Şimdi Ara

avometre hatalı ölçüm yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • avometre diyot kademesinde kısa devre kontrolü yapıyordu fakat transistör veya diyot ölçerken değerleri göstermiyordu diyotta da ters veya düz bağlantıda hiç tepki vermiyor ve değerde göstermiyordu arızanın bir dirençten olduğunu buldum değiştim bu sorun çözüldü fakat şimdi voltaj kademesinde 200 kısmında gerilim ölçünce normalde 6-7 değerde fazla ölçüyor mesela bu kademede 12v 19v olarak okunuyor fakat 20 kademesinde ölçünce 12v değeri okuyabiliyorum , kart üzerinde sanırım kalibrasyon potu olacak 201 nolu bir pot mevcut bunu netten arattım 200 ohm değerinde olduğunu gördüm hatalı bakmadıysam eğer , bu potu söktüm ölçüm yaptım fakat 200 ohm değerini geçtim hiçbir değer okuyamadım , sorun bu pottan olabilir mi , tşk

avometrem avometre hatalı ölçüm yapıyor
    pot bu
    www.alibaba.com
    White Blue 200 Ohm Variable Resistor 201 Potentiometer For Breadboard - Buy Variable Resistor 200r,Variable Resistor,200r Potentiometer Product on Alibaba.com
    https://www.alibaba.com/product-detail/White-Blue-200-ohm-Variable-Resistor_60586976114.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 14 Eylül 2020; 17:32:7 >

• Yenisini alın.
  • avometre potu değer okumuyorsa, ya onu yakacak kadar güçlü bir enerjiye maruz kalmıştır,(böyle durumda, hem kararma görülmeliydi, hemde diğer parçalarda etkilenmiştir.) yada sahta parça kullanılmış ki bu diğer parçaları da şaibeli duruma sokuyor. her durumda ucuz bir avometre için uğraşmaya değmez.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    devre üzerindeyken 109ohm değer veriyor aynı cihazdan çalışanda ise 40 ohm civarı değer okudum fakat devreden sökünce hiçbir değer okunmuyor ve yüksek enerji yada dalgınlığıma gelip o kademede ölçülmeyecek bi değer için ölçüm yapmış olma ihtimali var çünkü bir direnç arızaya geçmişti ve üzerindeki değer net olarakta okunmaz haldeydi

10 yılı aşkın süredir benimle öyle kolay bırakamam hocam :) @muhsin kamer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 15 Eylül 2020; 2:37:56 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    kart üzerindeki okumalar hatalıdır. çünkü başka elemanlarla bağlantılı olduğu için, gerçek direnç değil eş değer direnç okunur. dediğim gibi, uğraşmaya değecek bir ölçü aleti değil, meraktan uğraşacaksan o başka ama, büyük ihtimalle tel sorun pot değildir.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    potu söktüm farklı bir ölçü aletinden benzer olan değerde taktım yine sonuç değişmedi , ne kadar direnç varsa hepsini ölçtüm ve hepsininde değeri olması gerektiği gibi yani arızalı olan bir parça görünürde şu an yok ama her nedense gerilim ölçerken hala bu fark var
    ve ucuz bi ölçü olmasından ziyade bugüne kadar işimi gördü bu yüzden de yapabilirsem mutlu olacağım :)
  • direnci bire bir aynı değer de takmanız gerekir 1k lık dirençler olur üst bölümde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • değiştim yine sonuç aynı ve sadece dc 200 kısmı değil 2000 olan ohm kademeside hatalı ölçüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.