Eleğinizi asmışsınız ama tanımadığınız insanlar hakkında atıp tutmamayı öğrenememişsiniz 54 yaşınıza gelene kadar... Ben uluslararası bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışıyorum. Benim yurt dışında yaşayabiliyor olma sebebim zekam, tecrübem ve becerilerim. Biriyle evlenip bürokratik açıklardan faydalanmak değil. Kaçak köçek demişsiniz. Kişi kendinden bilirmiş işi... Herkese göre değil evini, ailesini, doğduğu ülkeyi bırakıp hayatını yeniden kurmak. Kabul ediyorum. Ben de çok zorlandım. Siz becerememişsiniz, cesaret bile edememişsiniz, sorun yok. Utanacak, çekinecek bir durum hiç yok. Siz zaten "üçüncü sınıf vatandaşsınız" kendi gözünüzde bile. Sevgiler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 8 Nisan 2024; 15:16:28 > |
avrupanın boş iş olması (2. sayfa)
-
-
Neden olmasın. Sahil kasabasında ufak bir ev, belki Ege'de deniz manzaralı bir zeytinlik... Ama seçenekler çok. Portekiz'in küçük sahil kasabaları emekliliği geçirmek için çok guzel. Kuzey İtalya'nın dağları, ne bileyim, Yunan adaları... Tayvan'ın doğu sahil şeridine bayılıyorum, ama deprem ve kasırga gerçeği var orada da.
Henüz çok erken bunları düşünmeye, o zamana kadar Avrupa'da ne olur, Türkiye nasıl değişir, benim hayatım, beklentilerim nasıl şekillenir, bilemiyorum, kestiremiyorum.
-
türkiye ile yunanistan olmasa avrupa 10 yılda mülteci istilasına uğrar 10 yıl sonra nüfuslarının yarısı koyu tenli olur.
en iyisi abd aga. güney amerika ülkeleri de iyi bak o bölge de gelişiyor. keşke o taraflar da yaşasaydım adamlar hayattan zevk almasını yaşamasını biliyor aga. avrupalılar çok değil 70 yıl önce birbirlerini gaz odalarında zehirliyorlardı çok şişirmeye gerek yok bunları.
-
Ben kendi ülkemde ırkçılığa,mezhepçiliğe üçüncü sınıf insan muamelesine,birçok ayrımcılığa uğrarken Avrupa’da bana ırkçılık yapılmış hiçbir önemi olmaz çünkü iliklerime kadar yaşadım bu durumu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben niye 3. sınıf vatandaş olayım? öyle de hissetmiyorum, öz vatanımdayım şükür. burada herkes kardeşim benim.
seni yönetici filan yapmaz o uluslararası şirketler. daha söylenen en basit lafı anlamıyorsun veya işine gelmiyor. bence tuvalet temizliyor veya benzin istasyonunda çalışıyor veya ne bileyim bulaşık filan yıkıyorsun.
çünkü adam kendi insanı varken göçmen birine düzgün iş vermez.
bahsettiğim şey gayet basit. başkasının ülkesine gidiyorsun ve sen orada yabancısın. üstelik din ve kültür de farklı ise adam sana 3. sınıf insan olarak bakar.
sonra niye gideyim? benim ülkem onların ülkelerinden üstündür. bana göre böyle. giden adamı da asla gözüm tutmaz.
-
Gecenlerde Almanyada bir Türk evi kundaklandı.Ailede sadece baba sağ kalanları mlsf vefat ettiler.Bu aile Bulgaristan Türkü idi. Yani AB pasaportla oradaydılar (BG malum AB de) Yani şimdi bunu Almanlar mı yaptı yoksa oradaki Türk düsmanı pkk lılar mı???
Kundaklama olayına onlem alınmak zorunda.Ya en son katta yasıcak ya camlara bir cozum bulacak camı kırıp giremeyecek ateş ya otomatik yangın söndürücü sistemi kuracaklar. kapıdan da cıkamamıslar belki daire kapısına da mı bir sey yaptı adiler bilmiyorum. Mekanları cennet olsun.
