Şimdi Ara

Avrupa Yakasından (Kubilay Ve İffet Ayrıldı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
9.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tadı kaçtı bencede Burhan olmasa izlemem
  • zaten tatlı hayat bır efsanedır..bır efsaneyı normal bır dızıyle karsılastırmak abes kacar...

edıt:replıkler ıcın cok sagol..baya bı guldum..

quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

O Tatlı Hayat'taki hizmetçi gibi bir hizmetçi gerçekte var mıdır acaba?

- Menekşe! Tanıştırayım, kapı!
    - İhsan Bey, tanıştırayım, ayaklarınız.
    (Sonra da odasına çekip gider.)

- Menekşe! Kapı!
    - Buradan da öyle gözüküyor İhsan Bey.

- Menekşe! Yemeğimi getir.
    (1 dilim reçelli ekmek getirir.)
    - Buna inanabiliyor musunuz ya? Buna inanabiliyor musunuz? Bu ne?
    - Şöyle İhsan Bey. Bir dilim ekmeğin üstüne tereyağı sürüyorsunuz, sonra onun üstüne de biraz reçel ilave ediyorsunuz. Buna da "reçelli ve tereyağlı ekmek" diyoruz.
    - İhsan, neden kızıyorsun kızcağıza, mutfakta yemek yoktur belki.
    (Bir süre sonra Menekşe mutfağa giderek der...)
    - Neyse. Ben de kendime şöyle güzel bir bonfile yapayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Burhan Altıntop'un (Engin Günaydın) işi yeni sezonda iyice zorlaşacak. Usta oyuncuya çok iş düşecek.

Son yılların en beğenilen dizilerinin başında gelen Avrupa Yakası�ndan iki oyuncu ayrıldı. İşte dizinin fanatiklerini üzecek o iki oyuncu...

Bana sorarsanız, dizinin en başarılı, en yetenekli isimlerindendi. Gerçek ismi Vural Çelik, dizideki adıysa kimi zaman Kubilay, kimi sahnedeyse Gülenay şeklindeydi. Avrupa Yakası�nda iki karakteri birden canlandırmıştı. Oyunculuktaki başarısı ve diziye kattığı tadının yanı sıra, söylediği şarkılarla ve güzel sesiyle de hafızalarımıza kazınmıştı. Dilimize, �... gördüm seni� ifadesini o kazandırmıştı. Avrupa Yakası�nı izleme nedenlerimin başındaydı.

İki önemli eksik

Kubilay, Avrupa Yakası�ndan ayrılmış. Ayrılan sadece Kubilay olsa iyi. Yılların deneyimli ismi, Avrupa Yakası�nın annesi İffet Hanım yani Hümeyra da diziyi bırakmış. Yani Tahsin Bey yeni sezonda eşi olmadan ekrana çıkacakmış. Zaten oğlu Volkan�ı (Ata Demirer) da askere göndermişti. Ata, askerlik görevini bitirip bir türlü geri dönememişti. Şimdi annesini kim bilir nerelere gönderecekler?

Yeni sezona, bu çok önemli iki ismin eksikliğiyle girecekler. Gaffur�un (Peker Açıkalın) ve Volkan�ın gidişinden sonra bu dizi eski tadını bulamaz diye yazmıştım. Şimdi iki önemli isim daha gitti Avrupa Yakası�ndan. Dizinin yapımcısı Plato Film ekibi bir mektup göndermiş. Aramızda hiçbir tatsızlık yaşanmadı, dostça ve iki taraf ortak ayrılık kararı aldık demiş. Geçen sezon, diziyi bariz şekilde Burhan Altıntop (Engin Günaydın) sırtlamıştı. O kadar başarılı bir karakter yaratmıştı ki, kimsenin yokluğunu aratmamıştı. Burhan, gidenlerin açığını tek başına kapatmıştı. Şimdi işi iyice zorlaşacak. Kendi rolü de dahil olmak üzere tam beş kişilik oyun çıkartmak durumunda kalacak. Avrupa Yakası ekibine son bir kez daha Burhan�a gözünüz gibi bakın diyorum. Bu söylediğim artık bir tahmin olmaktan çoktan çıktı Burhan da giderse, Avrupa Yakası�nı kimseler seyretmez, adım gibi biliyorum.

Merak ediyorum...

