Şimdi Ara

Avukatım soruları alayım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hagb 2023'te kalktı  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @necatiozfatura;

HAGB 2023 te kalkmadı. Sadece istinaf incelemesi neticesinde HAGB kararı verilecek. Daha öncesi ağır ceza mahkemesi denetimine tabi idi. Burada da usulden inceleme yapılıyordu. Artık istinaf mahkemesi kararıyla verilebilecek.

• Selamlar, miras ile ilgili bir sorum olacak. Anneannem hayattayken üzerine olan bir evi, dayımın üzerine geçirmiş ve bundan kimsenin haberi yok. Anneannem vefat ettikten sonra miras işlerini halletmek için devlet dairesine gittiğimizde bu durumu öğrendik. Annem dayıma kendinin de hakkı olduğunu, mirasın ikiye bölünmesi gerektiğini belirtse de dayım yanaşmıyor. Bu durumda annem ne yapabilir? Dava açsak ne kadar sürer, kazanma şansımız tahmini nedir? Bunlarla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

• emr089 kullanıcısına yanıt

dava açmanızı tavsiye ediyorum ancak bir avukatla çalışmanız da gerekli yoksa haklı davanızı kaybetme olasılığınız da mevcut

• Özelden soru soran arkadaşlar rica ediyorum özel mesaj ile yazmayın. Buraya yazın ki herkes görsün. Mükerrer cevaplar ile uğraşmayayım ben de .

@emr089 ;

Teknik bir konu. Dava açılmadan meseleyi çözemezsiniz. Hakkınız tabi ki var ancak bilinmesi gereken çok fazla done de mevcut. O yüzden daha detaylı bilgilendirme almanız gerekiyor. Bunu da donanımhaber'den öğrenemezsiniz. Dava açmayı düşünüyorsanız hızlıca avukattan yardım alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 8 Ekim 2024; 15:45:33 >
  • 2008 ya da daha eski olabilir ağır cezada mahkemem vardı önceden e devlette görüyordum şimdi görmüyorum neden olur nasıl görebilirim,

• @ Robinson_Crusoe; Kapalı dosyalara bakın orada görürsünüz.

• Bugün biraz vaktim var. Sorularınız varsa alayım.

• vittorioo V kullanıcısına yanıt
    🏡 KONU ÖZETİ VE MAĞDURİYET SÜRECİ

2023 yılında Kıbrıs'ta bir inşaat projesinden daire almak için 50.000 GBP peşinat ödeyerek bir sözleşme yaptık. Proje başlangıçta güvenilir görünüyordu, ancak kısa süre sonra ciddi sorunlar ortaya çıktı. İşin detaylarını baştan sona açıklayayım:

🔎 1. Sözleşme ve Başlangıç Süreci

2023 yılının Haziran ayında, Kıbrıs'ta bir projeden daire almak için satıcı ile sözleşme imzaladık.

Ödeme planı yapıldı ve toplam 50.000 GBP peşinat ödendi.

Satıcı, evlerin hızla satıldığı ve büyük bir yatırım fırsatı olduğu konusunda güvence verdi.

Projenin kısa sürede tamamlanacağı ve değer kazanacağı söylendi.

🚧 2. İnşaatın Durdurulması ve Sorunların Başlaması

Sözleşmeden birkaç ay sonra inşaat tamamen durdu.

Ruhsat ve izinlerle ilgili problemler olduğu ortaya çıktı.

Satıcı bu süreçte sürekli bahaneler üretmeye başladı:

"Kaymakamlık inşaatı durdurdu."

"Arkadaki site şikayet etti."

"Yeni yasalar çıktı, süreç uzadı."

"Eşim hastanede, bu yüzden ilgilenemedim."

Birkaç ay boyunca sürecin normale döneceği söylenmesine rağmen hiçbir ilerleme olmadı.

📄 3. Sözleşmenin Feshi ve İade Vaadi

İnşaatın durması ve belirsizlik sebebiyle sözleşmenin feshedilmesini talep ettik.

Satıcı, sözleşmeye göre ödediğimiz paranın %30’unun kesileceğini, kalan %70’in ise iade edileceğini belirtti.

Fesih işlemi kabul edildi ancak herhangi bir ödeme yapılmadı.

Satıcı sürekli "Evi satarsam paranızı öderim" diyerek bahane üretmeye devam etti.

⚖️ 4. Hukuki Süreç Başlatmak için Avukatlarla Çalışma

Ödeme yapılmayınca bir avukatla çalışmaya karar verdik.

Avukat 1 ile anlaştık ve hukuki süreç için toplam 1000 Sterlin ödeme yapıldı.

