Şimdi Ara

AVOMetre arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yıl elektronik ve haberleşme mühendisliğini kazandım. Elektronikle ilgili çok az bir temel bilgim var, yani acemiyim denilebilir. Biraz kendimi geliştirmek için bir avometre (hani şu 10 tl lik olanlardan) bir de breadboard aldım. Avometreyle 220 V şebeke elektriğini ölçeyim dedim. Dalgınlıkla 750V AC ye çekeceğime tam karşısına denk gelen 2k lık direç ölçümünü seçmişim. Cihaza 220v verdim 30 50 80 120 gibi sürekli değişen sayılar çıktı. Durumu farkettiğimde artık çok geçti. :) Şimdi hiçbir ölçümü doğru yapmıyor. Bunu onarmanın bir yolu var mıdır? Yoksa gidip paşa paşa 10 TL verip bir tane daha almak mı gerekir?

Teşekkürler...

• yenisini al hiç uğraşma uğraşsanda yapamazsın zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

yenisini al hiç uğraşma uğraşsanda yapamazsın zaten

kesinlikle katılıyorum

Hangi üniversiteyi kazandın?
  • Artık öyle yapacağım herhalde.. :) Kocaeli ünv. ikinci öğretimi kazandım.
  • bence git satıcıya durumu anlat adam sana yenisini verir. çünkü aynı şey banada olmuştu radyonun amperini ölçmek için kabloları max 250mA de unutmuşum makineden duman çıkınca durumu anladın satıcıya gittim durumu anlattım adam yenisini verdi. arızalı olanları biz geri yolluyoruz dedi...
  • Bu ara işlerim hiç rast gitmiyor. Telefonumu da garantiye verdim bugün bataryası şişmişti. Yarın olur dedi görevli kız. Hem ona bakarım, hem de çıkmışken dediğiniz gibi avometreyle giderim adama. Artık bir güzellik yapar herhalde. Yapmazsa da kendi hatam alırım yenisini :)
  • Bugün gittim adam sağolsun değiştirdi. Ama bir daha olursa almam dedi :) Sanıyorum bir üst modelini verdi bana. Üzerinde anlam veremediğim bir sembol var. Sinüs eğrisi gibi ama keskin kenarlı. Neyi ölçer o?

Telefona gelince batarya şişikken kullanabilirmişim bir sakınca yokmuş. Yeni yazılım yüklenecekti onu sordum kıza yüklendi dedi. Eve geldim, açtım telefonu bir de baktım her şey aynı. Telefon hafızasına kurduğum uygulamalar bile duruyor. Buradan Edirne Nokia servisi CENKOM'a kocaman bir gönderiyorum.

Her neyse gitmişken elektronikçiden şu Tübitak'ın kendimiz yapalım köşesindeki lazerli hırsız alarmı devresinin elemanlarını aldım. Umarım başlangıç için iyi bir seçimdir, sorunsuz hallederim. Deneyimli arkadaşlardan da, başlangıç seviyesi için basit devreler paylaşmalarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerous210 -- 26 Ağustos 2009; 16:24:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.