis saatinden sonra ucret talep etmek uzere (kapida kontrol olmadigi icin) arabasini baglama hakki var. Bilmeyen insani bilgilendirmek icin buna dair uyari yazisi da olursa cok iyi olur tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 9 Eylül 2013; 14:08:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben avm'nin sahibi olsam hiç bi şekilde otoparkı beleş yapmam.Özellikle benim oturduğum il küçük bi il tam çarşının ortasında avm var eskiden bedavaydı çarşıya gelenler arabaları bırakıp avm'ye bile girmeden gidiyodu işini görüyodu artık ücretli oldu ve bence iyide oldu.
  • Bence çok doğru ve yerinde bir davranış...Çünkü AVM otoparkın beleş olması özel arabası ile alışverişe gelen insanlar rahatça alışverişlerini yapıp arabalarına binip gitsinler diye...Çevrede bir çok beleşçi getirip arabasını devamlı yer işgal etsin günlerce bıraksın diye değil....Bir hafta bırakıp gidenler var....Hemen kilidi basıyorlar...Millet olarak beleş gördükmü sonuna kadar faydalanmak istiyoruz...AVM sahibi haklısır..Otopark parasını tahsil edip bırakır...Ben olsam öyle yaparım...Her gün her gece beleş olmaz...Alışveriş yoksa hiç olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Eylül 2013; 15:34:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.