Sözün özü oraya gittiniz Türküm demeyeceksiniz belki.Bulgaristandan gidenlerin soyadı zaten Bulgarcadır ilk isimleri keza yazılısı Bulgarcadır. ama o bile yetmiyor.Neticede müslümansın.Ab mi ABD mi dersen Ab cunku 1 ulkene yakın 2 saglık sistemi abd den yine de iyi.ayrıca universiteleri de iyi. ne dersen de ABD deki serserilerden daha az serseri var. Ayrıca yakın gelecekte sorunlu gocmenleri gonderecekler Almanya buna cok sıkı bir proje hazırlıyor.hepsini gonderecek.( ingiltere brexit ama bu konuda birlikte calısıyorlar.butun sorunlu tipleri gonderecekler.)
-
Alıntı
metni:bu bir karakter meselesi. orada yabancısın 3. sınıfsın, ortadoğulusun ve bunları asla değiştiremezsin. Bunu siz yazdınız, ben değil. Kendinizi üçüncü sınıf, Ortadoğu'lu bir insan olarak görüyorsunuz.
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş, sizin mesajınız da öyle. Kendiniz yapamamışsınız, cesaret edememişsiniz. Yapana da "yapamaz, yalan söylüyor, kendi insanı verken başkasına iş vermez" diyorsunuz. Buradan zaten karakteriniz belli oluyor. Sizin kendi becerileriniz Türkiye dışında tuvalet temizlemeye yetecek kadar olabilir, fakat at gözlüklerinizi çıkartırsanız hayatın dışarıda çok farklı olduğunu göreceksiniz.
Bu konuya son mesajım bu, size hayatınızda başarılar diliyorum, kendinize iyi bakın.
-
evet bunu ben yazdım da. nasıl anlatmalı sana. bir de yönetici olduğunu iddia ediyorsun.
bunu ben yurtdışına göçmen, mülteci, işçi olarak gidenler için yazdım. yani vatanında yaşayan insanla ne alaka?
ve bunu, oraya sığıntı, 3. sınıf insan olmayı kabul edip kendi işine bakanlar için değil, elin ülkesini el şeyiyle gerdeğe girer gibi övüp türkiyeyi kötüleyip duranlar için az bile yazdım.
tekrar yazıyorum ülkesinden kaçıp bir de kötüleme kolaylığına düşen 3. SINIF İNSANDIR. bize öyle adam lazım değil zaten.
ben gidemedim imkanım yoktu değil. özelimi açıklamak zorunda değilim. bazı insanlar siz anlamasanız bile türkiyeyi tercih eder.
benim için türkiye onların ülkelerinin hepsinden üstün ve değerlidir. çünkü benim vatanım burası. kötüleme karaktersizliğine de düşmem, varsa sorun onu çözmek için çalışırım. başkasının ülkesini öveceğime kendi ülkemde çalışırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustf9 -- 9 Nisan 2024; 12:11:36 >
-
Yazmayacağım demiştim ama, dayanamadım. Konuyu biraz daha açayım.
Alıntı
metni:bunu ben yurtdışına göçmen, mülteci, işçi olarak gidenler için yazdım. yani vatanında yaşayan insanla ne alaka? Sabah kalktınız, aynaya baktınız. Karşınızda gördüğünüz insan, ülkesinde, vatanında yaşayan, muhteşem bir insan. En iyi hayatı siz yaşıyorsunuz, en iyi işlerde siz çalıştınız, en onurlu, en kabiliyetli sizsiniz. Ama aynı insanı alıp Avrupa'nın X şehrine bir aynanın önüne koyduğumuz zaman, kendinizi üçüncü sınıf, işe yaramaz, Ortadoğulu, tuvalet temizleyen, benzincide çalışan bir insan olarak görüyorsunuz. Aklınızda sürekli "ben ülkem dışında beş para etmem" düşüncesi var. Böyle düşünerek bir yere varamazsınız diyorum.
