Merhabalar üniversiteyi geçen sene kazandım makine müh. bu sene hazırlığı yarı dönemde bitirdim ve almancaya başladım A2 yim kafamda normalde lisans eğitimi için yurt dışı yoktu hep sonrası için düşünmüştüm fakat son zamanlarda bazı sebeblerden dolayı benimde aileminde fikri değişti ve gitmemi istiyorlar öncelikle yardımcı olabilecek arkadaşlara sorularım olacak: Almanyada okulu bitirmek gerçekten o kadar zor mu o kadar çaba ve masraf boşuna gidecekse hiç başlamamam daha iyi Almanyada şu an dil eğitimi alan arkadaşlarım var Berlinde gidersemde onların yanına gideceğim kalma vb masraflar düşer gibi yani Berlinde okumayı planlıyorum şehir ve okul önerisi olan var mıdır? Almanya harici tercih edebileceğim ülke var mı tabii ki ABD,Kanada vb ülkeler var fakat yıllık gider yaklaşık 3 katına çıkıyor dikkat etmem gerekenler ve ya tavsiyesi olanlar lütfen bilgilendirsin okuyanların tavsiyeleri dikkate alırım giderler vb gibi şimdiden teşekkür ederim.
A2 seviyesiyle giderseniz aşırı derecede zorlanırsınız. Bir de geçerli bir kurumdan sertifikanız yoksa kabul edilme olanağınız düşer.
UGzegU
kullanıcısına yanıt
hocam zaten b2 almadan gitmem bi ekime kadar devam ederim izmir de goethe ye gidiyorum en geçerli o dediler herhalde sıkıntı olmaz
ozgurr14O
kullanıcısına yanıt
Goethe'yse sıkıntı yok. Goethe'nin sertifikasının geçerliliği tartışmasız zaten :D Dili iyi geliştirirsen, belki ilk zamanlarda zorlanırsın ama alışırsın. Ben şu an Almanca hazırlıktayım fakat önümdeki 4 sene bölüm derslerim %100 almanca olacak. Bir şekilde yapmak zorunda kalıcaz yani. Zorunda olunca insan her şeyi yapıyor.