Şimdi Ara

Avrasya Tünelinin Geçiş Ücreti Belli Oldu (5 dolar+KDV içerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta işim olmaz o 20 lirayi trafikte yakarim beklerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede ne buraya 20 tll ne korfezdekine 100 tl verilmez kanimca

• EKONOMİ ÇOH EYİ YOL YAPIYOLAR
  • Arkadaşlar köprü fiyatları ne kadar? Fakirler köprüden zenginler tünelden geçecek sanırım

• O köprü bitene kadar dolar 4 tl olur. Köprü ücreti zammı gelir 7.5 dolar olur 40 tlye geçilir.
    Hatta traifk olur merak etmeyin
  • Hükümeti fazla desteklemem ama kıta değiştiriyonuz arkadaşlar her ne kadar aynı şehir olsa da unutmayın bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut467

ha normal yani karşıya geçmek için 20 tl vermek
    1 kişinin her gün karşıya gidip gelmesi aylık 1.200 tl yapar bu da normal yani, aynı adam köprüyü kullansa 120 tl verecek
    zaten tünelin içinde yakıt hediye ediyorlar oradan yakıt tüketmeden geçiyoruz
    sahil yolunda hiç trafik yok istanbulda tünele kadar sıfır trafikle gideceğiz hatta olur da sahil yolu trafiğine girersek de yakıt hediye edecekler
    sahil yolu trafiğinde trafikte kaybedilen zaman önemli değil orda deniz manzarası var farzet ki tatildesin
    yok ya herşey müstehak bize neyi dert ediyoruz ki daha da beter olacağız

Hocam hiç uğraşma bence.Bunlar 2 sene sonra bu geçitten az geçiliyor diye köprüyede haşırt diye 10 lira yapılacağının farkına varmazlar.Olan yine bize olacak.İnsanlara günlük 20 liradan köprü geçişi yapmak artık normal geliyor ya,inşallah 30 lira yapsınlar.Geçirdikçe geçirsinler.Haktır bu kafalara.Yol yapıp geçirmeye devam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergiyle yol yap, yol yaptım de oy iste, yoldan da ayrıca vergi ve rant geçir. Vergiyle yapılan yoldan tekrar ücret ve vergi toplamanın mantığı ne

• Yap işlet devret ayağına paso yandaşçılarını zengin etti adamlar. Ödeneği bile devletten ulan kime ne katkısı var bunun? Resmen milletle dalga geçiyorlar bizim çomar hala şahine binip "hökümetimiz eyiye gidiy... Köprü geliyyyy" desin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ra-Horakhty

Ne cahil insan var memlekette.İşkembeden salla,eleştir,çamur at izi kalsın.Dünyanın iftiharla baktığı,dünyanın sayılı büyük projelerinden birisi.Ama ne yazmış vatandaş "halkın parasıyla yapıyorlar,halka parayla kullandırıyorlar" bir de üstüne onlarca beğeni gelmiş süper zeki vatandaşlardan.Bkz. yap-işlet-devret. Finansmanı özel firma tarafından karşılanacak yani.Belli bir yıl işletimden sonra devlete devredilecek.Az araştırın ya! Yapan firma da enayi zaten seni beleş geçirecek. Dünyanın heryerinde bu böyledir.Yap işlet devret modelinin gereği budur.Geçmeyin kardeşim siz,beğenmeyen geçmesin! Kullanmayın !

cahil çomar seni. adam akıllı cevap vermeye değmezsin.
  • Ra-Horakhty kullanıcısına yanıt
    iyi benim paramla yapılmadı ama belirli sayıda araba geçmeyince parasını ben ödüyorum varmı böyle aptal bir sistem geçsem bi öpüyo geçmesem başka öpüyo asıl cahil sizsiniz sizin yüzünüzden bunlar böyle at koşturuyo ama size mustehak bu oh olsun.
  • Begenmiyorsaniz yasamayin kardesim Istanbul'da? 20 milyon insan yasar mi bir sehirde bu neyin kafasidir? Istanbul'da sadece zenginler yasasin Monaco gibi bir yer olsun. "Neden bu kadar agac kesiliyor Istanbul'da" diyenler ilk firsatta Istanbul'da yasamaya calisan adamlar. Gezmeye gidin Istanbul'a gidin Ankara'da, Izmir'de, Antalya'da, Adana'da, Bursa'da, Konya'da yasayin. Istanbul'da buldugunuz cogu seyi bu sehirlerde de bulursunuz. Ha konser mi var atla ucaga git konsere geri don. Veya Istanbul'da olup baska yerde olmayan etkinlik mi var ayni sekilde. Ankara'dan arabayla 4.5 saat, Bursa'nin dibi zaten. Diger saydiklarimda da hep havalimani var. Simdi gelir "sanane kardesim ben istanbul'da yasamak istiyorum"cular. Tamam yasa, 5 dolar + kdv ye de sikayet etme o zaman. Hem ayranim dokulmesin hem donum gozukmesin yok oyle dunya.

