Şimdi Ara

Avustralya mı? Kanada mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
18.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, iş dolayısıyla tamamen göç etmek istiyorum. Baya araştırdım Avustralya ya da Kanada arasında kaldım. Sizce yaşam standartları, iklim, ekonomi, insanlar, maaşlar vs. Yani her konuda karşılaştırmak istersek hangisi daha ağır basar??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanada mı Avustralya mı?

"Kanada mı Avustralya mı" sorusu, göç etmek veya seyahat etmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Her iki ülke de benzerlikler ve farklılıklar sunar ve en iyi seçim kişisel tercihlerine ve önceliklerine bağlıdır.

Boyut ve Coğrafya

Avustralya, Kanada'dan önemli ölçüde daha büyüktür ve dünyanın en büyük adasıdır. Kanada ise dünyanın en büyük ikinci ülkesidir. Avustralya, çoğunlukla kurak veya yarı kurak arazilerden oluşurken, Kanada'da geniş ormanlar, göller ve dağlar bulunur.

Nüfus ve Demografi

Kanada'nın nüfusu Avustralya'dan daha fazladır, ancak her iki ülke de nispeten düşük nüfus yoğunluğuna sahiptir. Hem Kanada hem de Avustralya, çok kültürlü toplumlardır ve çeşitli etnik kökenlerden insanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Ekonomi ve Yaşam Standartları

Hem Kanada hem de Avustralya gelişmiş ekonomilere sahiptir ve yüksek yaşam standartları sunar. Her iki ülkenin de güçlü sosyal yardım sistemleri vardır ve sağlık hizmetleri ve eğitim sistemleri üst düzeydir.

Göçmenlik

Kanada ve Avustralya, göçmenlere karşı misafirperver ülkelerdir ve her ikisi de vasıflı işçiler ve öğrenciler için göçmenlik programları sunmaktadır. Kanada'nın göçmenlik süreci Avustralya'ya göre genellikle daha karmaşıktır.

Seyahat ve Turistik Yerler

Kanada ve Avustralya, seyahat etmek için mükemmel destinasyonlardır ve her ikisi de nefes kesici manzaralar ve çeşitli turistik yerler sunar. Kanada, Rocky Dağları ve Niagara Şelaleleri gibi ikonik doğal harikalarıyla ünlüdür. Avustralya ise Büyük Bariyer Resifi ve Sydney Opera Binası gibi eşsiz simgesel yapılara sahiptir.

Sonuç

Sonuç olarak, Kanada mı Avustralya mı sorusunun doğru cevabı kişisel tercihlerinize ve önceliklerinize bağlıdır. Her iki ülke de benzersiz avantajlar ve dezavantajlar sunar ve bir karar vermeden önce kapsamlı bir araştırma yapmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kanada suç oranı çok düşük huzur orda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanada tabiki avustralya bizi kıskanıyor

• Kanada.

• Kesinlikle Kanada..

• Kanada'da kısa bir süre bulundum. Hayatımda bu kadar nazik insanlar başka bir yerde görmedim. Avustralya hakkında tek bildiğim her türlü börtü böcek var orada. Beni rahatsız ederdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Kanada tabiki avustralya bizi kıskanıyor

Bizi kıskanan Avusturyaydi Avustralya değil en azından öyle hatırlıyorum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avrupa mı Çin mi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6equj5

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Kanada tabiki avustralya bizi kıskanıyor

Bizi kıskanan Avusturyaydi Avustralya değil en azından öyle hatırlıyorum :D

Bosver hocam uzaylilar bile turkiyeyi kiskaniyor

• 1 yıl Torontoda yaşadım. Şahsen Kanada diyorum.
  • Kanada bir iki adım önde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    Yılın 6 ayı çok soğuk geçiyorumuş diye duydum doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: sükunett

Biz mart ortası gibi gitmiştik hava gerçekten soğuk. Kimi yerde boy hizasında kar vardı. Ama orada yaşayanlara göre bahar gelmiş diyorlardı.

Ama Batı yakası daha ılımanmış sanırım. Biz Montreal'e gitmiştik.

• Avustralya'da daha fazla kazanırsınız,Kanada güzel ülke ama disneyland gibi anlatılıyor buna kanmayın fazla abartılıyor,insanın olduğu her yerde ölüm,tecavüz,hırsızlık,gasp,cinayet vardır.Avustralya derim ben akdeniz iklimine sahip ülkenin kıyı kesimleri pek de yabancılık çekmezsiniz.İki ülkede de kira ve ev fiyatları pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

quote:

Biz mart ortası gibi gitmiştik hava gerçekten soğuk. Kimi yerde boy hizasında kar vardı. Ama orada yaşayanlara göre bahar gelmiş diyorlardı.

İçecek yiyecek pahalı mıydı peki??

• quote:

Orijinalden alıntı: Burzum.

