Şimdi Ara

Avrupa'da İş Bulabilmek ve Çalışabilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Matematik mezunuyum, 2011 Haziran'da mezun oldum ve 2011 Eylül'den beri de çalışıyorum. 2012'de IT alanında başladığım yüksek lisansım devam etmekte ve 35 yaşımı doldurana kadar da devam ettirmeyi hedefledim, koşullar gerçekleştirmeme engel olacak şekilde değişmez ise. IT sektöründe çalışıyorum son 2 yıldır, daha açık olmak gerekirse SAP modül danışmanı olarak çalışıyorum. Yıllardır Avrupa'ya gitmeyi (daha ziyade Almanya'ya, Hollanda'ya ya da İrlanda'ya), orada çalışmayı ve yaşamayı düşünüyordum, birkaç gün evvel artık düşünmek yerine bunu gerçekleştirmeye karar verdim.

Araştırmalarım sonucunda bazı bilgiler elde ettim non-eu vatandaşlar için :

Almanya'da çalışma ve oturum vizesi alabilmek için öncelikle bir iş teklifi almak gerekiyormuş (ya da bir işe başvurduğunuzda kabul edilmek diyelim) ve şu alanlardan "Matematik, IT, Doğa Bilimleri, Teknoloji ve Mühendislik" birinde profesyonel olarak çalışabilirseniz, alacağınız yıllık maaş teklifi brüt minimum 37,128 Avro olmalıymış.
    İş aramak için 6 aylık bir vize alınabiliyormuş, yani 6 Ay süresince Almanya'da yaşayarak iş arayabiliyormuşsunuz ama bu süre içersinde de kendinizi finanse edebileceğinizi ispatlamanız gerekiyormuş.

Daha önceleri de bazı kariyer sitelerinden iş başvurularında bulunmuştum ancak hiçbir geri dönüş olmamıştı, geri dönüş yapanlar ise reddetmişlerdi. 6 aylık bir vize alarak, orada kendimi 6 ay süresince finanse edebileceğim yeterlilikte maddi koşullarım da yok açıkçası. Oralara gidebilmek için tek seçeneğim iş bulmak ama bunu da hangi kariyer sitesinde, hangi cv formatıyla ve ne şekilde yapabileceğimi gerçekten bilmiyorum. Bulan buluyor, köydeki akrabalarımın bir kısmı, ortaokul/lise mezunu olarak bir şekilde İngeltere'ye bile yerleşmiş durumdalar, nasıl yapabildikleri konusunda hiçbir bilgim yok. Bilen, Avrupa tecrübesi olan, iş bularak o tecrübeye sahip olan, vaktiyle benim durumumda olan arkadaşlardan bilgilerini, önerilerini, kısaca yardımlarını rica ediyorum.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden akrabalarına sormuyorsun?
  • Hocam bi kere almancan iyi düzeyde olmali onun harici almanca bilmeden gidenlerde hep eş dost vasitasiyla gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Roshi kullanıcısına yanıt
    Yillardir gorusmuyorum, iletisimimiz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.