Avrupa Yakası meselesini müsaadenizle ortaya bir soru atarak bitirmek istiyorum. Bir dizi her sezon neden birkaç oyuncusunu kaybeder? Millet oturmuş, seyircisini bulmuş yapımlarda rol almak için adeta takla atarken, Avrupa Yakası�nın kadrosunda neden sürekli bu eksikler? Parasal konularda anlaşmazlık çıktıysa tamam, anlarım. Ama oyuncuları bile diziye olan inançlarını yitiriyorsa, işten soğudularsa, merak ediyorum acaba onları yeni sezonda kim seyreder?

Milliyet'ten galiba bu haberiniz. Doğru mu? kelimesi kelimesine aynı da

• fazla bi açık oluşmaz çünkü gidenin yerini doldurmasını iyi biliolar..yeni sezon ortalarında oturur yine rayına.ayrıca şahan gelirse dizinin kalitesi düşer bence..
  • yahu arkadaşım şahana iyi bir rol verirse kalitesi neden düşsün sanki adam 10 film cekmişte konusuyorsunuz burda ata demirer gittigi zamanda reytingler düşer dediniz ama hiç te etkilemedi bile yukarıda birisi kalitesi düşer demiş ve herkez aynı sözü tekrarlamış yoksa bunu yazan kişiler bile emin değiller kendilerinden maksat laf olsun mesaj sayısı yükselsin
  • Engin Günaydın gitmediği sürece bu dizi bitmez.Ama Hümeyra'nın ayrılamsı kötü olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

zaten tatlı hayat bır efsanedır..bır efsaneyı normal bır dızıyle karsılastırmak abes kacar...

edıt:replıkler ıcın cok sagol..baya bı guldum..

Bir şey değil. Daha biraz var aklımda kalan:

- Bu da İrfan Bey, komşumuz. Komşumuz dediysem komşu gezegenden.

- Yorgo! Sevgili Yorgo! Aziz din büyüğüm, müttefiğim, silah arkadaşım; sence de haklıyım, değil mi?
    - Haksızsın İhsan.
    - Yunan ajanı kılıklı şişko piskopos Yorgo Efendi!

(Yorgo)- Temizlemeye verdiğim mavi takımım üstüme çok oturuyordu.
    - Senin üstüne sirk çadırı da oturur.

- Sevinç'im benim. Sen bütün altından daha değerlisin.
    (İhsan'ın annesi)- O zaman yabancı ülkelerden baya bir altın ithal etmen gerekecek İhsan'cığım...

(İrfan Bey, kuru temizleme şirketinin Kadıköy'deki dükkanının elektrik tesisatı döşemiştir. Ancak dükkanda yangın çıkmıştır ve yangının elektrik tesisatındaki bir hatadan doğduğu düşünülmektedir.)
    - Bütün suç o piskopos Yorgo Efendi'nin!
    - Hayda... Ne alakası var İhsan?
    - Ne alakası mı var? Yahu Sevinç inanamıyorum ya! Ne alakası olacak. Bu piskopos Yorgo Türkiye'ye gelmedi mi? Feraye denilen terbiyesiz kadın bununla evlenmedi mi? Sonra bunlar gelip Pelin'i peydahlamadılar mı? Bu Pelin de gelip bizim oğlumuz Başar'ı ayartmadı mı? Bir de bunlar çocuk yapmadı mı? Başar da ailesini daha iyi geçindirmek için Özbekistan'a iş amaçlı gitmedi mi? Burada elektrik konusunda uzman kimse kalmadı. Ben de işi ucuza hâlletmek için İrfan Bey'e yaptırmadım mı?
    - Bu zekanın önünde saygıyla eğiliyorum İhsan.

- Olmaz! İndirim yapamam! İndirim yapmak demek ne demek? Kaliteden ve hizmetten ödün vermek demek. Ben müşterilerime böyle bir kazık yapamam.
    - İş ahlakını takdir ettim İhsan.

Daha var da... Yazmayayım. Dediğim gibi, Flash TV'deki tekrar bölümlerini kaçırmıyorum ve düşünüyorum, zamanında Avrupa Yakası'ndan kat ve kat kaliteli bir diziymiş. Baymıyor en azından. İnce espiriler var. Gerçek hayata da çok uzak değil. Zamanında bitirilmesi iyi olmuş. Avrupa Yakası şimdi can çekişiyor.

