Şimdi Ara

ay çıkarma taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 10. evrende oynuyorum ve 9 gezegenimde de aşağıda anlatacağım ve kendi geliştirdiğim bir taktik sayesinde ay sahibi oldum.
    Öncelikle bunu yapmanın iki yolu var. Birinci yolu şöyle:
    Önce kendinize aynı ewrende bi imparatorluk daha açın yani yeni bi oyun kaydı yapın ve bunu geliştirin. Daha sonra bu gezegenininiz sadece maden üretme açısından güçlenince büyük nakliye gemilerine yaklaşık en az 5 milyon madeni doldurun ve gerçek imparatorluğunuza saldırı yapın. Saldırıda sadece büyük nakliye gemilerini kullanın. Bu arada saldırıyı yiyecek olan gezegeninizin de en azından bu savaşta galip gelecek bi savunmaya sahip olması gerek. Dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise şu. İki oyun arasında uçuşlar yaparken(nakliye , durma vb.) kesinlikle multi alarmına yakalanmayın . İki oyunu aynı anda açabilirsiniz fakat birbirlerine uçuş yaparken multi alarmı verecektir. Bu da ban yemenize sebep olabilir. Fakat uçuşlardan önce internet bağlantınızı kesip tekrar bağlanmanız halinde ip numaranız değişeceğinden multi alarmı vermeyecektir . 2. ve kolay olan yol ise bunu bi arkadaşınızla birlikte yapmanız.Yani arkadaşınıza gereken nakliyeyi yapacaksınız ve size o saldıracak. bu sayede ne puan kaybı nede zaman kaybı yaşarsınız

Dediğim gibi 10.ewrendeyim ve 9 gezegenimde de ay var. Bu arada 3 milyon madenle de saldırı yapan arkadaşlarımın birçoğunda ay çıktı. Maden miktarı az oldumu da ay çıkabiliyor . Fakat bu seferde fazla geniş alana sahip olmayan bir aymız oluyor.

AnDuRiL__
    Bence 1600 ha (hafif avcı) yapın ark size saldırsın hem çok ucuz bi yöntem hemde %20 ay çıkma şansı war

Ersinçelikel
    size ay çıkmasını garanti edemem ama şöyle bi formul vereyim deneyin...
    300 hafif avcı -- 5 ağır avcı -- 30 kruvazör -- 13 komuta -- 20 geri dönüşümcü -- 5 muhrip...
    bu formul bi kaç arkadaşım tarafından 9 kez denendi farklı evrenlerde ve 7 kez ay çıktı 2 kez çıkmadı...bide bunu deneyin çıkması lazım

cekikgozLu
    bunlar ii ho$..ama asiL ay cikartma taktigini söölim..bunu arkada$larla denedik 2denemenin 2sinde ayimiz cikti..sıyLüorum..;

1.YOL 43 komuta + 45 kruvazör + 128 hafif avci + 39 agir avci + 56 casus sondasi + 20 b.nakliye + 22 k.nakliye + 2 bombardiman gemisi + 1 muhrip

eger muhrip ve bombardiman gemisi yapamiyorsaniz 2. yolu deneyin.

2.YOL 43 komuta + 41 kruvazör + 200 hafif avci + 40 agir avci + 60 casus sondasi + 25 b.nakliye + 25 k. nakliye

yukardaki filolarin harab olmasi lazim....

arkadaslar sunu da belirteyim ki bu formüller %100 Ay verir diyemeyiz, ama su ana kadar hep bu formülleri kullandik en fazla 2 kere denedik cikti. ama yinede cikar demiyorum. sonra benden bulmayin

ReFReF-iK
    Ay çıkmasının en büyük taktiği komutalar,Bombardımanlar ve Muhriplerle dalmaktır.Bunların yanında bir de içi hammadde dolu Büyük Nakliye gemileriyle çok rahat ay çıkartılır.Ben birine 4500 Komuta 3000 ardıman ve 750 Muhriple dalmıştım ay çıkmıştı adamda ama sevinememişti

SaLiVa
    Arkadaşlar hiçbir ay çıkartma tekniği %100 değildir
    ben bu oyunu 2.5 yıl oynadım.. hiç böyle birşey ile karşılaşmadım.. bana sorarsanız 1600 tane hafif avcı yapın gümletin kendi gezegeninizde.. tabi operatörün haberi de olacak.
    Ben bu sayede 13-14 tane ay'ım oldu.. sürekli gezegen değiştirdiğim için aylar da patlıyordu..