Bana elitist mi dersiniz artik ne dersiniz hakaret mi edersiniz bilmiyorum. Ama istanbul'un bu kadar insaat yigini, agacsiz bir beton kutlesi haline gelme sebebi insanlar. 80 milyonluk bir ulkenin ceyregi bir sehirde yasar mi?

Bu arada 5 dolar + kdv yi oldukca ucuz buldum, daha fazla olur diye dusunuyordum Osmangazi koprusunden sonra. Bekledigimden dusuk cikti.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

bu ne ya, 20 tl, en son şehir içindeki yolları da paralı yapacaklar yemin ediyorum nereden soyacaklarını şaşırdılar.

Daha dur BİS adı altında Haraç kesme işi yolda. Büyük ihtimalle başkanlığa kadar rahatız
  • İşte kaba mantık bu...Gelmeyin,gitmeyin,kullanmayın,oturmayın,kalkmayın,v.b....
    İstanbul'un nüfusu ve yaşam koşulları ile ilgili bir söz söylerken bu kadar insan niçin BİLİNÇLİ olarak İstanbul'a yığıldı diye sorup bir düşünmek lazım...Ve biraz da tarihe bakmak...
    Cumhuriyet kurulduktan sonra 1950 yılına dek ülkede yapılan icraatlara yatırımlara,fabrika,yol,demiryolu inşaatlarına bakmak lazım...
    Bir de 1950 de iktidar olan ve ülkeyi Amerika'nın kucağına itinayla oturtan Menderes ve ondan sonra gelen hükümetlerin yaptığı icraatlara...
    Dikkat edin...O tarihten (1950) sonra bugüne dek gelen hükümetlerin gözle görülür icraatlarına bakalım...Tamamında büyük bir inşaat projesi görürsünüz...
    Menderes özellikle İstanbul'u yıkıp bulvar açmıştır...Demirel malûm barajlar kralı...Özal İstanbul-Ankara otoyolu,şimdikini de biliyorsunuz zaten...
    Yani yapılan tüm icraatlar inşaat odaklıdır...Yık,yap,yık,yap...Askerde yapılan eğitim gibi...İstihkâm çukuru kaz,doldur,tekrar kaz,tekrar doldur...
    Anadolu'da adam gibi bir tane tesis,sanayi işletmesi açılmamıştır 1950 den sonra...Evet yapılanlar yok mudur? Tabii ki vardır...Hem artan nüfusu yerinde besleyecek kadar büyük ve fazla sayıda değildir...Hem de neredeyse bütün sanayi tesisleri İzmit,Gebze,Bursa vb.gibi Marmara bölgesine yapılmıştır...
    Yerinde istihdam edilemeyen,geçim kaynağı bulamayan,üstüne üstlük bir takım gazlarla sürekli üreyen bir toplumda yaşayan halk ne yapacak bu durumda? Tabii ki karnı nerede doyacaksa tası tarağı toplayıp oraya göçecek...
    Peki bu göç akınına karşı saydığım hükümetler bir şey yapmış mıdır? Tabii ki hayır...Bu iş alanlarının kenarlarındaki hazine arazileri bir anda mafya kılıklı tipler tarafından işgal edilmiş,devletin içindeki birileri bu kişilere birşeyler karşılığında göz yummuş,bu hazine arazileri yani sizin,bizim,hepimizin hakkı olan yerler Anadolu'dan göçen kişilerce gecekondu yapılmak üzere mafyadan satın alınmıştır...Ondan sonra onun kardeşi,onun amcası,derken büyük şehirlerde fabrika kenarlarında varoş dediğimiz altyapısı olmayan,elektriği suyu olmayan mahalleler çığ gibi büyümüştür...Bu arada bizim çok sevdiğimiz ve 66 yıldır sürekli oy verdiğimiz hükümet zihniyeti ortaya çıkarak "para ver su getireyim,para ver yol yapayım,oy ver tapu vereyim" ticaretine başlamıştır...
    Sonrası zaten çorap söküğü gibi devam etmiştir...

Sabah sabah fazla uzattım,şimdi "falancadan sonrasını okumadım" cılar gelir,kısa keselim de okusunlar...

