Şimdi Ara

Avrasya Tünelinin Geçiş Ücreti Belli Oldu (5 dolar+KDV içerir) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten kullanmak zorunlu da değil yani dertlenenler boşuna dertlenmesinler.
    Ama tüm buna benzer yatırımlarda olduğu gibi ilk önce ve en çok bu karalayanlar kullanacaktır. Hükümetin yerinde olsam asla böyle yatırımlar yapmam, nasıl olsa yaranamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Eğer yap-işlet-devret usulü ile yaptırıldı ise mutlaka bir garanti verilecektir.

Empati yaptım. Ben olsam bu garantiyi isterdim. Ya da devlet kendi versin parasını. Yapıyım yolu. Değil mi ama.

yok yaaa öyle miymiş ? baa baa

şimdi ben iş yapıyorum, risk alıyorum, uğraşıyor düzgün proje hazırlıyorum kredi alabilmek için. iş tutmazsa batıyorum, kafamı kullanmak değer üretmek zorundayım. yandaş isen hiçbirine gerek yok.

adamlar ne yapıyor, kredi devlet bankasından, garanti devletten, kar adamlara. proje yanlış olsa en ufak bir zarar yok ki bu hadi çok yanlış değil 3. köprü gibi bir facia var ortada.

bunun adı ülkeyi satmak, vergiyi çarçur etmek, ihalede peşkeş çekmektir be, garantiymiş artık yüzsüzlüğün de bir limiti olur

bak bakalım marmaray'a örneğin krediler yabancı bankalardan neden çünkü proje doğru ve sağlam.

böyle bir saçmalığı nasıl savunuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Haziran 2016; 16:31:13 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Evet. Aynen böyle. Sen de ihale al da garanti almadan yap. Görelim bakalım. Burda yazmak kolay oluyor. Orada milyarlarca dolarlık proje yapılıyor. Siz yapın o zaman. Sadece kar gözüyle bakıyorsunuz. Aynı firma o yolların, köprülerin işlettiği süre içinde bakımını da üstleniyor.

Hadi buyurun. Siz yapın. Baa baa baa.
  • quote:

Evet. Aynen böyle. Sen de ihale al da garanti almadan yap. Görelim bakalım. Burda yazmak kolay oluyor. Orada milyarlarca dolarlık proje yapılıyor. Siz yapın o zaman. Sadece kar gözüyle bakıyorsunuz. Aynı firma o yolların, köprülerin işlettiği süre içinde bakımını da üstleniyor.

Hadi buyurun. Siz yapın. Baa baa baa.

allah allah gidip alayım hemen. garip tüm bu ihaleleri havuz medyasını besleyenler alıyor. proje kar getirmez diye kredi alamıyorlar, devlet bankası hoop hazine garantisi karşılığı krediyi veriveriyor.

en ufak bir şaibe yok canımmm.

yol bakımı yapıyormuş, işletme adamlardayken yok birde yapmasalardı. bahaneye bak.

kul hakkı yemek kadar yenmesine göz yummak da günahtır. haksızlık karşısında susan da dilsiz şeytandır.

hoş sizin müslümanlığınız mı kalmış.

hadi canım hadi, git yalanlarını başkasına salla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Haziran 2016; 16:41:21 >

Kel alaka. Konuyu başka yerlere çekme. Derdin varsa özelden yaz. Ağzımı bozmasını ben de bilirim. Müslümanlığıma laf edemezsin. Yeter.
  • quote:

Kel alaka. Konuyu başka yerlere çekme. Derdin varsa özelden yaz. Ağzımı bozmasını ben de bilirim. Müslümanlığıma laf edemezsin. Yeter.

ehh hadi canım ya, ben laf etmiyorum müslümanlığına. sen kendin laf ettirtiyorsun.

üstüne tüm müslümanları da rezil ediyorsun.

zira bunun adının hırsızlık olduğunu, kul hakkı yemek olduğunu bal gibi biliyorsun, en ufak bir karşı argümanın da yok. oruçlu ağzımla söylüyorum bunuda.

kendini kandırma, kendine yalan söylemek de günahtır.
    Mubarek Ramazan. Tartışmayacağım. Sen haklısın. Tamam.
  • Devlet Halkini Ferah yasatmak icin calisir, bizimkiler soymak icin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 11 Haziran 2016; 12:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ra-Horakhty

Ne cahil insan var memlekette.İşkembeden salla,eleştir,çamur at izi kalsın.Dünyanın iftiharla baktığı,dünyanın sayılı büyük projelerinden birisi.Ama ne yazmış vatandaş "halkın parasıyla yapıyorlar,halka parayla kullandırıyorlar" bir de üstüne onlarca beğeni gelmiş süper zeki vatandaşlardan.Bkz. yap-işlet-devret. Finansmanı özel firma tarafından karşılanacak yani.Belli bir yıl işletimden sonra devlete devredilecek.Az araştırın ya! Yapan firma da enayi zaten seni beleş geçirecek. Dünyanın heryerinde bu böyledir.Yap işlet devret modelinin gereği budur.Geçmeyin kardeşim siz,beğenmeyen geçmesin! Kullanmayın !

