Şimdi Ara

AVS Video Editör - Görüntü bozulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slayt şeklinde bir video hazırlıyorum ve 5-10 saniye civarı duran fotoğraflar bir kaç saniye sonra bozulmaya başlıyor. Hd kalitede olan fotoğraf sanki 100-200 pikselmiş gibi gözüküyor. Diğer fotoğrafa geçerken düzeliyor ve diğeri de uzun süre kalıyorsa o da bozuluyor. Sabit ve hareketsiz video veya bunun gibi slayt tarzı çalışmalarda bunu hep yaşıyorum.

Programı da güncelledim son sürümü kullanıyorum ama bir türlü çözemedim. Kaçırdığım belli bir ayarı mı var acaba?

Hazırladığım video özellikleri şu şekilde;
    h264/avc
    1920x1080 60fps
    4000 bitrate

Program oldukça basit arayüzlü olduğu için uzun süredir bunu kullanıyorum. Bunun dışında bazı ufak tefek sayılabilecek bir kaç sıkıntısı daha var ve bunun bir çözümü yoksa benzer basit arayüzlü bir program önerisi yapabilir misiniz?

• Bu sorunlar genelde codec/encoder'lardan ve ya encoding ayarlarından kaynaklanır. AVS kullanmadım fakat amatörlere yönelik yazılımların çoğu encoding konusunda kötüler çünkü hızlı encoding yapabilmek için en kalitesiz çıktı verecek şekilde yapılandırılıyorlar ve çoğunda detaylı özel ayarlar yapmak mümkün değil. Sorun codec'den mi anlamak için eğer AVS destekliyorsa kendi dahili H264 encoder'ı dışında FFMPEG, x264, VP9, x265 ve ya WMA gibi farklı formatlar denenebilir. Yüksek HDD alanı varsa videonun sorunlu olan bölümü sıkıştırmasız AVI olarak export edilebilir (dosya boyutu gigabyte'lar seviyesinde olabilir). AVS, Filmora gibi yazılımları kısıtlı ve amatör bulduğumdan önermiyorum, ücretsiz olarak Hitfilm Express ve ya Davinci Resolve ücretli olarak Premiere, Vegas, Media Composer kullanılabilir öğrenmek için video dersler bulunabilir.

Eğer H264 format zorunluluğu yoksa HEVC/H265/x265 ve ya VP9 ile codec ayarlarından slow gibi presetlerle encoding yapılmasını öneririm, daha uzun zaman alsa da aynı dosya boyutlarında fakat daha kaliteli sonuçlar verirler.

• Biraz daha kurcaladım pek anlamadığım bazı ayarları var. Fakat h264ten mgep4e geçince şu anlık sıkıntı olmadı. Bu tarz sorunlar çıkartmaya devam ederse (mesela seslerde de kesme işlemleri sorunlu, anlık patlama gibi gariplikler oluyor) premiere deneme fırsatım olmuştu tekrar ona yöneleceğim. En basitinden bir video hazırlamak bile oldukça karışık gelmişti ama diğerlerine de şimdi biraz göz attım hepsi birbirine benziyor gibi. Dediğiniz gibi videolarla destek alarak bir süre denenmeli. Teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.