• Bir şey olmaz. Eğer iyi oyuncular gelirse kaldığı yerden devam eder , aslında bunu bir iki senarist daha eklense çok iyi olur. Amerikada bir sitkom 25 yıl devam ediyor da bizdekiler neden etmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

Bir şey olmaz. Eğer iyi oyuncular gelirse kaldığı yerden devam eder , aslında bunu bir iki senarist daha eklense çok iyi olur. Amerikada bir sitkom 25 yıl devam ediyor da bizdekiler neden etmesin.

25 yıl mı?herhalde kadro olduğu gibi tek bir diziden emekli olmayı düşünüyoadı neymiş bu sitcom'un merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Temmuz 2008; 23:17:28 >

• En severek izlediğim dizi, bitmesini hiç istemem şahsen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Triple H

quote:

Avrupa Yakası'nı boşverin.

Flash TV'de her gün Tatlı Hayat'ın eski bölümlerinin tekrarı var. Ben bakıyorum da, zamanında Avrupa Yakası'ndan daha kaliteli bir diziymiş.

Zamanında bitirilmesi ise yerinde olmuş çünkü Sit-Com dizileri fazla uzatılmaya gelmiyor.

Tatlı Hayat bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en kaliteli ve komik Sit-Com dizisidir bence. Gerek oyuncuları gerek senaryosu olsun "10 numara" dizidir.

Evet. Aslında Tatlı Hayat'ın bir taklit dizi olup da bu kadar başarılı olması da ilginçtir.

• acaba iffeti ne diye göndericekler kurtlar vadisinde olsaydı bi eleman tavuk öldürür gibi sıkardi ikitane sorun yaşanmazdı acaba gülse birsel ne yönde karar vericek.

burhana bundan daha fazla iş düşerse dizi bomb.k bi hal alır ata demirerin gelemsi lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neuro

quote:

Orjinalden alıntı: Triple H

quote:

Avrupa Yakası'nı boşverin.

Flash TV'de her gün Tatlı Hayat'ın eski bölümlerinin tekrarı var. Ben bakıyorum da, zamanında Avrupa Yakası'ndan daha kaliteli bir diziymiş.

Zamanında bitirilmesi ise yerinde olmuş çünkü Sit-Com dizileri fazla uzatılmaya gelmiyor.

Tatlı Hayat bugüne kadar Türkiye'de yapılmış en kaliteli ve komik Sit-Com dizisidir bence. Gerek oyuncuları gerek senaryosu olsun "10 numara" dizidir.

Evet. Aslında Tatlı Hayat'ın bir taklit dizi olup da bu kadar başarılı olması da ilginçtir.

Dizinin Türkiye uyarlaması başarılı olmuş. Orjinali Amerika'da 70'li yıllarda yayınlanan The Jeffersons'tır.

Orada yanlış hatırlamıyorsam kuru temizlemeci ailesi bir zenciydi.

Orada "zenci - beyaz" kavgası vardı. Türkiye sürümünde de bunun için "Türk - Yunan"'ı yapmışlar ve başarılı olmuş.

Bunun dışında, Türkiye sürümü ile hiçbir fark yok. Eskiden bir kanalda yayınlanıyordu o yabancı dizi de, oradan hatırlıyorum az buçuk.

• quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

bu dizi Ata demirer ciktiginda bitmişti. ama Burhan altıntop diziyi götürüyor.
    bu iki karakterin fazla bi etkisi olcagini düşünmüyorum ama Ata demirer dönerse yılın en komedi dizisi olur.

Kubilay değil de İffet'in diziden ayrılması bence dizide baya etki yaratır, "temel" karakterlerden biryidi sonuçta her ne kadar Burhan kadar göze çarpmasa da dizide daha çok rolü oludğu kanaatindeyim.
  • valla dizi için bişi söyleyemem de ben sadece burhan var diye izliyorum benim için farketmez..ama dizi etkilenir mi?illaki....
  • duymuştum ben fakat dogru olup olmadıgında kuşkularım vardı
  • quote:

Orjinalden alıntı: [DMC]

Turkiye'de en iyi komedi dizisi .

Türkiye'nin tek komedi dizisi.
  • Burhan var diye izliyorum zaten, benim için de fark etmez ; )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ludovico. -- 7 Ağustos 2008; 3:24:46 >
  • Kubilay'ın gitmesi farketmez de, İffet bence iyi rôl yapıyordu.
  • gerçekten de kötü olmuş
    ben asıl iffetinn çıkmasına üzüldüm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.