Henüz başıma gelmemiş olmasına rağmen birkaç tane gördüm. Sürekli ücretsiz avm otoparklarına bırakılan araçları tespit edip tekerleklerine kilit takıyorlar. Genelde çevre esnaf veya sık sık aracını otoparka bırakanları gözlüyorlar. Şahsen takanı görürsem veya nasıl takarsınız diye bir görevliyle münakaşaya girersem kesin karakolluk oluruz. Bunun yasal bir yaptırımı var mıdır? Hatta bu yapılan yasal mıdır? Sonuçta ücretsiz otopark, aracımı bıraktım diye kimse aracımı kitleyemez değil mi? Siz ne düşünüyorsunuz?
bence ücretsiz otoparkın bir tanımı olmalı.. ücretsiz ama ne kadar süre? ücretsiz diye aracı bırakıp gitmek de bence suistimaldir.bu arada yazdığım kişisel fikrimdir.
ne yani avm den bir marketten bir paket sigara yada 1 tane su alıp günlük fişini gösteririm hiçte birşey yapamazlar yiyorsa alışveriş yaptığım yerle papaz olsunlar konu tüketici hakları mahkemesine kadar gider arabamı koymamın karşılığında avm den ürün aldım kim karışırki buna
İki taraf da hem haklı hem haksız.
Bakıyorum marketin önünde arabalar duruyor da duruyor,belli ki apartmandakiler park etmiş.Ben yer bulamıyorum bazen,bu yönden market haklı.Diğer yönden de uyarıcı bir şey olmadığı için sürücü haklı.Aracı bağlayamaz,acil bir şey olursa market hesabını veremez.
Capitol'de sanırım 3 saat sonrası ücretlendirme başlıyor. Bana göre böyle bir uygulama daha adil.
quote:
Orijinalden alıntı: pillout
Capitol'de sanırım 3 saat sonrası ücretlendirme başlıyor. Bana göre böyle bir uygulama daha adil.
+1
Ancak tamamen ücretsiz bir otoparkta tekerlek kilidinin karşılığı kavga dövüş olacaktır.
olaya AVM yönetimi açısından bakabilirseniz haklı olduklarını görebilirsiniz, ortalama 1000 araçlık otoparkı olan bir AVM nin 300 araçlık alanını AVM ile hiçbir ilgisi olmayan sahıslar istila ediyor. Ben şahsen alışverişe gittigim bir alışveriş merkezinde aracımı park edecek bir alan bulamazsam sinirlenip başka bir alışveriş merkezine gidiyorum.
Tamam ama, oradaki esnaf yada arabasını bırakan kişiler, oraya Avm yapılmadan öncede oradaydı ve belkide o bölgenin Avm'ye uygun olmasını sağlayan kişilerdi. Kimse dağ başına Avm kurmaz, yerleşim olan ve daha potansiyeli olan yerlere kurar.
Hem zaten, o insanlarda azda olsa oradan alışveriş yapıyorlardır.
Ha istemiyorlarsa o zaman ücretsiz ibaresini kaldırsınlar. Yada belli bir saatten sonra ücretli desinler. Ama ücretsiz deyipte sonra arabaya kelepçe vs. takmaları kesinlikle DOĞRU değil. Bu zamana kadar hiç görmedim ama öyle bir şey olsa hır çıkar bence.
quote:
Sinemaya girerseniz , filmin baslangıc saatıne göre 3 saat artabiliyor..Güzel düşünmüşler..
benim bildigim gece birakanlar kilitleniyor ki hakli geliyor bana. Gunduz vakti kimse bir sey demiyor da gece de ucretsiz kapali otopark diyip birakanlar suistimal ediyor bence.
Bedava kapalı otopark olarak görüp de gece gündüz aracını AVM otoparklarına bırakıp bizi fellik fellik park yeri aramaya mahkum edenin tekeri bağlansın hatta uzaktan fünyeyle patlatsınlar efendim bunların aracını hak ediyorlar vallahi..
Onlar gece birakanlari bagliyordur. Ayrica AVM ozel mulktur, adam oraya gece araba birakilmaz yazmissa baglamaya hakki vardir.
Bence tüm AVM'lerin otoparkları ücretli ve hatta yüksek ücretli olmalı. Mantar gibi AVM türüyor, olacak şey değil. Mahalle esnafı kan ağlarken her yerde AVM inşaatı var.
quote:
Orijinalden alıntı: Soylukan
Bedava kapalı otopark olarak görüp de gece gündüz aracını AVM otoparklarına bırakıp bizi fellik fellik park yeri aramaya mahkum edenin tekeri bağlansın hatta uzaktan fünyeyle patlatsınlar efendim bunların aracını hak ediyorlar vallahi..
Tamamen katılıyorum...
Sen şehrin en işlek yerine belediyeden rüşvet alavere dalavere ile kocaman AVM kur. Sokakları İspark'a peşkeş çek. EEE vatandaş ne yapsın. E-5 in heryeri AVM oldu. Gitmeye yol yok. AVM'den geçilmiyor. AVM ler kesinlikle otoparktan ücret almamalı. Öyle adım başı AVM kurmanın sosyal bir bedeli olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: errddm
quote:
Sinemaya girerseniz , filmin baslangıc saatıne göre 3 saat artabiliyor..Güzel düşünmüşler..
Bazı AVM ler sinema için ayrı süre veriyor. Normalde 2 saat sinema, sinema müşterisi 4 saat şeklinde mesela..
Demekki gördüklerim büyük ihtimalle gece bırakan araçlardı. Ancak çevre esnafın araçlarını da kelepçelediklerini duydum. Bende çok sık aracımı bırakıyorum, bırakıp dışarı çıktığım da çok oluyor. Bakalım, "Bekliyoruz Ali Kaptaaaan"
Profilo AVMde daha geçen hafta tekerlerine zincir bağlanmış bir Crysler 300 gördüm.
quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Demekki gördüklerim büyük ihtimalle gece bırakan araçlardı. Ancak çevre esnafın araçlarını da kelepçelediklerini duydum. Bende çok sık aracımı bırakıyorum, bırakıp dışarı çıktığım da çok oluyor. Bakalım, "Bekliyoruz Ali Kaptaaaan"
böyle birşey olursa gider 3-5 liralık birşey alırsın içerideki bir dükkandan ve sonra basarsın yaygarayı. eşek gibi gelip çözecekler arabayı rehin alacak halleri yok ya.
Birşey almaya bile gerek yok, hiçbir şekilde aracı bağlı tutamaz, kanuna aykırı. Ne ceza kesebilir, ne yaptırım uygulayabilir. En fazla şikayet ederler ki öyle birşey de yok.. Bilmiyorum garip bi durum..