Avrupa'da yaşayamayacak olmanızın, Amerika'ya gitmeye cesaret edememenizin, gitseniz bile başarılı olamayacak olmanızın nedeni kendinizi bu şekilde görmeniz. Siz yapamadığınız için de, yapabilenlere inanmıyorsunuz, inkar ediyorsunuz, haklarında atıp tutuyorsunuz. Fakat hayat sizin gördüğünüzden, düşündüğünüzünden çok daha zengin.
Son olarak da, yazmadan edemeyeceğim. İlk mesajınızda yurt dışına gidenler üçüncü sınıftı. Gidenler benzincide çalışırdı anca, onlara başka iş vermezlerdi. Şimdi yurt dışına gidip ülkesini kötüleyenler oldu konu. Aslında konuştuğumuz konuda kalabilseniz çok daha sağlıklı bir şekilde tartışabileceğiz ama...
-
tartışmak filan istemiyorum ki
gerçekleri duyunca takılan sizlersiniz. yurtdışına gidip " ah vatanım memleketim" diye saygıyla hasretle yaklaşan kişilere sözümüz yok.
herkes türkiyeyi kötülemek zorunda değil. ben 70 leri 80 leri yaşamış bir insan olarak bu ülkede bunların proje olduğunu biliyorum. o zamanlar okulda öğretmenler bile " biz adam olamayız" cümlesini öğretirlerdi insanlara.
bunların etkileri sürmekte hala. elin her şeyi iyi benimki kötü.
yok öyle dünya çalışacak düzelteceksin.
-
avrupada gideceğin yeri bileceksin. isviçre, norveç, hollanda, belçika, birleşik krallık gidersen seni üzmez onun dışında avrupa bitik git kanada yada abdye daha mutlu olursun. kara kuru bir tipsen ortadoğuluya benziyorsan avrupaya bulaşma sosyal hayatta seni üzerler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 9 Nisan 2024; 13:6:49 > -
Sizin Türkiye'yi düzeltmek için yaptığınız çalışma, burada Avrupa ile ilgili mesajları okuyan gençlere "gitmeyin, yapamazsınız çünkü siz üçüncü sınıf vatandaşsınız" demek mi?
-
harbiden aradığım yorum herifler sarışın mavi gözlü olan doğu avrupalıları bilene dışlıyorlar zaten çoğu müzik teknoloji ve tıbbi alanlarının çoğu abd den çıkma avrupa abd nin baya baya gerisinde avrupada ırkçılık ve soğuktan başka bir yok güney avrupa harici orada sadece hava sıcak
herifler sizlere sürekli hatırlatıyor yabancı olduğunuzu.
ama abd farklı orada zencilerlen hispaniklere karşı kötü önyargı var size sıra gelene kadar baya bi 40 sene gelir.
-
göndeririler doğru diyorsun ama gönderdikleri kesim eşgal suça meyilli kişiler değil kafası çalışan zeki olanları gönderirler çünkü avrupa kötü insanları yaşatır iyileri ise süründürür
yine avrupada en çok ırkçılığa uğrayan kesim zeki kafası çalışan ortadoğulular diğer suça meyilli eşgal gibi tiplere ne ırkçılık yapıyorlar ne de kötü söz söylüyorlar avrupalılar eşgal gibi tipleri seviyor kafası çalışan oraya değer üretecek adamları ise bezdiriyor avrupa.
-
özellikle kuzey avrupada isveç norveç fidlandiyada bembeyaz tenli esmer olsan bilene sana nigger diyor herifler şu an baya baya avrupalı gençlerde beyaz tenli esmer olan ortadoğululara nigger deme kültürü oluşmuş heriflerin kafa yapısını sen düşün
ben bu olayı abd li redneck olan tayfaya anlattım adamlar buz kestiler oha lan bembeyaz tenli esmer olanlara bilenemi nigger diyorlar herifler dedi bana biz sadece zenci olanlara nigger diyoruz dediler herifler
bembeyaz tenli esmersen abd de white olarak geçiyorsun
avrupada bembeyaz tenli esmer olsan bilene sana nigger diyorlar gerisini siz düşünün.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X