Avustralya'da daha fazla kazanırsınız,Kanada güzel ülke ama disneyland gibi anlatılıyor buna kanmayın fazla abartılıyor,insanın olduğu her yerde ölüm,tecavüz,hırsızlık,gasp,cinayet vardır.Avustralya derim ben akdeniz iklimine sahip ülkenin kıyı kesimleri pek de yabancılık çekmezsiniz.İki ülkede de kira ve ev fiyatları pahalı

Bende Avustralya ya daha olumluyum gibi

• quote:

quote:

Avustralya'da daha fazla kazanırsınız,Kanada güzel ülke ama disneyland gibi anlatılıyor buna kanmayın fazla abartılıyor,insanın olduğu her yerde ölüm,tecavüz,hırsızlık,gasp,cinayet vardır.Avustralya derim ben akdeniz iklimine sahip ülkenin kıyı kesimleri pek de yabancılık çekmezsiniz.İki ülkede de kira ve ev fiyatları pahalı

İşiniz nedir ayıptır sorması
  • Ben de kanada diyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

quote:

İçecek yiyecek pahalı mıydı peki??

Türkiye'de satılan ithal abur cubur tarzı şeyler orada çok ucuz.

Onun dışında normal bir öğle akşam yemeği yemek isterseniz onlar da çok pahalı değil. Ortalama üstü sayılabilecek bir Fransız restoranına gitmiştik biftek (Türkiye'de böylesini yemedim) patates ve içeceğe tax ve tip dahil 80₺ vermiştim yaklaşık. Kanada doları olarak ne kadardı hatırlamıyorum 35 dolar olabilir biz gittiğimizde 2 liraydı hemen hemen. Sadece menüde yazan fiyata aldanmamak lazım çünkü yazan fiyat üzerine vergi ve bahşiş (zorunlu) ödüyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

İşiniz nedir ayıptır sorması

Çevre mühendisiyim

• Avustralyada 3 sene kaldım.Okudum çalıştım.

Bence kötü bir yer önermem.Avrupa daha iyi ama oda seni almaz göçmen olarak kala kala kanada kaldı.Bu arada 100 bin sadece göçmenlik başvurusunda göstermen gereken para tabi bunu sen bilirsin.Dollar.

Avustralya inanılmaz abartılıyor bütün ingiliz ülkeleri gibi.Sana önereceğim ülkeler isviçre,Almanya(türksün olmaz),Lüksemburg,Finland,Estonya ve isveç(pahalı ve yapılacak şey az).

Avustralya kötü deyip kaçmak olmaz nedenlerini açıklamadan size olmaz.

1.İnsanları iyi değil.Ozziler çoğunlukla sarhoş ve vurdum duymaz.Çalışmaz,okumazlar.Yaşlılar genelde parasız gezer.

2.Nüfusun %60ı asyalı.Genelde bunlar çalışır, Zengin çocuklar okur ve parayla geçer.

3. eğitim düşünmüyorsunuz biliyorum ama eğitimi neredeyse türkiyeden beterdir.Bazı ünileri iyidir belki ama Dünya genelinde çok aşağıdadırlar.

4. Hayat aşırı pahalıdır.Ev kiraları haftalık ve dudak uçuklatır.İşe gidip çalışırken kira düşünürsünüz.Maaşı iyimidir kötümüdür sizin işinize kalmış.Devlet size yardımcı olmaya değil sağmaya bakar.Okullar dünyanın en pahalı ve parasına göre en berbat okullarıdır.(Bu kısım sizin için değil okumak isteyen için)

5.Mahalleden mahallesinr değişir güvenliği.Misal bondi beachte bişi olmaz ama redfernde kadını dövüp küpelerini çalan bile gördüm.Başta dediğim gibi ozziler çok içer çok evsiz ve kafası uçuk vardır.Size gelip sataşabilirler.Woglar ben türküm derseniz seveler.Woglar(onlara göre kaba insanlar)

6) Hayat çok pahalı olduğu için işyerinde herkes birbirinin yüzüne gülüp arkadan ..kmeye programlıdır.Herkes Teşekkürü asla eksik etmez

7)Doktorları ve sağlık hizmeti çok çok çok kötüdür.(sağlık sebebiyle bir 20-30 tane gezdim hatta biri hindstanlı ingilizce konuşamayan bir tipti devlet hastanesinde)

8)İş olanakları inanılmaz kısıtlıdır.Hiç bişi üretilmez ve fabrikaları yoktur.(Ortası büyük çöl yanları kurak tropikal.)Hizmet sektörü ve madencilik yaygındır.Ülkenin ana geliri maden ve international öğrenciler/okullar üniversitelerden gelen paralardır.

Kim ne derse desin.Hangi şey hangi şeyi seçerse seçsin her zaman için

Medeniyet,Huzur ve yaşam=Avrupa(Avrupadaki Tüm ülkeler için değil)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.