draculord
    Size gerçek bir bilgi vereyim..
    Büyük bir çarpışma sonucu %20 ay olasılığı çıktı dielim..
    Havadaki maddeler toplanmadan yeni bir %20 lik çarpışma daa olduğunda şans %40 olur!! Bu gerçek bir bilgidir..

eğer 5 kere maddeler toplanmadan %20 lik çarpışma olursa şansınız %100 olur..Bu da benden bi bilgi..

firavun19
    arma duasını okuyun:
    La kullun teyyaretul harbussemavati feza vel kulli harabetul metal vel kristal hercumerc ve hatta insallahul kamer ul pala.
    NOT:Gezegenin etrafinda donulerek 3 kere okunacak, her okunustan sonra ay cikarilmak istenen gezegene üflenecek. Abdestsiz okumayin!

Daha sonra gezegene minimum 1667 HA birakilacak ve bir arkadasinizdan saldirmasi istenecek. Garanti değildir ama olasıllığın en yüksek olduüu yöntemdir.

forumtrportal'dan alıntıdır

e_vet
    al sana %100 ay yapma teknigi

bunun icin 5555+5555casusu sondadi

ilikin 5555 casusla saldiriyorsun eger cikmasa hemen ardin 5555casusla saldiriyorsun ama ilk saldiridan sonra copu toplamdan saldirdmak onemli

ilkin sans%75 ikincisinde ise%99,99999999 deneyin gorun

VooDoojuk

alman forumlar?ndan ?eviridir.

kn 40
    bn 38
    ha 63
    aa 30
    kru 25
    kg 30+50
    gd 10
    sonda 2

filo itina ile bir gezegene toplanir. 30+50nin espirisi su. 50kg harici gezegen sahibinindir. 50kg ise oraya durmak g?reviyle gelen diger player'indir. daha sonrasında bu filo itina ile patlatılır. %97 ihtimalle ay cıkıyor. yanlız esas olan su: saldıran kisini filoda mutlaka 102 adet sonda olmali. teknikler önemli degildir. eger filoyu vurursanız nur topu gibi bir ayiniz oluyor. biz denedik. az önce ve olustu. koord vermeyecem, etik olmaz.

polat
    Arkadaslar ay cikarma formülü diye bir formül yoktur ay cikma olayi sansda değildir gerci birazda sansa giriyor konu, bakın şimdi bunu neye dayanarak söylediğim konusunda ben size olayi anlatmaya çalışayim.
    Olay tamamen programsal bir olay ve 1 ile 20 arasinda bir sayactan ibaret formül ise sudur kısaca izah edeyim.
    Programda bir döngü var diyelim birisine saldiriya çıktınız veya size bir saldırı geliyor o anda program 1 ile 20 arası bir sayacta rastlansal olarak bir sayı tutuyor ve dyelim bu sayı 8, saldırı gerçekleşti ve saldırı sonucu ay çıkma oranı %20 ay çıkmadı çünkü sayacın tuttuğu rakam 8 idi fakat savaş sonucu ay çıkma şansınız 8 olsaydı sayaçtaki rakamda 8 olduğundan 8=8=ay yani ay oluşacaktı, unutmayın olay tamamen php dili ile yapılmış bir karşılaştırmadır başka bir şey değil ben bir programcı olarak size konuyu anlatmaya çallıtım işimizdeki programcılar ne demek istediğimi program mantığı ile düşündüklerinde anlamışlardır.
    olayi tombala gibi düşünün, elinizdeki kartı açmak için ihtiyacınız olan sayı 8 fakat siz torbadan 20 çektiniz bir işe yaramayacaktır çünkü size lazım olan sayı 8 di, bundaysa rakam programda belli amma siz bilmiyorsunuz.
    Anlayacağınız denemelerinizi formüllere göre deığil rastgele yapın ve tutarsa tutar tutmazsada tutmaz çünkü işin ucunda zaten filo hareket ettiği anda program tarafından peşin tutulmuş bir sayi var ve o rakamı da tutturmak ise biraz zordur.
    herkese iyi oyunlar ve iyi avlar dilerim.
    kurtadamdan alıntıdır

