Şimdi Ara

Avrasya Tünelinin Geçiş Ücreti Belli Oldu (5 dolar+KDV içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok doğru. Köprü geçiş 4,75 şu an sanırım. 2 sene içerisinde 10 TL'ye getirirler diğerleri pahalı kalmasın diye.

Millet yap-işlet-devret sisteminden bahsetmiş de. Biraz açıp okuyun. Orhangazi köprüsünde örneğin bütün kredi devlet bankalarından geldi. Yüklenici firma kendi sermayesiyle yapmadı inşaatı. Büyük yandaşlar böylece hortumluyorlar paraları. Anadolu şehirlerine dolmayan statları hayrına mı yapıyorlar milyonlarca dolara. Eskiye laf ediliyor ya hep. Eskiden de çalınırdı ama kaldırım taşları değiştirilerek çalınırdı. Şimdi bu rakam 1000 'e 1000000'a katlandı.

3 kişilik asgari ücretle geçinen bir aile her gün karşıya geçip gelse yiyecek alacak parası kalmayacak. Adalet son sürat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

istanbulluları karşıya iyi geçirecekler anlaşılan

Karşıya kadar geçirecekler de denilebilir.

Beter olalım. Yetmez ama evet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Çok doğru. Köprü geçiş 4,75 şu an sanırım. 2 sene içerisinde 10 TL'ye getirirler diğerleri pahalı kalmasın diye.

Millet yap-işlet-devret sisteminden bahsetmiş de. Biraz açıp okuyun. Orhangazi köprüsünde örneğin bütün kredi devlet bankalarından geldi. Yüklenici firma kendi sermayesiyle yapmadı inşaatı. Büyük yandaşlar böylece hortumluyorlar paraları. Anadolu şehirlerine dolmayan statları hayrına mı yapıyorlar milyonlarca dolara. Eskiye laf ediliyor ya hep. Eskiden de çalınırdı ama kaldırım taşları değiştirilerek çalınırdı. Şimdi bu rakam 1000 'e 1000000'a katlandı.

3 kişilik asgari ücretle geçinen bir aile her gün karşıya geçip gelse yiyecek alacak parası kalmayacak. Adalet son sürat.

Hiç boşuna yorulma hocam...Bu perdeden kefen giyen,hülooggg takımı var ya...Sen mantıklı ne söylersen söyle,hiçbirini kaale almaz...Onların işine gelen,cebine uyan herşey doğrudur,senin anlattığın bütün mantıklı ve üstelik gerçek,ispatlı olaylar yanlıştır...Ben o kadar çok uğraştım ki yıllarca...Ama baktım ki nato kafa nato mermer..."Ne haliniz varsa görün,beter olun" dedim,uğraşmayı bıraktım...
    Haa ne olacak? Kurunun yanında yaş da yanacak,en çok da o bana koyuyor,arkadaş kuru yanmak istiyorsa yansın,yaşı niye yakıyorsun yanında?

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Adamlar dibi gördüklerinde topuklayarak kaçacak, bizim zekailer de haklıymışsınız bizi çok fena öpmüşler meğerse diyecekler de olan bize de olacak. Dibi hep beraber göreceğiz.
    Cehalet vs diyoruz ama bu da doğru değil. 10 sene önce de bu millet eğitimli veya okumuş değildi. Ama yolsuzluk,hak yeme,kanunsuzluk bu kadar insanın gözüne sokulmuyordu, halk buna teşvik edilmiyordu. Diğer yandan daha açgözlü bir tüketim toplumu haline getirildik. Ah bizi bir Avrupa'ya salsalar, tüm dünyayı kaosa sürükleriz.
  • Adamlar bizim TL mize güvenemiyor.Baksana 2-3 sene içinde tl %20 değer kaybetti.Bizimkilerde vatandaşı dolar üzerinden karşıya geçirecek.Dolar olmasının sebebi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut467 A kullanıcısına yanıt
    Arabalı vapur kaç para. Veya Köprülere kadar trafikte yakacağın benzin ne kadar. Artı Anadolu yakasına geçerken köprüye vereceğin para ne kadar.

Bahsettiğim durumlarda üstüne bir de zaman kaybediyorsunuz. Burda ise zaman kazanıyorsunuz. Zaman kıymetlidir.
  • esenlik kullanıcısına yanıt
    Peki köprüye gidene kadar kaybettiğin zamanı ve yaktığın benzini ne yapacaksın. Hele bir de trafik sıkışık olursa.

Hemen köprü ücreti şu kadar diyorsunuz da köprüye kadar uçarak bedava mı gideceksiniz. Yoksa köprülerden birinin girişinde mi oturuyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Halkın parasıyla yapıyorlar, halka parayla kullandırıyorlar.

Muhteşem!