Hasılı kelam sen BİLİNÇLİ OLARAK bütün yatırımı büyük şehirlere yaparsan,iş olanaklarını hep bir yerde toplarsan ve insanlara topraktan rant elde etmeyi gösterirsen bu insanlar da oralara geleceklerdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaçay

Begenmiyorsaniz yasamayin kardesim Istanbul'da? 20 milyon insan yasar mi bir sehirde bu neyin kafasidir? Istanbul'da sadece zenginler yasasin Monaco gibi bir yer olsun. "Neden bu kadar agac kesiliyor Istanbul'da" diyenler ilk firsatta Istanbul'da yasamaya calisan adamlar. Gezmeye gidin Istanbul'a gidin Ankara'da, Izmir'de, Antalya'da, Adana'da, Bursa'da, Konya'da yasayin. Istanbul'da buldugunuz cogu seyi bu sehirlerde de bulursunuz. Ha konser mi var atla ucaga git konsere geri don. Veya Istanbul'da olup baska yerde olmayan etkinlik mi var ayni sekilde. Ankara'dan arabayla 4.5 saat, Bursa'nin dibi zaten. Diger saydiklarimda da hep havalimani var. Simdi gelir "sanane kardesim ben istanbul'da yasamak istiyorum"cular. Tamam yasa, 5 dolar + kdv ye de sikayet etme o zaman. Hem ayranim dokulmesin hem donum gozukmesin yok oyle dunya.

Bana elitist mi dersiniz artik ne dersiniz hakaret mi edersiniz bilmiyorum. Ama istanbul'un bu kadar insaat yigini, agacsiz bir beton kutlesi haline gelme sebebi insanlar. 80 milyonluk bir ulkenin ceyregi bir sehirde yasar mi?

Bu arada 5 dolar + kdv yi oldukca ucuz buldum, daha fazla olur diye dusunuyordum Osmangazi koprusunden sonra. Bekledigimden dusuk cikti.

kafan güzel galiba. ya da sende o Ak koyunlardansın. burası Amerika mı? herkes zengin ya da belirli bir yaşam standardın üzerinde mi yaşıyor? 1973 yılında boğaz köprüsü yapıldı. 1993 de FSM yapıldı. biz neyin parasını ödüyoruz hala? köprülere adam gibi bakım yapılmaz 4,75 TL para ödüyoruz her geçişte. köprülerin yolları rezil durumda. bana sakın bakım parası cart curt deme. gelelim tünellere. bu 5 dolar neye göre belirleniyor? insanlar zaten kullanıcak tüneli. niye 2 dolar değil de 5 dolar? bırakın arkadaşım bu yukarıya hoş görünme vaziyetlerini..

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

Ecevit zamaninda halkin parasiyla niye yapilmamis. Yoksa halkin parasini batik bankalara mi hortumlamislar.

1 liralık şeyi 10 liraya devlet bankasından krediyle yandaşlara dağıtıp hizmeti çok daha yüksek bedellere vatandaşa itelemek banka hortumlamak olmuyor yani?

bu yandaşlara dünyada kara listeye alınmış yolsuzluk kaynağı bankalardan kimsenin vermeyeceği paraları akıtacaksın, üstüne zarar ederlerse diye de devlet garantisi vereceksin, böylece cebe indirecekleri 10 liranın en az 5 lirasını devlet ödeyecek garantisi olacak

kusura bakma da batık bankaların hortumlanması bunun yanında çok daha masum kalıyor, en azından bu kadar da yüzsüz değillerdi
  • İstanbul'da parası olan çok; kişi başı yıllık 10-15000$ geliri olan 2 milyon kişi vardır. (4 kişilik aile için yıllık 50000$ gelir mesala. ₺ ile 150 bin lira, aylık ₺12500 gelir. İyi para) bu fiyatlara bu araçlar konutlar kimlere satılıyor sanıyorsunuz. Hepsi ₺1 cı bir tezgahtar bile aylık ₺5000 kazandığını söylüyordu 5 sene evvel.
    5 sene evvel aylık karım ₺10000 olmasa kapatırm dükkanı diyen esnaflar vardı.

• Motor alır plakayı gömerim. Misss
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karaçay

Begenmiyorsaniz yasamayin kardesim Istanbul'da? 20 milyon insan yasar mi bir sehirde bu neyin kafasidir? Istanbul'da sadece zenginler yasasin Monaco gibi bir yer olsun. "Neden bu kadar agac kesiliyor Istanbul'da" diyenler ilk firsatta Istanbul'da yasamaya calisan adamlar. Gezmeye gidin Istanbul'a gidin Ankara'da, Izmir'de, Antalya'da, Adana'da, Bursa'da, Konya'da yasayin. Istanbul'da buldugunuz cogu seyi bu sehirlerde de bulursunuz. Ha konser mi var atla ucaga git konsere geri don. Veya Istanbul'da olup baska yerde olmayan etkinlik mi var ayni sekilde. Ankara'dan arabayla 4.5 saat, Bursa'nin dibi zaten. Diger saydiklarimda da hep havalimani var. Simdi gelir "sanane kardesim ben istanbul'da yasamak istiyorum"cular. Tamam yasa, 5 dolar + kdv ye de sikayet etme o zaman. Hem ayranim dokulmesin hem donum gozukmesin yok oyle dunya.

Kimse size elitist demez merak etmeyin Allah akıl fikir versin derler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.