Şimdi Ara

Ay hakkında ciddi merak ettiğim problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 07.08.2016 pazar günü akşam saat tam 22.00'da arkadaşla sahilde oturmaya başladık, Ay tam kafamızın üstüne gelecek şekilde ve tam Ay'dı. Hatta arkadaşa kocaman olduğunu ve güzel göründüğünü söyledim (birşeyler olacağını biliyordum). Saat 22.12'de Ay denizin tam uç noktasına gelmişti ve çok şaşırmıştım. 7 ağustostan beri bunu merak ediyorum, bilime çok meraklıyım fakat bu konuyu çok araştıramadım. DH nin bilim adamları konu hakkında birşeyler yazabilirlerse çok mutlu olurum, iyi forumlar.

Edit: 12 dakikada bu kadar kısa sürede denizin uç noktasında nasıl görünebiliyor onu anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acyl -- 11 Eylül 2016; 14:20:57 >

• Yörüngesel bir mevzu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Yörüngesel bir mevzu

İşte bana tam olarak araştırabileceğim bi konu lazım, yörüngeseli araştırsam bu konuya hemen açıklık getiremem bilen birileri mutlaka vardır.
  • Bu olay ayın atmosferik yansımasından kaynaklanıyor, aslında gördüğünüz ay değil de onun atmosferdeki yansıması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İts My Life

Bu olay ayın atmosferik yansımasından kaynaklanıyor, aslında gördüğünüz ay değil de onun atmosferdeki yansıması

Kitab el-Menazır (1011-1022 A.D.) adlı kitabında, İbn-i Heysem görmenin beyinde olduğunu, kişisel deneyimlerin insanların ne gördüğü ve nasıl gördüğü üzerinde etkisi olduğunu ve görme ile algılamanın öznel olduğunu savunmuştur. İnsanların Güneş ve Ay’ı ufukta iken neden gökyüzünde tepede olduklarından daha büyük gördüklerini açıklayan Ptolemy’nin kırılma teorisine karşı çıkarak, problemi gerçekten ziyade algılanan genişleme olarak yeniden tanımlamıştır. Bir objenin mesafesini tahmin etmenin, obje ile gözlemci arasında müdahale edilmemiş bir cisimler topluluğunun bulunmasına bağlı olduğunu söylemiştir. Fakat Ay için araya giren herhangi bir obje yoktur. Bu yüzden, bir objenin büyüklüğü onun gözlenen uzaklığına dayandığından, ki bu durumda kesin değil, Ay ufukta iken daha büyük gözükür. Roger Bacon, John Pecham ve Witelo’nun, İbn-i Heysem’in açıklamasına dayanan çalışmaları ile, Ptolemy’nin teorisinin 17. yüzyılda reddedilmesi üzerine Ay ilüzyonu bir psikolojik olgu olarak kabul edilmeye başlamıştır. 100 yıldan fazla süredir Ay ilüzyonu üzerine çalışmalar istisnasız insan algısı üzerine çalışmalar yapan psikologlar tarafından yürütülmüştür. 2002’de yayınlanan The Mystery of the Moon Illusion adlı kitaplarında birçok değişik açıklamalara yer veren Ross ve Plug, hiçbir teorinin tek başına zafere ulaşmadığı neticesine varmışlardır.

Kaynak : Vikipedi

Ay hakkında ciddi merak ettiğim problem

Burdaki açıklama benim konumla ilgisi var mıdır ? Şüphem kalmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acyl -- 11 Eylül 2016; 14:32:03 >

• Kusura bakma hocam, dalgasına kafadan uydurdum, ay ilüzyonunu ilk defa duyuyorum, hiçbir fikrim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: İts My Life

Kusura bakma hocam, dalgasına kafadan uydurdum, ay ilüzyonunu ilk defa duyuyorum, hiçbir fikrim yok

Dediğinle benzemesi var o yüzden bi nebze bişeyler öğrendik yinede sağol ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düşündürücü

• Tam ay mıydı? Yarım ay olması gerek

Edit:07.08 yazmışsın dün sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 11 Eylül 2016; 16:31:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Konunun amacı neden büyük gözüktüğü değil, 12 dakikada tam tepeden deniz ucuna nasıl bu kadar kısa sürede geldiği :/ Bilim adamlarını konuya davet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Tam ay mıydı? Yarım ay olması gerek

Edit:07.08 yazmışsın dün sandım

Çok eminim 7 ağustos pazar günü tam aydı, izmirde ikamet ediyorum :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.