Gemileri hemen gezegene çekip filo-filo çarpışması sağlamak
    Ay oluşumu tamamen şans işidir. Ancak ay sahibi olmak isteyenler için bir strateji önereceğim. Öncelikle aynı sistem içerisinde iki gezegeniniz olması işinizi oldukça rahatlatacaktır. Ben de bu sayede ay sahibi oldum
    Size saldırı gelmemesi için ne yapıyorsunuz? Madenleri ve gemileri havada uçuruyorsunuz. Peki size birilerinin saldırmasını isterseniz ne yapacaksını? Bir kaç gemiyi (Rakip biraz güçlü bir filoyla gelsin için) ve bolca hammaddeyi bir sömürgenizde bulunduracaksınız. Aynı sistemdeki diğer sömürgenizde ise size saldıracak kişiye tuzak kurmak için ana filonuzu tutacaksınız. Örneğin 250 komuta vs. Şimdi size saldıracak adam her iki gezegeninize de sonda atar ve birinde filonuzu görürse kıllanır ve saldırmaz. O zaman o filoyu da havada tutmalısınız. Ancak uzun yola gitmemeli ki size saldırı geldiği anda o filoyu hemen gezegen geri indirip yönlendirebilin. Bunun için en iyi yol aynı sistemdeki bir yere sürekli saldır geri çek veya nakliye geri çek gibi komutları kullanmaktır. Yani filo gezegenden 10 dakika uzaklaşınca veya birisi sizi sondaladığında geri çağırın. Er ya da geç birileri bu tuzağa düşecek ve maden olan gezegeninize saldır komutu verecek. Şimdi gelen filo ile filonuzu simülasyonda karşılaştırın. Ki zaten gelen filo muhtemelen sizin yem olarak gezegene koyduğunuz gemi sayısı ile orantılı olacağı için yenemeyeceğiniz ölçekte olmayacaktır. Ve filonuz rakibi zarar görmeden yeniyor ise filo hızını % hesabından diğer filonun gezegene inmesinden az bir süre önce yem bırakılan gezegende olacak şekilde ayarlayın. Az bir süreden kasıt 15-20 saniyedir. Daha kısa süreyi tavsiye etmiyorum. Çünkü saatte meydana gelebilecek sapmalar sizi zararlı çıkarabilir. Daha uzun süre de tavsiye etmiyorum çünkü bu defa rakip son 1-2 dakikada sonda atarsa tuzağı görüp filoyu geri çeker. Ve sonra hem rakibin filosunu yemenin keyfine varın hem de rakibin harabe alanı ile ay çıkarmanın keyfine varın. Bu sayede bir kaç deneme sonunda, tuzağa düşen bir kaç kişinina rdından siz de ay sahibi olacaksınız. Biraz karışık gibi görünse de en mantıklı ve hızlı ay çıkarma yöntemi budur. Zarar sizden değil rakipten çıkar ki bu tekniğin en güzel özelliğidir.

ogame-tr.com alıntıdır

bunlar başka forum sitelerinden alıntıdır.

• çok sağol arkadaşım harika yapmışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyNdRoMe_

çok sağol arkadaşım harika yapmışsın
    bir şey diğil ordan burdan bişeyler yaptık
  • quote:

Orijinalden alıntı: wandy

bir şey diğil ordan burdan bişeyler yaptık

Alıntıları Göster
    Kimse ayın nasıl çıktığını garanti edemez ama dolu nakliye gemileri ile saldırıp ay çıkarmaya çalışmak çok mantıklı çok fazla puan kaybı yaşamadan ay çıkma ihtimali yüksek olan bi yöntem

• quote:

Orijinalden alıntı: gökgür

Kimse ayın nasıl çıktığını garanti edemez ama dolu nakliye gemileri ile saldırıp ay çıkarmaya çalışmak çok mantıklı çok fazla puan kaybı yaşamadan ay çıkma ihtimali yüksek olan bi yöntem

Alıntıları Göster
    zaten bunların hiçbiri yüzdeyüz değil hiç br taktik 100% değil ama diğer yöntemlere göre çok ay çıkaran yöntemler

• quote:

Orijinalden alıntı: wandy

zaten bunların hiçbiri yüzdeyüz değil hiç br taktik 100% değil ama diğer yöntemlere göre çok ay çıkaran yöntemler

Alıntıları Göster

bunu daha önce ben vermiştim forumu biraz araştır arkadaşım

bu konunun aslı ogameclub tedir

• quote:

Orijinalden alıntı: hatayli

bunu daha önce ben vermiştim forumu biraz araştır arkadaşım

bu konunun aslı ogameclub tedir

Alıntıları Göster
    forum.tr copy-paste

Yine de güzel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AY ÇIKARTMA !!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: levoking

forum.tr copy-paste

Yine de güzel

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: gökgür

Alıntıları Göster
    saldıran:uyuz
    tip:büyük n.
    göster:600

savunan:kinn
    tip:komuta g.
    göster:300

savası savunan taraf kazandi!

su anda bu alan koordinatlarında bulunan:13.046.032 Metal 10.873.029 Kristal
    bir ayın ortaya cıkma sansı:20%

cıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaPTaN X -- 20 Haziran 2006; 11:16:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaPTaN X

cıkmadı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaptan lux

cıkmadı

Bir yalan savaş raporu daha 600 tane B.N. vurulduğunda okadar harabe çıkmaz ve çıkan harabede kristalle metal aynı sayıda olur çünkü yapımında öyle

Biraz büyü artık

• quote:

cıkmadı

Alıntıları Göster
    saldıran:knight
    tip:h.avci a.avci kruvazör komuta g. bombardıman g. muhrip
    göster:12000 1000 200 100 70 30

tip:komuta g. bombardıman g. muhrip
    göster:400 200 100

savası saldıran taraf kazandi!
    Ele geciriyor
    327 Metal 213 Kristal 463018 Deuterium

su anda bu alan koordinatlarında bulunan:102.921.982 Metal 94.021.821 Kristal

Bosta bulunan anormal miktardaki madenler gezegenin etrafında bir uydu olusturuyor

cıktı

• quote:

saldıran:knight
    tip:h.avci a.avci kruvazör komuta g. bombardıman g. muhrip
    göster:12000 1000 200 100 70 30

tip:komuta g. bombardıman g. muhrip
    göster:400 200 100

savası saldıran taraf kazandi!
    Ele geciriyor
    327 Metal 213 Kristal 463018 Deuterium

su anda bu alan koordinatlarında bulunan:102.921.982 Metal 94.021.821 Kristal

Bosta bulunan anormal miktardaki madenler gezegenin etrafında bir uydu olusturuyor

cıktı

Alıntıları Göster
    Fake bunlar fake

• quote:

Orijinalden alıntı: Malâyani

quote:

cıkmadı

Bir yalan savaş raporu daha 600 tane B.N. vurulduğunda okadar harabe çıkmaz ve çıkan harabede kristalle metal aynı sayıda olur çünkü yapımında öyle

Biraz büyü artık

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .KafKef.

quote:

cıkmadı

Biraz büyü artık

BN LER DOLU AMAMMI KAFKEF

• quote:

Orjinalden alıntı: wandy

AnDuRiL__
    Bence 1600 ha (hafif avcı) yapın ark size saldırsın hem çok ucuz bi yöntem hemde %20 ay çıkma şansı war

bence en kolay ve ucuza geleni bu.
  • quote:

quote:

quote:

cıkmadı

Biraz büyü artık

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

cıkmadı

Biraz büyü artık

Tamam değil hala inanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Malâyani

quote:

quote:

quote:

cıkmadı

Biraz büyü artık

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

quote:

cıkmadı

Biraz büyü artık

bikerede yu bea

• evren 1
    Saldiran kazaki
    Tip Komuta Gem. Bomb.Gem. Muhrip
    göster. 2200 111 254

savunan ben

Savasi saldiran taraf kazandi!
    Ele geçiriyor
    240469 Metal, 1941195 Kristal ve 209692 Deuterium

Saldiran taraf toplam 900000 ünite kaybetti.
    Savunan taraf toplam 12237000 ünite kaybetti.
    Su an bu alan koordinatlarinda bulunan : 1048500 Metal ve 546600 Kristal.
    Bir Ayin ortaya çikma sansi 15 %
    Bosta bulunan anormal miktardaki metal ve kristal maddeleri birbirlerini çekiyor ve gezegenin etrafinda bir uydu olusturuyorlar.
    462 Roketatar, 375 Hafif Lazer Topu, 73 Agir Lazer Topu, 44 Gaus Topu, 37 Iyon Topu, 13 Plazma Aticilar, 1 Küçük Kalkan Kubbesi, 1 Büyük Kalkan Kubbesi kendini yeniledi ve tekrar calisir duruma geldi.