Önce şunu kafana sokta kimsenin ne bu ülkeye ne de bu projeye iftiharla baktığı yok. Adamlar 1800lerde ingiltere ve fransayı denizin altından birleştirme fikrini ortaya atmış 1880 de ise 1800 metre kazmışlar o yüzden ustruplu sallada adamlar az gülsün. Ha proje iyi mi iyi güzel yapılsın elbet ama neden yap işlet devret biz neden vergi veriyoruz o zaman, el şeyiyle gerdeğe girmek diye bir tabir vardır paran yoksa özel şirkete yaptırıp halkını düdüklettirmeyeceksin. 20 tl ne ya bir de savunuyorlar 1 yıl hergün kullansan araba parası eder.

• Ra-Horakhty kullanıcısına yanıt
    ne iftiharı lan kaçıncı yüzyıldasın altı üstü bir tünel onuda sanki kendileri yaptı.Benim paramla yapıldı.Tabiki söz sölücez.Biz koyun değiliz.FSM köprüsü ne oldu o neden hala pahalı süper zeki kardeşim ?
  • 5 dolar + kdv deyince ucuz gibi gözüküyor, kol gibi 17,5 tl desenize.

• Sonra "dolar yükselirse yükselsin ben tl kullanıyorum".. al sana tl..
  • Bu yollardan ve tünellerde asıl zenginler ve çakarlılar yararlanacak belli oldu. Adamların zamanı nakit zaten.

Tefeciler bile daha insaflı bizim politikacılardan. Maaşı almadan Gelir vergisini alıyorlar Sonra Araba alırken ÖTV ve KDV
    ardından da MTV. Benzin alırken Tekrar vergi veriyoruz şimdi de yollara ve köprülere ödediğimiz rakamlar da artmaya başladı
    bir de onlara KDV ekliyorlar. En son da Emisyon vergisi var onu untmayalım.

Eski maliye bakanın dediği gibi otomotiv sektörü yediveren gülleri gibi. Dikeni hep vatandaşa kalıyor o ayrı.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Arada 15 TL'lik fark ile normal bir dizel araca göre fazla fazla yakan aracımla bile 70 km gidiyorum, eğer söyletiler doğruysa tünelde gidiş geliş alınacak diyorlar öylede olursa gelde çık bu hesabın içinden
    Ve madem İstanbul'un öncelikli sorunu trafik ise yeni köprü ve tüneller bu soruna katkı için yapılıyor caydırmak yerine teşvik etmek lazım
    Kaldıki yap işlet devret modeliyle yaptık bahane değil hatta işin en leş pis kokulu yeri, madem bu hizmetler yap işlet devret ağırlıklı yapılacak neden kazancının yarısından fazlasını vergi veriyorsun? bu ülkede 35-40 milyon çalışan var düşün ve herkes enin benim gibi direkt veya indirekt yoldan kazanıcının büyük kısmını vergi olarak devlete veriyor sana mantıklı geliyormu devletin bu kadar vergi alırken verginin vatandaşa öncelikli yansıması olan hizmetlerden yol yapımının bu modelle yapılması?
  • Biz her halde amerikalıyız.Niye dolar üzerinden belirlendiğini bilmiyorum.

15 tl gibi bir fiyat var ki bu fiyata 5-6 kere otobüse binilir.

Sonuçta bir yeni bir Türkiye var ki tl'ye sahip çıkmıyor.Dolar diyor.Hani Türk lirası?Milli paramıza sahip çıkın.Dolar başka ülkenin parası.Siz ne o parayı milli tünelimize fiyat olarak belirtiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 10 Haziran 2016; 21:23:45 >
  • Onlar yol yapıyor!

• Neyseki bana koymaz. Zaten bizim burda dolar isliyor.

• Neyseki bana koymaz. Zaten bizim burda dolar isliyor.

• Bu halk ne zaman ayaklanacak bir dur diyecek gerçekten bıktım ya

• Söyleyecek söz yok ki... bunlarin projesi bizim ortaokul öğrencileri gibi...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.