Şimdi Ara

Avometre de Dwell ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde ki avometre de bu bölümün(Dwell) ne işe yaradığını bilmiyorum. Araçlarla ilgili olduğunu tahmin ediyorum.
    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa memnun olurum.
    Kullanım klavuzunda ki ingilizce yazıyıda koyuyorum. Tercume edebılcek varsa direk tercume de işime yarar.
    Tşk.
     Avometre de Dwell ?
     Avometre de Dwell ?
     Avometre de Dwell ?
    Son resımde de RPm ölçümü anlatılıyor.
    İngilizce bilen arkadaşlar hayden bakalım.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umera -- 24 Kasım 2009; 16:36:49 >

• Dwell otomobillerin yanma sisteminde geçen dwell açısı adlı açıyı ölçüyor, eğer daha ayrıntılı bir açıklama diye sorarsan ben de tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.

RPM ise motorun devrini ölçmek için kullanılıyor. Ölçmek için ise yapman gereken multimetrenin problarını uygun bir şekilde ateşleme bobinine takıp aracın silindir sayısına göre devir ölçümü yapman. Ayrıca ekrandaki devir ölçtüğü devrin 10'da 1'i şeklinde ayarlanmış, yani 3000 devir ise 300 şeklinde gösterecektir. Silindiri ise oradaki "CYL"lerin başındaki rakamlara bakarak ayarlayacaksın.

Kusuru bakma, mesaj biraz garip oldu, ancak aklına takılan bir yer varsa sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 24 Kasım 2009; 17:56:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerege

Gösterdiğin kısım motorun devrini ölçmek için kullanılıyor. Ölçmek için ise yapman gereken multimetrenin problarını uygun bir şekilde ateşleme bobinine takıp aracın silindir sayısına göre devir ölçümü yapman. Ayrıca ekrandaki devir ölçtüğü devrin 10'da 1'i şeklinde ayarlanmış, yani 3000 devir ise 300 şeklinde gösterecektir. Silindiri ise oradaki "CYL"lerin başındaki rakamlara bakarak ayarlayacaksın.

Kusuru bakma, mesajı birazcık garip yazdım, ama anlayamadığın kısım olursa sorabilirsin.

Hızlı cevabınız için tşk. ediyorum.
    Deviri Lpg nin sinyalini aldığımız Rpm kablosundan ölçüyorum.
    O işlemi düğmeyi Rpm-4 silindir kısmına alarak sorunsuz yapıyorum.
    Benim derdim açıkcası bu Dwell-4 silindir kısmından avans ayarı yapılır mı? avans ile alakalı mı acaba?
    Üzerinde açı resmı vs var ..

• Platin Ayan:Platin fiberinin, kam köşesine bindiği andaki platin kontaklarının
    arasındaki aralığın ayarlanmasına platin ayan denir. Platin ayarının amacı, kam
    (dwell) açısının ayarlanmasıdır. Kam açısının ölçülmesi cihaz gerektirdiği için, pratik olarak platin ayarı yapılır.Ayar yapıldıktan sonra cihaz var ise, kam açışı ölçülür ve gerekirse
    kam açısına göre yeniden ayar yapılır. Çünkü esas olan kam açısıdır.

Umarım aradığınız bilgi budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 24 Kasım 2009; 18:01:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerege

Platin Ayan:Platin fiberinin, kam köşesine bindiği andaki platin kontaklarının
    arasındaki aralığın ayarlanmasına platin ayan denir. Platin ayarının amacı, kam
    (dwell) açısının ayarlanmasıdır. Kam açısının ölçülmesi cihaz gerektirdiği için, pratik olarak platin ayarı yapılır.Ayar yapıldıktan sonra cihaz var ise, kam açışı ölçülür ve gerekirse
    kam açısına göre yeniden ayar yapılır. Çünkü esas olan kam açısıdır.

Umarım aradığınız bilgi budur.

Tşk. ediyorum evet aradığım bilgi bu daha doğrusu dwell in ne olduğu.
    Benim araçta platin yok işime yarayacak bir şey değilmiş demek ki?
    Tabancasız avans ayarı yapabilir miyiz?

• 2009 yılındaki forumların kalitesine bak bir de şimdiki forumların kalitesine... 20 seneye geriye gitsek 50 sene ileride olacağız...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.