Şimdi Ara

Avowed (Çıktı) [PC ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
2
Favori
11.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    E tuşuna bastıktan sonra firestarter sanırım ona basacaksınız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mike4peace kullanıcısına yanıt

sağolasın hocam. ana görevi oynamadan sağda solda sürtünce onu görmemiştim. ana göreve devam edince oyunun öğretim yardımında çıktı :) oyun hoşuma gitti. ama aşırı büyük harita

• Benim Avowed hikayem bitti. Uzun süredir PC'de oynadığım oyunlarda gamepad kullanıyordum. Bu oyunda klavye/mouse tercih ettim ve güzel deneyimdi.

Oyunu denemek isteyenlere tavsiye ediyorum. Avowed (Çıktı) [PC ANA KONU] 

Avowed (Çıktı) [PC ANA KONU]
  • Oyunu keyifle bitirdim fena da bulmadım, beklediğimden bayağı uzun çıktı. Oynamak isteyenlerin oyunun light rpg olduğunu bilerek başlaması gerekir. Artılarının eksileri dengelediği bir yapım olmuş. Ayrıca yüksek ihtimal büyük dlc gelecek onun yolunu yaptılar. Zaten dünya haritası yapılacak dlc lere göre çizilmiş. Hiç gitmediğimiz ama haritada olan bölgeler var.

+ Şahane keşif ve loot hissiyatı.

+ Esnek yetenek sistemi sayesinde bütün sınıfları deneyimleme imkanı.

+ Başarılı harita tasarımı.

+ Ana hikaye ilgi çekici.

+ Bazı yan görevler merak uyandırıcı ve ödüllendirici.

+ Combat mekanikleri yeterli seviyede.

- Woke ve sjw öğeleri.

- Dünyası yaşıyormuş hissini veremiyor.

- Düşman çeşitliliği ortalama.

- Companionlara bağlanamıyorsunuz.

- Rpg oyunuyum diyorsun ama romantizim yok.

Sonuç olarak yüksek beklentiniz yoksa keyifle zaman geçirebileceğiniz bir yapım tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 4 Mart 2025; 12:27:17 >

• oyun haberleri - merlininkazani.com
    Obsidian Avowed İçin Gelecek Planları Yapıyor
    https://www.merlininkazani.com/obsidian-avowed-icin-gelecek-planlari-yapiyor-haber-127959

Obsidian Entertainment, Avowed için gelecek planlarını içeren bir yol haritası duyurmaya hazırlanıyor. Genişleme paketleri ihtimali gündemde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2. haritaya geçtim. buradaki düşmanların seviyesi bana göre çok güçlü. önce yan hikayelere gidiyorum ondan mı acaba

• Oyunla ilgili ilk yorumlarda bulunabilirim ve açık söyleyim. Avowed'u Kingdom Come: Deliverance2'den daha başarılı buldum. Avowed insanların zannettiği gibi bir Bethesda klonu değil, Dark Messiah Of Might And Magic'in daha RPG'ye yaklaşan bir sürümü. (Seçim/sonuç ilişkisi açısından) Gerçi kcd2'nin kılıç yapma gibi gerçekçi olayları da Dark Messiah Of Might And Magic'den alınma. Yani ilginç bir şekilde her iki oyunun da buluşma noktası Dark Messiah Of Might And Magic desem yalan olmaz. Ama bir bethesda klonu kesinlikle değil.

Peki avowed'u neden mi sevdim? Bu iki oyundan önce witchfire oynuyordum ve avowed witchfire'ın gelecekte olmasını istediğim şeklini almış halde karşıma çıktı. :) Keşif mi istiyorsun? Git keşfet.. Sıkıldın mı ? Görevleri yap seçim sonuç hikaye takibi derken zaman akıp gidiyor zaten. Yani elden ring bile oynarken keşiften sıkıldığınızda ara verirsiniz ama avowed'ta alternatifiniz var ve oyun sizi bırakmıyor.

Sonuç olarak kcd2 aslında ilk oyunun gelişmiş bir versiyonu ama avowed gerçekten özlediğim farklı bir deneyim. Özellikle parkuru sistemini çözüp dağ tepe dinlemeden her yere çıkabildiğinizi keşfettiğinizde oyun daha bir keyifli oluyor. Örneğin kırmızı mantarlara tutunamazken, mavi mantarara tırmanabilmek..vb oyun bildiğiniz sizi keşfe itiyor.

Evet avowed'ın AA oyunu olması ve bütçeden dolayı yapamadığı çok fazla şey var ama yapmak istediği/odaklandığı şeyleri de çok keyifli yapmış. Bence oyuna kesinlikle bir şans verin derim.

Bonus: Avowed'a başlayınca kcd2'ye devam etmek bile istemedim muhtemelen avowed bitince devam edeceğim.

Avowed (Çıktı) [PC ANA KONU]

• Avowed bitti kcd2'ye geri döndüm. Avowed bu yıl oynadığım en keyifli oyunlardan biriydi. Uzun uzun incelemesini yapmaya gerek var mı bilmiyorum ama oyun oynadıkça açılan ve hikayesi derinleşen bir oyun. Özellikle bazı yan görevlerin ana hikayeye etkisi ve seçim/sonuç ilişkisi açısından gerçekten başarılı buldum. Hikayeye klişe diyenlere aldanmayın çünkü direk ana göreve giderseniz çok fazla detay kaçırmış oluyorsunuz ve kimin haklı kimin haksız olduğu tamamen önemsiz kalıyor. Çünkü sadece bulabildiğiniz/keşfettiğiniz bilgi ile oyunun sonunda bir karar veriyorsunuz ama şeytan ayrıntıda gizlidir. Bu ayrıntıları oyunda keşif yaparak bulduğunuzda (ki oyun gerçekten bir keşif oyunu) fotoğraf karesi yerli yerine oturmaya başlıyor ve oyunun sonunda sadece bakıp kalıyorsunuz.

Bu oyun şehirde gezip npc'lerle dialog kurayım, tüm görevi şehirlerden alayım oyunu değil, haritanın her bir köşesine gidip bir şeyleri keşfeteyim/bulayım oyunu. Oyunun odaklandığı nokta burası ki şehirlerde çok vakit geçirirseniz çok dandik bir oyun zannedersiniz herkes gibi.. Ama işte durum öyle değil.

Neyse aklınızda bulunsun diyerek kcd2'ye dönüyorum.

• oyunu battle.net e gamepassi bağlayınca. battle.net üzerinden açıp oynayabiliyormuyuz?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.