Şimdi Ara

Avustralya Yanıyor! [SS'ler +18] [Video ve bağış linki eklendi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
3
Favori
29.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Ruzgar, asiri kuru hava ve 50 dereceye varan sicakliklar. 20 sene icinde tamamen yasanmaz olucak koca kita zaten

Alıntıları Göster
    Kıtanın %70 şi çorak %20 si de çöllerden oluşuyor zaten. Fakat (batı bölgelerde) altın madenleri çok var.

Afrika ve avustralyada topraktan çok altın çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

Birileri yine otel yapacak heralde.Ya da "bakın küresel ısınma gerçek" izlenimi vermek için dünyada belirli yerler bile bile yakılıyor gibi.

"Jeff Ashie
    45 mins ·
    Here’s a few shots of the weapon being used in California. Even after we show you what’s happening. You will still say. Noooooo those are just forest fires, and yet we told everyone watch out in Cali they are making mandatory vaccinations. They are trying throw Cali into martial law. Guess what. Vaccines are mandatory, and martial law is in effect. NOW! This is the weapon being used to clear the land of people. They are on their way to fema camps. Good luck trying to get a hold of those people."

Hocam bu goruntuleron shoplanmasi cok basit, PS’dan saglam sekilde anlayan birinin bakmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugünkü gazetede 8 milyon hektar yandı diyor. Yanılmıyorsam bu yaklaşık ülkemizin %10'ü kadar bir alana karşılık geliyor. Çok üzücü

• filistin falan yanıyor olsaydı bizimkiler kefenleriyle giderlerdi söndürmeye.

allah yardımcıları olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Ulke neden yardim istemiyor illa kahramanlik yapacaklar.

Yardim istese ulkemiz hemen gelir Allahin izniyle.
    Hocam ülkemiz önce kendi yangınlarını bi söndürebilsinde koskoca avustralya kıtasını söndürmesi sona kalsın. Şu 15 senede yanıpta kül edilen ormanlara bi bakın isterseniz suçlusu kimmi suçlusu yanan ormanlar yerine yandaşa imar izni verip otel yada konut diktirten şerefsizlerdir.
  • Mümkün olduğunca ağaç dikmek lazım istanbulun 12 katı kadar bir yer kaybolmuş.Denge iyice bozuldu dünyanın sonunu mu getiriyorlar yok mu 4 5 ülke toplanıp yardıma gitsinler nasıl bir dünyada yaşıyoruz.
  • siz kimsiniz ki?
  • Ulan bir kıta aylardır yanıyor belki de tüm dünyayı etkileyecek sonuçları olacak burdaki süper zekalar hala ümmet afrika müslümanlık goygoyu peşinde. Milyonlarca hayvan ölmüş, ormanlar yok olmuş, evler yanmış bunun bahsettiğiniz şeylerle ne ilgisi var? Sonra en ufak bir şey yazınca adminler ban'lıyor. Cahilliğinizde boğulursunuz umarım ne denir ki başka..
  • Yardımları geri çeviriyor ve kendileri yangınları söndüremiyorsa açık ve nettir ki yanmasını istiyorlardır. O yüzden boşverin yanıp kül olsunlar. Doğru kişileri seçselermiş biz napak yani? 2 ota amen jesus çekip vermişler halk partisine anca yanarlar böyle zati.
  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Türk genciyim Adım Sefa. Çıkaramadım siz kimsiniz ? Beni niye merak ettiniz ?

• Aborjinlerin ahı tutmuştur
    Toroslarda bir orman yangınında bulunmuştum, şunu söyleyebilirim ki sıcak ve rüzgarlı havada hiç bir güç orman yangınını söndüremez,
    bu teknolojiye rağmen insanoğlu doğanın karşısında çaresiz, tek yapılabilen henüz yanmamış alanları soğutarak yanmasını engellemek ki o da kurak yerde çokzor,
    o ağaçlar ısınıp ısınıp puf diye birden patlıyorlar, rüzgar estiği tarafa alev püskürtüyor, eğer bize doğru esseydi hiç şansımız olmazdı, helikopterden, uçaktan dökülen su hiç yere inmeden havada buharlaşıyor, o kozalaklar fırlayıp 50mt ilerde bomba gibi patlıyor
    Dehşete kapıldığım anlardan biridir
    çaresizliği iliklerinde hissediyorsun

• Su forumda ilk defa yararlı bir konu açıldığını gördum. Konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Ormanlar hepimizindir arkadaşlar. Bu dünyasa birlikte yaşıyoruz.

BBC News
    Australia fires: A visual guide to the bushfire crisis
    https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-australia-50951043

Yangınin önemini hem Avustralya hem de climate değışımi hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

Donation icin:

5 aud atmayı düşünüyorum ben.

• Bu yangınların tam olarak sebebi nedir? Birileri mi yakıyor?
  • Yangının dışındaki alanlarda hava sıcaklığının 45 derecelere yaklaşması ve oluşan dumandan dolayı hava kirliliği de canlılara zarar veriyor.Bu yangının tahribatını senelerce çekecekler. belkide o sıcak hava dalgasının etkisi diğer ülkelerde de hissedilecek. Günlerce sürecek yoğun yağış dışında söndürmenin çok kolay olacağını düşünmüyorum. Allah yardımcıları olsun..
  • Yağmur başlamış sanırım bir kaç gönderi gördüm instagramda
  • Avustralyanın başbakanını derhal hapise tıkmaları lazım. Bu ne rahatlık arkadaş, politikacılardan nefret ddiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coğrafya ne kadar önemli bizim gibi arada sıkışmamış tee en uzaklarda kendi başina takiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

480 milyon deniliyor,480 milyon aşiri yüksek bir rakam bu kadar hayvan nasil ölmüş anlamadim. Böcekler vs mi dahil edilmiş bu kadar olmasi mümkün değil
    Böcek, yarasa, kurbağa vs. gibi hayvanlar dışında söylenen sayı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qvara -- 6 Ocak 2020; 18:11:46 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sıcak hava ve rüzgar, her yıl bu sebeplerden çıkan yangınlar oluyor ama bu sefer durduramıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünenler için birkaç tane video ekledim. Belki vicdanınıza dokunur. Lütfen okuyalım, izleyelim ve bilinçlenelim. Bu hafta daha da kötüye gideceği yönünde söylentiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerOnur06 -- 6 Ocak 2020; 19:39:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.