aha ay böle çıkartılır
  • Savasi saldiran taraf kazandi!
    Ele geçiriyor
    72990 Metal, 45477 Kristal ve 8837 Deuterium

Saldiran taraf toplam 779000 ünite kaybetti.
    Savunan taraf toplam 1334000 ünite kaybetti.
    Su an bu alan koordinatlarinda bulunan : 231300 Metal ve 106800 Kristal.
    Bir Ayin ortaya çikma sansi 3 %
    Bosta bulunan anormal miktardaki metal ve kristal maddeleri birbirlerini çekiyor ve gezegenin etrafinda bir uydu olusturuyorlar
    evet ay tamamen sans nedenmii?

Saldiran xxxxxx (x:xxx:x)
    Silahlar: 100% Kalkanlar: 100% Zirh: 90% Tip B.Nakliye H.Avci A.Avci Kruvazör Komuta Gem. Cas.Sonda
    göster. 25 743 49 1 15 170
    silahlar: 10 100 300 800 2000 0.02
    kalkanlar 50 20 50 100 400 0.02
    Zirh 2280 760 1900 5130 11400 190

Savunan xxxxxxx (x:xxx:x)
    Silahlar: 80% Kalkanlar: 70% Zirh: 70% Tip B.Nakliye Kruvazör Roket. H.Lazer A.Lazer Iyon Topu Kalkan
    göster. 2 12 154 193 28 6 1
    silahlar: 9 720 144 180 450 270 1.8
    kalkanlar 42.5 85 34 42.5 170 850 3400
    Zirh 2040 4590 340 340 1360 1360 3400

komuta yokk 12 kruvazörr ve %3 ilee ayyy:))))

• quote:

Orijinalden alıntı: notonman

Savasi saldiran taraf kazandi!
    Ele geçiriyor
    72990 Metal, 45477 Kristal ve 8837 Deuterium

Saldiran taraf toplam 779000 ünite kaybetti.
    Savunan taraf toplam 1334000 ünite kaybetti.
    Su an bu alan koordinatlarinda bulunan : 231300 Metal ve 106800 Kristal.
    Bir Ayin ortaya çikma sansi 3 %
    Bosta bulunan anormal miktardaki metal ve kristal maddeleri birbirlerini çekiyor ve gezegenin etrafinda bir uydu olusturuyorlar
    evet ay tamamen sans nedenmii?

Saldiran xxxxxx (x:xxx:x)
    Silahlar: 100% Kalkanlar: 100% Zirh: 90% Tip B.Nakliye H.Avci A.Avci Kruvazör Komuta Gem. Cas.Sonda
    göster. 25 743 49 1 15 170
    silahlar: 10 100 300 800 2000 0.02
    kalkanlar 50 20 50 100 400 0.02
    Zirh 2280 760 1900 5130 11400 190

Savunan xxxxxxx (x:xxx:x)
    Silahlar: 80% Kalkanlar: 70% Zirh: 70% Tip B.Nakliye Kruvazör Roket. H.Lazer A.Lazer Iyon Topu Kalkan
    göster. 2 12 154 193 28 6 1
    silahlar: 9 720 144 180 450 270 1.8
    kalkanlar 42.5 85 34 42.5 170 850 3400
    Zirh 2040 4590 340 340 1360 1360 3400

komuta yokk 12 kruvazörr ve %3 ilee ayyy:))))
    elmanin biri bana 35 komuta + 103 hafif + 25 agir + 15 kn + 15 kurvazor ile geldi baktim burdan bi ay cikma sansi var benim filonun yarisini yerde biraktim..ozellikede nakliyeler ve hafif avcilari kazanan ben oldun karsi tarafin tum filosu 3 sortide patladı..benım fiolnunsa yarisi gitmis %12 ile ay cikmadi olusa harabe bana yaradı..saldiran gercekten işi bilmiyormus :)) casusluk teknigi 10 olan birine casuslugu 7 olan 1 sonda atipta dalamaya kalkarsa olacagi bu tabi :)

• yaww arkadaslar falla yazık olmasın filocuklara nelerlen büyütüyoz onları gösünüzü sevem sağlam bi taktik verin yazıktır günahtır yaaaww etmein eylemin :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.