Ancak daha sonra bu ödemenin sadece 200 Sterlin’lik kısmının gerçekten kullanıldığı ortaya çıktı.

Kalan 800 Sterlin’in akıbeti hakkında net bir açıklama yapılmadı.

Avukat 2 sürece dahil oldu → Vekaletname olmadan bizimle muhatap oldu.

Belgelerimizi aldı ama hiçbir işlem yapılmadı.

Belgeler 1,5 yıl boyunca tutulduktan sonra, 750 TL kargo ücreti ödetilerek tarafımıza geri gönderildi.

👉 Avukatların tutumu tamamen satıcıyı korur nitelikte oldu.
    👉 Açıkça satıcı ile uyum içinde hareket ettikleri şüphesi doğdu.
    👉 Avukatlar süreci uzatarak mağduriyetimizi daha da artırdı.

💬 5. Satıcının Tavrı ve Zaman Kazanma Çabası

Satıcı, sürekli olarak şu bahaneleri sundu:

"Evi satarsam paranızı öderim."

"Yeni müşteri bulursanız paranızı öderim."

"İnşaatın başlamasını bekleyin."

"Şu an ekonomik şartlar zor, o yüzden ödeme yapamıyorum."

Açıkça görülüyor ki satıcı, zaman kazanmak ve parayı elinde tutmak için sürekli bahane üretiyor.

Hukuki süreci başlatmamız gerektiğini anladığımız noktada ise daha da geri çekildi.

🚨 6. Sorunlar ve Etik Dışı Davranışlar

Avukatların etik dışı hareketleri:
    ✅ Avukat 1 → Ödeme aldıktan sonra süreci takip etmedi.
    ✅ Avukat 2 → Yetkisiz şekilde belgeleri teslim aldı ve hiçbir işlem yapmadı.
    ✅ Belgelerin 1,5 yıl boyunca elde tutulması ve sonunda kargo ücretiyle geri gönderilmesi → Kötü niyet göstergesi.

Satıcının suistimali:
    ✅ Sözleşme feshedildiği halde ödeme yapılmadı.
    ✅ Sözleşmeye göre ödeme yükümlülüğü olduğu halde parayı ödemiyor.
    ✅ Kira getirisi ve satıştan gelecek para ile ödeme yapacağını söylüyor → Bu tamamen zaman kazanma taktiği.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eleman kktc cumhurbaskinin konutuna davet edilmis yatirim vaati ile bide fotosu var etkinlige sponsor olmus ya i balik bastan kokmus çarka bak arkadas avukatlar birsey yapmiyor
    Isim soy ismi yazinca pek birsey cikmiyoe yapay zekada derinlemesine tarattirdim ortada proje yok

Tapu baskasinin ustune

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Naruto45 ;

Sizin sorduğunuz soru danışmanlığa giriyor. Burdan bu şekilde bilgi vermem mümkün değil.

Edit: Göz gezdirdim şimdi de avukat hakkında şikayeti varsa baroya veya savcılığa verebilir. İhlali varsa zaten ceza alır avukat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 11 Mart 2025; 11:34:34 >
  • İİBF mezunları gerçekten Hakim olabiliyor mu? Oluyorsa sayıları fazla mı?

• sa hocam. kaza var bela var arabada taşımak için uzun namlulu emanet almayı düşünüyorum cezası nedir yakalanırsak

• Jamser kullanıcısına yanıt

İdari hakimlikte belirli kontenjanları var ama ben denk gelmedim hiç iibf'den idari hakimlik kazanana. Mutlaka vardır tabi ama istisnadır.

Genelde hukuk mezunları kazanıyor ve atanıyor.

• Codix C kullanıcısına yanıt

@Codix;

Silahın niteliğine göre değişir. Örneğin kanun der ki;

Bir adet ruhsatsız silahı ev veya işyerinde bulundurma suçunun cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden beşyüz güne kadar adlî para cezasıdır. (6136 sayılı Kanun m.13/3). Ateşli silahın bir adet olması ve mutat sayıdaki mermilerinin veya namlu, sürgü, gövde, çerçeve, silindir, mekanizma başı, çıkarıcı, tırnak, ateşleme iğnesinden oluşan ana veya balistik önemi haiz parçaların ev veya işyerinde bulundurulması halinde verilecek ceza bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden beşyüz güne kadar adlî para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/3).

Silahın tüfek veya seri ateşli kısa sürede çok sayıda ve etkili biçimde mermi atabilen tam otomatik veya dürbünlü tabanca veya benzerleri olması suçun cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 500 günden 5000 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/2).

Nitelik bakımından vehamet arz eden bir silah olması halinde de suçun cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapis ve 500 günden 5000 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/2).

Burdan hesaplarsın...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.