Merhabalar; internette Galata ve Ayasofya gibi yapıların ardında doğan ya da batan ay fotoğrafları mevcut bildiğiniz gibi, ayın nerden doğup batacağını gösteren programları kullanıyor bunu yapanlar sanırım. Ben de bununla ilgili biraz program indirdim ama bir faydasını göremedim, becerememiş de olabilirim. İndirdiğim programlar o andaki konumunu gösteriyor, benim istediğim ise belli bir konumdan harita üzerinden nereden doğacağını görebilmek. Sizin bu konuda kullanıp faydasını gördüğünüz ben bu işi bununla yapıyorum dediğini uygulamalar var mı? Ücretsiz olması tercihim/AppStore
hocam, dünyanın şu noktasında şu tarihte ay hangi görünümde olacak diye bir uygulama arayıp bulmak bana garip geldi.
ay ve istediğin manzarayı çekersin, photoshopta bir araya getirirsin. olur biter.
quote:
Orijinalden alıntı: xpug
hocam, dünyanın şu noktasında şu tarihte ay hangi görünümde olacak diye bir uygulama arayıp bulmak bana garip geldi.
ay ve istediğin manzarayı çekersin, photoshopta bir araya getirirsin. olur biter.
Var hocam bu tarz uygulamalar, konumuna göre ayı nerede göreceksin, o konumdan bakarsan batışını nereden göreceksin gibi. Bu tarz fotoğraflar çekenler de bu programları kullanıyorlar. Ben indirdiklerimden pek fayda göremedim, becerememiş de olabilirim. Bir de doğallık önemli bence :)
Google Sky Map. Ayı bırak tüm galaksinin konumunu gösteriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Schiffsführer
Bu program AppStore da yok maalesef.
quote:
Orijinalden alıntı: pridedawson
quote:
Orijinalden alıntı: Schiffsführer
Bu program AppStore da yok maalesef.
Apple ürünlerine birlerce lira para verirsiniz,ama osu yok busu yok :) önce kız kulesinin gece fotoğrafını çekersin sonra ay fotoğrafı ile birleştirilsin olur biter. Ay işte bildiğimiz 4 milyar yıldır aynı şekilde değişen bir şeyi yok. koy photoshop ile gitsin ne uğraşıyorsun nereden doğarsa doğsun.
Öyle yapmak isteseydim "Photoshop'ta ay ve manzara fotoğraflarını nasıl birleştiririm" temalı bir soru sorardım, şimdi sakince ilk yazıyı tekrar okuyun, yorumunuzun ne kadar gereksiz olduğunun farkına varacaksınız zaten.
Buradaki uygulamaların hemen hemen hepsi istediğinizi karşılayacak cinsten uygulamalar. Akıllı telefonunuzun pusulasını buradaki bazı uygulamalarla eş zamanlı hale getirmeniz gerekebilir, bu sayede telefonun arka tarafını gökyüzüne kaldırdığınızda hangi yıldız, gezegen, uydu veya galaksi ne yöndeyse onun bilgisini veya saat kaçta hangi gökcismi ne tarafta olacak onu görebilirsiniz ekranda. Günler, aylar veya yıllar sonraki konumlarını bile görebilirsiniz zamanı kendiniz belirleyerek Hatta gece gökyüzüne bakıp 'şu yıldızın adı ne' dediğinizde bu uygulamalar yardımıyla kolaylıkla öğrenebilirsiniz adını
IOS için bunlar
Bu mesaja eklenen görseller:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 24 Mart 2016; 21:44:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Teşekkürler, deneyeceğim bunları.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme