Şimdi Ara

Avrupa gezisi yardıma ihtiyacım var?(gezi bitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaman problemi olmadan yaklaşık 15 günlük bir gezi düşünüyorum.
    bu süreçte almanya köln den araç kiralayıp gezi yapacağım.
    sadece kendim seyahat edeceğim birkaç ülkeyi görmek istiyorum.
    daha önce almanya ve hollandada araç kullandım.özellikle hollandada radar cezası yedim.
    ama yinede büyük bir sorunla karşılaşmadım.

ilk olarak almanyada berlin hamburg ve dortmuntan sonra
    bürüksel paris bilbao madrid valensiya barselona marsilya milano venedik münih köln şeklinde bi rota belirledim.

sizce araç kiralamayı nereden yapmalı neye dikkat etmeli.
    rota boyunca önerebileceğiniz yerler varmıdır.

yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 22 Ağustos 2019; 1:52:11 >

• arkadaşlar öncelikle bu yazıyı tamamen belki birilerinin işine yarar yada gezimin önemli anlarını paylaşmak için yazıcam.

öncelikle üsteki mesajlarda geniş bir alanı gezmek istememe rağmen güzel yerleri görünce zaman kaybettim.diğer şehirleri ayrı bir gezi yaparak tamamlıycam.

ilk olarak kölnden bir araç kiraladım.hyundai i10 araç işimi gördü.zaten araçların hepsi yeni.yakıtı bana uygundu.dediğim gibi 230 eur verdim 14 gün sınırsız km.

ilk 4 gün kölnü gezdim.arkadaşımın evinde konakladım.
    köln güzel bir yer dom zaten çok görkemli bir yapıt.ayrıca zaman zaman nehir kenarından aşağıya doğru araçla gezdim.kölndeki fantaziland tam bana hitap eden bir eğlence merkezi.lunapark ve hızlı trenler burada 5-6 saat geçirmemem neden oldu.tavsiye ederim.ayrıca belitrmeden geçemeyeceğim ehrenfeld kölndeki yapılan camii beni çok etkiledi mimarisi çok güzeldi.

birgün essen tarafındaki baldeneysee ve kedwig gezisi yaptım.kölnden sanırım 70 km uzaklıkta doğası harika yürüyüş yaptım.elektrikli tekneyle nehri yavaş yavaş sindire sindire turladım.gidilebilecek bir mekan.

birgün dortmutu gezdim ayrıca bochum merkezide gezdim.dortmunt baya hoş bir yer.bochum kendi halinde küçük bir yerdi.

ertesi gün bremene yol aldım.bremen bir başka güzel nedense.yemyeşil doğa.
    bremen mızıkacıları hep aklımdaydı o küçücük heykelin önünde foto çektirdim tabiki.eski yerleşim yerini gezdim schnor farklı tarz evler.
    sonra bürgen parkı bisiklet kiralayarak gezdim.muhteşemdi.plajı bile vardı suyun içine girenleri gördüm.çok muhteşem bir park gerçekten.bisiklet ile sanırım 15 km yapmışımdır o derece büyük bir park.
    parkın içinde kayık kiralayarak baya bir gezdim içini.bremen bende derin izler bıraktı nedense.

artık ordan hamburga geçme zamanı.hamburg tabiri caizse almanyanın izmiri
    insanlar çok çeşitli idi sokakta acaip insan manzaraları vardı.ayrıca oldukça medeni ve güzel bir toplum almanyanın belkide en medeni şehri.diğerleride öyle ama tabi hamburg daha başka bir yerde.
    hamburgda gece hayatı çok hareketli özellikle bir sokakta tamamen sex objeleri ve mekanları vardı.
    limanı gerçekten müthiş güzeldi.burada bir balık yemeyi ihmal etmedim.
    merkezinde dolaşırken güzel bir lunapark gördüm.sadece yazın açıkmış.orda çukulatalı lokma tarzında birşeyler yemiştim çok güzel enfes birşey.kesin deneyin.ayrıca yine buradabiraz adrenalin yaşadım.

berline geçme zamanı geldi.berlinde park yeri sıkıntı.ama zaten gece varacağım için biryerler bulurum dedim.neyse aracı merkezden 3-4 km uzakta bir yere parkettim.elektrikli scoter kiralayarak merkeze geldim.çok zevkli yorulmadan geziyosun baktın enteresan bişeymi var scoter bırak kenara oyalan berlinde dinlenmek istedim çünkü baya yorulmuştum.blitzer denen bir parka gidip doğayla biraz içiçe kaldım.hatta şezlong gibi şeyler vardı birazda açık havada kestirmişim.berlin çok büyük arabayı hiç yerinden kıpırdatmadan bazı belli başlı yerlerini gezdim.
    ilk olarak berlin duvarını ve resimleri inceledim.sonra birgün önceden rezerve ettiğim biletle hükümet binasını gezdim.binanın üst katı cam siz yukarı rampaya doğru yürürken türkçe kulaklık ile berlinin tarihi anlatılıyor.enfes birşey.
    buradan çıkıp berlin brandenburg kapısını gördüm foto felan çektim.yakın zaten ikisi.önü çok kalabalık ayrıca bir g.koreli dans gösterisine tanık oldum harika idi.ayrıca soykırım anıtıda buraya yakın onuda ziyaret ettim.
    berlinde birkaçgün oyalandım.

neyse artık burdan drestene geçme zamanı geldi.aracımı drestende bir yere park ettim.günlüğü 3 eur park ücreti.ben 3 gün aracımı buraya bıraktım ve almayaya geldim geleli ilk defa bir park ücretide vermiş olduk.

prag gezisini araçla değilde otobüsle yapma fikri belirdi.gidiş dönüş biletini aldım. ikisi 40 eur civarı.aslında arabayla gitsem daha iyi olacaktı ama birde flixbus otobüsü deneyelim dedim.

praga geldim.abi oda nedir trafik yok hiçbişey yok.cillop gbi heryere tranway.miss gibi valla ya.prag harika ben böyle bir şehirden haz almayı planlamıyordum.neyse koyuldum yola tranvayla merkeze yakın bir yere ulaştım.
    prag eski meydanmış abooo alabildiğine turist var inanın bayram yeri gibi ortalık hangi milletten ararsan vardı.
    burada her saat başı millet toplanıyor kulenin önüne.dedim napar bu millet.meğerse astronomik saat burasıymış.her saat başı kuru kafa ipi çekip milleti selamlıyor.enteresan bişey.burada jelibon satan bir dükkana giriyosun envay çeşit tür var.deneyebilirsiniz.zaten kalablıkta ilginizi çeker bu dükkan.ayrıca dondurmasınıda denedim.kek gibi bir şeyin üstüne dondurma koyuyorlar.
    neyse prag gezisi devamında charles köprüsünü gezdim.akın akın insanlar bu köprüden karşıya geçiyor.kaleye çıktım ve ordan şehrin manzarasını gördüm.prag müthiş bir şehir masal masal yeminle.

ardından sora sora franz kafka müzesine girdim.ordan eserlere felan baktım.değişik çukulatalar satan bir dükkan vardı onlardan aldım.ayrıca biralarını test ettim.normalde alkol kullanmam ama gerçekten müthiş kafa yaptı

pragdaki otelimide booking üzerinden ayarladım atladım tranvaya ve otele kadar nerdeyse götürdü beni.merkezden bayada uzakmış otel.ama iyi oldu kalabalıktan bir nevi uzaklaşmak.yine 6 kişilik paylaşımlı bit odada kaldım.bütceyi zorlamamsa tek kişilik odayı tercih ederim ama birisi 15 eur birisi 40 eur seçim sizin ben zaten yatak olsun kafi dedim.

ertesi gün kahvaltımı şehrin simgesi olan bir meydan varmış orda yaptım.günlerden cumartesi ama baya bir kalabalık anormal bir durum var sanki derken lgbt yürüyüşüne denk geldim.
    aman tanrım o güzel güzel fıstık gibi kızların birbirlerini öpmesimi dersiniz geylerin el ele tutuşmasımı dersiniz.valla karnaval gibiydi.önde tampetler arkada yürüyen binlerce insan.tabi ben kaçırırmıyım bende yürüyüşe ortak oldum.bizimkisi sadece merak canım

ama çek güzelleri gerçekten müthiş.gece hayatıda hareketli bir mekana giriyosun eğlencelerini görseniz valla helal olsun güzel eğleniyolar.o dışardaki soğuk insanlar birayı içince tabiri caizse dağıtıyolar.

ve masal gibi çek-prag dan ayrılmanındavakti geldi.otobüsüme atlayıp tekrar drestene geri döndüm.

diğer kısmıda sonra yazayım
  • Bu seyahati araba yerine trenle yapsanız daha eğlenceli olur. Araba size yük olur. Navigasyon olsa bile insan bilmediği yerlerde sürekli araba kullanınca çok yoruluyor. Benzin almanız gerekecek, sürekli bir benzinci arama halleri olacak. Aynı şekilde sürekli bir park yeri arama halleri olacak. Arabayı bir yere koyacaksınız sonra onu ordan almak için geri döneceksiniz. Araba tam bir ayak bağı. Arabasızlık özgürlüktür.

Avrupa'da trenler ve tren istasyonları çok hareketli yerlerdir bir sürü yeni insan tanıyabilirsiniz.

Çok fazla şehir seçmişsiniz. 15 gün için en fazla 6-7 şehir seçseniz tadına vara vara gezersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 26 Temmuz 2019; 8:30:48 >
  • hocam almanya ve hollandada navigasyonla heryere o kadar kolay gittim ki.ayrıca arabayı merkeze değilde biraz uzak bir yere parkedip yürüdüm.fena eğlanceli oldu.
    treni bilemem sanırım nerden inilir nereye gidilir nerden bilet alınır.yani sanki araç özgürlük gibi geliyor bana.belki itilyayı es geçebilirim herkes cezalardan şikayet etmiş.ama barselonayı paris ve bürükseli mutlaka göreyim diyorum.uçak biletini tek taraflı aldım.15 değül 20 gün olur çok yorulursam çeker yatarım bi yerde
  • Hocam on yıl kadar önce Almanya dan araç kiraladım Belçika Fransa Almanya gezmistim on gün kadar. Rahat oluyor. Çıkarken ehliyetim geçerli mi, diye düşünmüştüm, ama sıkıntı yok ehliyetimiz uluslararası standartlarda. Araç kiraları ucuz ama sigorta istiyor musunuz diyor, mecbur başınıza ne geleceğini bilemediğimiz için ysptiriyirsunuz. Çocuk varsa markette beş altı euro olan plastik çocuk koltuğu zorunlu diye elli euro ya veriyorlar. Bir de dolu depo verip dolu istiyorlar. Geri vermeden önce mutlaka bir yerde doldurun öyle geri verin aracı. Ben havaalaninda teslim etmiştim, neredeyse iki buçuk katı fazla ödedim, benzin doldurma için servis /ek hizmet ücreti aldılar, h. Alanında vergiler mi nedir yüksekmiş ilave fazla para aldılar. Trafik kurallarına uyarsanız sorun yok. Ben polis dahi görmedim. Park yeri büyük yerlerde bazen sorun olabilir. GPS güvenin ama bazen bazen birden sapitiyor. Belçika da ya yeni otoban girilmemisti sisteme ya benim GPS dağıttı otuz km yanlış gittim sonra mecbur geri döndüm. Ama hiç bilmediğimiz otelin kapısının önüne kadar götürüyor. İyi bir GPS olsun, ve gideceğiniz yerlerin haritasını mutlaka POI dahil yükleyin.

• Ben de araç kiralamanın size her türlü külfet olacağı düşüncesindeyim. Araç kiralamayı genelde kalabalık gruplara tavsiye ederim ben. Tek şoför ile bu kadar uzun bir rotayı takip etmek bence cidden çok zor. Hepsini geçtim aşırı masraflı olur. Onun yerine trenle seyahat ederek hem daha konforlu hem daha güvenli hem de daha hızlı hareket edebilirsiniz. trene bindiğiniz zaman rahatça dinlenebilir ve gideceğiniz şehir ile ilgili tüm bilgileri edinebilirsiniz.
  • Bence oncelikle rotanizi belirleyin. Bahsettiginiz rotayi 15 gunde yapmak demek dogru duzgun gezmeden sadece araba kullanmak demek oluyor. Biraz abartmissiniz gibi geldi bana. Almanya`dan baslayip ya Ispanya`ya gidin yada Italya`ya. Ozellikle Paris, Barselona gibi buyuk sehirlerde arabanin sikinti yaratacagini unutmayin.

Ben olsam Almanya-Isvicre-Italya yada biraz daha uzatmak isterseniz Almanya-Avusturya(ve belki Slovenya)-Italya gibi bir rotayi tercih ederim. Bu rotada doga inanilmaz guzel ve araba kullanmayi daha keyifli hale getirecektir.
  • Avrupa gezisi yardıma ihtiyacım var?(gezi bitti)

aslında gönül ister bu rotayı izlemek ama
    kaba hesapla 4300km yapıyor

1500 araç kiralama 1500 yakıt desek sanırım 3000 lira sırf ulaşım gibi yinede bence pahalı değil.

acaba barselonayı çıkarsam mı ne dersiniz ama orayı görmeden yapılacak gezide eksik olacak

ayrıca 15 günden fazlada sürebilir bu gezi 20 gün gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

Avrupa gezisi yardıma ihtiyacım var?(gezi bitti)

aslında gönül ister bu rotayı izlemek ama
    kaba hesapla 4300km yapıyor

1500 araç kiralama 1500 yakıt desek sanırım 3000 lira sırf ulaşım gibi yinede bence pahalı değil.

acaba barselonayı çıkarsam mı ne dersiniz ama orayı görmeden yapılacak gezide eksik olacak

ayrıca 15 günden fazlada sürebilir bu gezi 20 gün gibi
    15 günlük araba kiralama 1.500 TL olmaz. 3 ile çarpın.

4.300 km mesafe 1.500 TL yakıt ile olmaz. 3 ile çarpın.

Otoban geçiş ücretlerini de hesaba katın. Almanya'da otobanlar ücretsiz ama İtalya ve Fransa'da yakıt parasına yakın otoban ücreti ödeniyor. İsviçre'de vignette alacaksınız. Onu da hesaba katın.

Bu hesapları viamichelin.com üstünden yapabilirsiniz. 15 gün ve 4.300 km'yi 3.000 TL ile yapamazsınız.

• cleanton kullanıcısına yanıt
    hocam 14 günlük araç kiraladım 230 eur verdim.hatta 200 eur vardı ama konumu uzak.
    geçen hollanda almanya seyahatimde 900km yolu 40 eur benzin alarak teslim ettim.

bence gayet yapılabilir ama dediğiniz gibi hocam park ve otoban tabiki maliyeti artırır yada yiyeceğimiz park ve radar cezaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 28 Temmuz 2019; 20:36:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

hocam 14 günlük araç kiraladım 230 eur verdim.hatta 200 eur vardı ama konumu uzak.
    geçen hollanda almanya seyahatimde 900km yolu 40 eur benzin alarak teslim ettim.

bence gayet yapılabilir ama dediğiniz gibi hocam park ve otoban tabiki maliyeti artırır yada yiyeceğimiz park ve radar cezaları
    14 gün için 230 Euro hangi şirketten kiralamayaptınız? Bilelim de biz de onlardan kiralama yapalım. :)

Bir de hangi araba?
  • i10 hocam küçük müçük iki kişi idare eder az yakar çok kaçar 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 30 Temmuz 2019; 14:32:39 >
  • enterprise
  • aygo almıştım ama onda kilometre sınırı vardı bunda yok scoter gibi kullanalım dedim.araç kiralama çok ucuz almanyada.park sorun ama almanyada bile
    bu bankomatlar nasıl çalışıyor bilen var mı ?
  • önce şoku atlatmam lazım. araba kirası bu kadar ucuz varmıydı :D.

arkadaşlara katılıyorum, tren en iyisi. ancak yine de arabayla gideceksen ve barselonayı görmek istiyorsun: bu durumda arabayı pariste bir yerde park et. ryanair ile barselonaya ucuza uç, dön parise yoluna devam et. barselona güzel ve gezilecek bir yer. ancak bunun için haritanın tepesinden aşağıya bodoslama gitmeye gerek yok. ryanair, wizzair, easyjet havayollarını tarayabilirsin.

ayrıca Lyon taraflarından Torino taraflarına geçeceksen otoban sonrası tünel var, 10 yıl önce 35 euro'mu geçiş hakkı düdüklemişlerdi.

fransada ve italyada otoban pahalı. italyada otoban dışı yollar işkence. aman diyim sakın girme. milanoya kadar yaşlanırsın.
  • hocam araç kiralama tamam uygun ama
    toyota aygo istemiştim.
    bana dandik hyundai i10 verdiler.aslında kabul etmeyebilirdim bu seferde uğraş dur.

günlüğü 16-17 eur denk geldiği için ses çıkarmadım çok

dediğin tavsiyeye uyacağım hocam :) parise mutlaka uğrarım ama gezide milanoyu çıkardım.onu başka bir zaman
  • 2018de kiralık araç ile 6 gün madrid-barselona-valensia-toledo-madrid ; geçtiğimiz ay ise Milan bergamo-como-menaggio-sainte maxime-saint tropez-cannes-antibes-nice-monaco-san remo- genova-rapallo-bergamo tatilleri yaptım kiralık araba ile.

Öncelikle kiralama şirketleri arabayı takip eder. Bu kadar uzak ve çok sayıda ülkeye gitmeye izin vereceklerini düşünmüyorum. Çünkü oralarda bir ceza yeseniz siz arabayı teslim ettikten sonra ceza çıkar. İkincisi her ne kadar sınırsız km deseler de günlük 150-200 km sınırı koyarlar . Dolayısıyla o kadar km yapmanıza izin vermezler. Son olarak da muhakkak cross border (sınır geçme parası isterler ki ) 15 gün ile çarptığınızda dünya para tutar.

