Şimdi Ara

Avrupadaki para düşünce sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Avrupa'da yaşayan veya amerikada yaşayan üyelere bir sorum var. Biz burada gerek teknolojik ve gerekse diğer ürünlere yüksek fiyatlar ödüyoruz. Ve hani maaşı 1500 olan birisi için alacağı ürün, 900 ise, ve bu çok yüksek. Avrupa'da zaten agsari ücret dahi yüksek,birde fiyatlara bakıyorum örneğin aldığınız ürün 350€ siz bunu Türk parasıyla mi düşünüyorsunuz yoksa size 350 lira gibi mi geliyor? Türkiye'de laptoba baktım; 1250 TL, amazonda felan bakıyorum 369€ ve bu su soru kafama takıldı. Umarım anlatabilmişimdir. Cevapları bekliyorum. Goy goy yapmayın lütfen merakımdan soruyorum. Teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal112 -- 26 Şubat 2015; 0:08:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Updullah

• Adamlar paralarını savurmaya meraklı değil. Ürünlere gereksizce yüksek miktarlar vermek istemiyolar. Mesela hani oran vermesi açısından örnek verelim.

1250 liralık laptop aylık geliri 5000 lira olan biri için hiç bir şey dimi türkiyede . Çöp yani. Millet maaşının 2 katını telefona veriyo sonuçta.

Orda 1250 euro olan bir laptop 5000 euro kazanan adam için aynı şey değil. Adam araştırıyo , bakıyo mu değer mi diye.

Zaten aramızdaki bu korkunç fiyat farkının sebebide bu. Kimse sesini çıkarmıyo verigiyi dayıyolar. Ülkenin parasını çalıyolar çar çur ediyolar. Paramızın değeri düşüyo. Yıl 2015 adam hala akp ye oy veriyo falan.

Millet böyle mal oldukta bu sistem devam eder. İşte bilinçli insanlarda amazondan aval aval bakıyo mecburen. Kurunun yanında yaşta hesabı. Yapıcak bişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentus -- 28 Şubat 2015; 0:42:07 >
  • orda bi su 10 euro

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.