Orada bir nüans var hocam. Halkın parasıyla değil özel şirketin sermayesiyle yaptırıyorlar, sonra o da bize rücu ediyor. Dur ya yine bize yükleniyorlar bu durumda
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    ha normal yani karşıya geçmek için 20 tl vermek
    1 kişinin her gün karşıya gidip gelmesi aylık 1.200 tl yapar bu da normal yani, aynı adam köprüyü kullansa 120 tl verecek
    zaten tünelin içinde yakıt hediye ediyorlar oradan yakıt tüketmeden geçiyoruz
    sahil yolunda hiç trafik yok istanbulda tünele kadar sıfır trafikle gideceğiz hatta olur da sahil yolu trafiğine girersek de yakıt hediye edecekler
    sahil yolu trafiğinde trafikte kaybedilen zaman önemli değil orda deniz manzarası var farzet ki tatildesin
    yok ya herşey müstehak bize neyi dert ediyoruz ki daha da beter olacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ra-Horakhty

Ne cahil insan var memlekette.İşkembeden salla,eleştir,çamur at izi kalsın.Dünyanın iftiharla baktığı,dünyanın sayılı büyük projelerinden birisi.Ama ne yazmış vatandaş "halkın parasıyla yapıyorlar,halka parayla kullandırıyorlar" bir de üstüne onlarca beğeni gelmiş süper zeki vatandaşlardan.Bkz. yap-işlet-devret. Finansmanı özel firma tarafından karşılanacak yani.Belli bir yıl işletimden sonra devlete devredilecek.Az araştırın ya! Yapan firma da enayi zaten seni beleş geçirecek. Dünyanın heryerinde bu böyledir.Yap işlet devret modelinin gereği budur.Geçmeyin kardeşim siz,beğenmeyen geçmesin! Kullanmayın !

Boğaz köprüsü ve otoyollar niye özel firmalara devredildi o zaman?
    Devredilmeden önce ücretsiz miydi?

• aykut467 A kullanıcısına yanıt
    Alternatifiniz var. O zaman köprülere gidin. Ne bekliyordunuz. 5 TL olacağını mı. Ondan sonra insanlar arabalı vapura gitmeyecek. Köprülere gitmeyecek. Milyonlarca araç bu tünele yığılacak. O zaman nasıl geçeceksiniz peki. Ücretler belirlenirken bunların hepsi göz önünde bulunduruluyor. Fiyatı şu olsun diye kura çekmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Halkın parasıyla yapıyorlar, halka parayla kullandırıyorlar.

Muhteşem!

Orada bir nüans var hocam. Halkın parasıyla değil özel şirketin sermayesiyle yaptırıyorlar, sonra o da bize rücu ediyor. Dur ya yine bize yükleniyorlar bu durumda

Şimdi bir şeyin yarısını doğru söylemek, işi bitiriyor mu?
    Vatandaş ola ki bu yolu kullanmadı (ceçiş sayısı limitin altında kalırsa), faturayı millete şey yapacaklar mı? onu söyleyin de bilelim?
  • trycatch T kullanıcısına yanıt
    Eğer yap-işlet-devret usulü ile yaptırıldı ise mutlaka bir garanti verilecektir.

Empati yaptım. Ben olsam bu garantiyi isterdim. Ya da devlet kendi versin parasını. Yapıyım yolu. Değil mi ama.
  • Vergilerimizden100 tane avrasya tüneil yapacak para indiriyorlar, İstanbul-İzmir otoyolu ve köpruler de durum aynı..

Ama yap işlet yandaşları zengin et halkın a..nı belle mantıgıyla calısıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

nerdeyse 20 tl vereceğiz sadece karşıya geçmek için vay anam vay

Az görünsün diye dolarla söylüyorlar.
    Hedef kitlesi hesaplamaz diye düşünmüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 10 Haziran 2016; 13:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ra-Horakhty kullanıcısına yanıt
    Vatandaşın vergisinin nereye gittiğini, nereye harcandığını sorması cahillik değildir.

Hükümetin her yerden vergi alıp tünel yapamamasına ne demeli?

Ülkenin Para birimi TL iken Dolar olarak para istemesi de başka bir fiyasko.

• sanki amerika da yaşıyoruz dangalaklar dolar ile söylüyor fiyatı...
  • Dolar denmesinin sebebi, yüklenici firmanın hakkını korumak için. Geçiş zamanı gelince gişeye dolar vermek için yalvarsanız dahi veremezsiniz. TL alacaklar. Kur o gün sabitlenecek. Takdir edilen süre boyunca sabit fiyattan geçilecek.

Size yaşadığım bir olaydan bahsedeyim.

Okmeydanı'da Famas Plaza var. O plazada HP yazıcılarının Marmara bölge servisi var. Yazıcımızı yaptırmaya gittik. Ücreti 100 dolar dedi bayan. Dolar olarak mı çalışıyorsunuz diye sordum. Evet dedi.

Yazıcının yapıldı. Çağırdılar. muhasebeden 100 doları aldım. Gittim. Bayana 100 doları verdim. Almadı. Ee. 100 dolar demiştiniz dedim. Evet ama bugünkü kurdan 100 doları bozdurun. TL olarak getirin dedi. Bu ne saçmalık. Nerede bozduracam dedim. Adres oalrak ta PERPA'daki bir döviz bürosunu tarif etti. Koşa koşa gittim. Bozdurdum. TL para verip yazıcıyı aldım.

Neden böyle tuhaf bir uygulama yapıyorsunuz dedim. Yazıcının parçasının o günkü dolar karşısındaki değerini korumak için dedi. Aslında verdiği cevap daha karmaşıktı. Ben bunu anladım.

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bizim hakkımızı kim koruyacak hocam?

• h.aras.k H kullanıcısına yanıt
    Valla kendi hakkınızı kendiniz koruyacaksınız. En ucuz olana yöneleceksiniz. Yapacak bir şey yok. Yap+işlet+devret şeklindeki ihale devlet için en karlı olanı. Devletin cebinden para çıkmıyor. Aslında çıkıyor. Çünkü garanti ettiği bir geçiş kotası var. kota dolmazsa devlet kasasından karşılıyor. Ama yapılan eserin yanında küçük bir miktar gibi kalır. Geri kalanını zaten vatandaş karşılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.