İspanya İtalya ve Fransada otoyol ve otopark ücretleri bize çok fazla gelir/geliyor söyleyeyim. Mesela ben Comodan Sainte maxime e 495 km yol gittim . Arabanın navigasyonu ücretli yolları açarsam 6 saat veriyor ama ücretli yolları kullanma dersem 10 saat veriyor . Yola da yaklaşık 45 € ödedim. San remodan rapalloya kıyı şeridinde paralı yol kullanmadan 220 km yol 7 saat sürdü. Otoyolları kullanmak şart yani. Fransada bol bol bozuk para bulundurmalısın kağıt para almıyor ya da kredi kartı ki kur çok yüksek oluyor.

Madrid barcelona gibi yerlerde şehiriçleri turist bölgelerde arabayı dışarıda parketme şansınız yok . Bırakabileceğiniz kapalı otopark geceliği 24 euro idi. 4 gece bıraktım 96 euro verdim. Barcelona da çarşamba akşam 18:00de kapalı parka bıraktım Carrer l'hopital caddesindeki kapalı otoparka Cuma sabah saat 10:00 gibi çıkacağım. 48 saat bile olmamış yani 48 euro vermeliyim. Eleman benden 72 euro istiyor. Nuh diyor peygamber demiyor çarşamba perşembe cuma parası istiyor. Kelime ingilizce veya fransızca bilmiyor. Deli etti beni. Arabasını parkeden yardımsever 1-2 insan bulduk . Müdürünü çağırdılar ingilizceden katalancaya çevirdiler de adam kabul etti. 48 euro verebildim 45 dk uğraş sonunda.

Bu kadar yer gezerken arabanın çizilme çarpılma ihtimali çok yüksek. Hele italyada arabana vurup birşey birşey yok deyip çekip gidiyorlar. Sonra kiralama şirketi exper raporunu gönderiyor şur çizik bura kırık diyor. Ful kasko alırsan zaten arabayı almış kadar para ödüyorsun.

Yakıt da pahalı fransada saint tropez de Totalden 1.40 €dan en adi mazotu aldım audi dizel Q2 ye. Milan Bergamoda aynı yakıt 1.59 idi. Benzin litresi 1,79 civarı idi otoyol kenarı benzinlikte.

Haddim olmayarak bu kadar geniş bir avrupa turunu kiralık araçla yapmazdım. Ülke aralarını trenle ya da uçakla geçip ülkeler içinde belki 1-2 günlük araba kiralamalar yapardım. Ben bu sene Viyanadan Budapeşteye trenle geçtim. 4 kişi 81 euro ödedim (2. sınıf bilet). Gayet iyiydi. Bu arada arabayı aldığınız yer dışında başka istasyona bırakma şansı da var ama fiyat anormal artıyor.

Yine de yapmayı düşünüyorsanız, kiralama yapacağınız yerdeki Hertz, Europcar gibi büyük firmaların ilgili şubelerine bir mail atın. Yapacağınız km , gezeceğiniz ülke sayısı vs ile araç kiralamanın mümkün olupolmadığını ya da ekstra ücretleri sorun.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    arkadaşa herkes söylemiş, araba ile düşündüklerini yapmak eziyetten başka birşey değil.

ancak kiralarken "unlimited" kelimesi varsa gerisi önemsiz. ülke değiştirmelerde sorun olmuyor. defalarca çıkış yaptım. zaten kredi kartından öyle bir provizyon çekiyorlar ki, döndükten sonra kartını kapatsan bile 1 yıl sonra bir bakmışsın evine ekstre gelmiş.
  • arkadaşlar merhaba 29 temmuzdaki geziyi bitirmek üzereyim.hatta şuan kölndeki aracımdan yazıyorum.dışarı acaip yağmurlu :))

öncelikle kölnden araç kiraladım.ordan düsserdorf essen kedwig bochum dortmund bremen hamburg berlin dresten prag ve son olarak kölne geldim.detayları türkiyede yazıcam.

sonra kölnden araç kiralayarak parise gittim.otobanı kullanmadım.zaman sınırı yoktu belçika köylerinden parise geldim.

gece dönüşte belçikada radar cezası yemiş olabilirim dalgınlıkla flaşh patladı.sanırım 50 yüro öderim.bilmiyorum.ayrıca kasaba köy gibi bir yerden heçerken 50 km hız sınırına 57 ile girdim.bakalım.

otobanı kullansam ne kadar öderdim bilmiyorum.

fransada eyfel kulesi üstünü loure müzesi notre dam gezdim.

ayrıntıları türkiyede yazarım sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 12 Eylül 2019; 21:42:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.