Şimdi Ara

AYAĞIMI DEBRİYAJ'DAN ÇEKMİYORUM ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: High Quality

Biri de dememis kurs hocasi ne ise yarat ?
    Ustune otomatik al demisler. Soforlugu olmayan herkes otomatik aliyor arkadas. Vitesi araba halledecek tek basina da onunuze cocuk ciktiginda, islak yolda, apeks giris cikislarda ne yapacaksiniz ?

Lanet olsun bu sisteme.

Ama en cok aha buradaki birsey yokmus gibi otomatik al diyenlere..

Konu sahibi kardesim. Duzelir merak etme. Zamanla alisacaksin, hatta sol ayagini istemsiz kullanacaksin bir sure sonra. Hersey aliskanlik.
    Direksiyon seti cok mantikli bir hamle.
    Cabana helal olsun diyorum.

Ayak altında debriyaj olacak

Çodk sert virajlarda 2. viteste bir debriyaj kontra.. bu zevki almak lazım..

Benimde ayak debriyajın orada duruyorda ağrımıyor, uzun yolda direk 5. vitese geçip sol ayağı- sağ ayağı iptal eder cruise açarım.. sağ ayak hazırda bekler fren için..

• Direksiyon Seti halen duruyorsa Euro Truck Simulator oyna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk başlarda bende öyleydim.Ayağım sürekli debriyajın üstündeydi.Daha sonra babamın sayesinde bıraktım.
  • Baskı balatayı bitir bi bak sonra bidaha debriyajın d sine koyuyor musun ayağını
  • Şehir içi yogun trafikte mecbur öyle tutuyosunda sabit hızla giderkendemi öyle yapıyosun? eğer hani uzun veya düz sayılabilcek yoldada aynısını yapıyosan rahat olamıyosun tedirginlikten oluyodur o arabayı benimsediğinde problem ortadan kalkıcaktır bunun adı pratik değil benimsemek bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

Şehir içi yogun trafikte mecbur öyle tutuyosunda sabit hızla giderkendemi öyle yapıyosun? eğer hani uzun veya düz sayılabilcek yoldada aynısını yapıyosan rahat olamıyosun tedirginlikten oluyodur o arabayı benimsediğinde problem ortadan kalkıcaktır bunun adı pratik değil benimsemek bence

Örnek verecek olursak ; Tümsek geliyor diyelim , frene biraz dokunuyor , yerine debriyaja basıyorum arabayı o şekilde yavaşlatıyorum Düz yolda vs tam olarak o şekilde olmuyor.Evet , arabayı da benimseyemedim açıkçası

Bunu hem alışkanlık hemde pratik ile düzelteceğime inanıyorum...

Mesela babamda amcamın X1'i sürerken , eli hep vitestedir

• şehiriçinde mecburen tutuyorum önüne her an yaya , araba yada çukur-tümsekler çıkabiliyor. uzun yolda zaten tutamazsın ayağın uyuşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpk

quote:

Ustune otomatik al demisler. Soforlugu olmayan herkes otomatik aliyor arkadas. Vitesi araba halledecek tek basina da onunuze cocuk ciktiginda, islak yolda, apeks giris cikislarda ne yapacaksiniz ?

Lanet olsun bu sisteme.

Konu sahibi kardesim. Duzelir merak etme. Zamanla alisacaksin, hatta sol ayagini istemsiz kullanacaksin bir sure sonra. Hersey aliskanlik.

Hocam afedersiniz de vites çeşidiyle arabayı kullandıkça gelişen refleksleri nasıl bağdaştırdınız? Benim toplamda 5 saati geçmemiştir düz vites kullandığım şimdi kullansam zorlanırım patinaja düşerim genelde ve ehliyeti aldığımdan beri otomatik kullanıyorum ama önüme bir şey çıkarsa da cart diye dururum. Alakası yok saydıklarınızın şanzımanla. Tamamen pratik ve arabaya alışma meselesi

Hocam kusura bakma ama otomatik vites eyvallah rahat.
    Ama başka bir yanı insanın kendine güvenmediginden dolayı aldıgı düşünüyorum ben.
    Geçen otomatik vitesli bir erkek aramızda 2 araçlık boş yer var, geçemiyor.
    Tüü yazıklar olsun dedim, sonra geçerken dikkat ettim aracı otomatikti.
    Otomatik vites iyi hoş ama, bence çok rahatlık aşırı dikkatsizlige yol açar.

• babanın dediğini dinle o şuan senin korkuyosun diye ayagını debriyajda tutuyosun kendini güvende hissetriyor o yüzden ama kullandıkça , debriyaj balatası değiştirdikçe çekersin merak etme sorun etme bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarlBenz

quote:

Orijinalden alıntı: alpk

quote:

Lanet olsun bu sisteme.

Hocam afedersiniz de vites çeşidiyle arabayı kullandıkça gelişen refleksleri nasıl bağdaştırdınız? Benim toplamda 5 saati geçmemiştir düz vites kullandığım şimdi kullansam zorlanırım patinaja düşerim genelde ve ehliyeti aldığımdan beri otomatik kullanıyorum ama önüme bir şey çıkarsa da cart diye dururum. Alakası yok saydıklarınızın şanzımanla. Tamamen pratik ve arabaya alışma meselesi

Hocam kusura bakma ama otomatik vites eyvallah rahat.
    Ama başka bir yanı insanın kendine güvenmediginden dolayı aldıgı düşünüyorum ben.
    Geçen otomatik vitesli bir erkek aramızda 2 araçlık boş yer var, geçemiyor.
    Tüü yazıklar olsun dedim, sonra geçerken dikkat ettim aracı otomatikti.
    Otomatik vites iyi hoş ama, bence çok rahatlık aşırı dikkatsizlige yol açar.

Ehliyet almadan önce 4-5 yıl boyunca park ederek araba kullanmayı öğrendiğim için bende öyle bir sorun yok. Ayna dahil genişlikten 5 cm fazla yere rahat girerim.

Bir de İstanbul trafiğinde öyle bir şey mümkün değil. Yolda gidemez o adam 1.köprü çıkışı trafik varsa 10 şerit oluyor aynalar teğet geçerek gidiyoruz. Sokaklar keza öyle parklardan...

• Ben yıllardır öyleyim sol ayağım sürekli debriyaj üstünde. Şehir dışında durum değişiyor fakat şehir içinde en fazla 20 saniye sonra vites değiştiriyorsun zaten. Böyle daha rahat.
  • Baskı Balata yakarsın diyen arkadaşlar, arkadaş debriyaj a basarak gitmiyor, sadece ayağı pedal üstünde. Debriyaj a basarak nasıl gitsin allah aşkına

• Zamanla alışırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske herkes senin gibi duyarli olsa direksiyon seti cok mantikli olmus tebrik ederim. Bence bir kurs hocasindan 10 saat ders al cok gelistirirsin.

• pratik yap düzelir.
  • Pratik yap düzelir... Doğru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

frene basın da debriyaja nasıl olsa basarsınız, sürekli ayağın debriyajda olması debriyaj balatanızın erken bitmesine sebep olur

Basmasak bile erkenmi bitiyor ?

• İlk başlarda ben de sizin gibi ayağı debriyaj üzerinde tutuyordum. Ama zamanla geçiyor alışıyorsunuz. Aklınıza geldiğince ayağınızı ayak dayamaya koymaya çalışın sonra zaten ayağınız debriyaj üstüne gitmeyecek. Bu arada ayağınızı her üstünde tuttuğunuzda ayağınız kendi ağırlıyla biraz baskı yapıyor debriyaja bunu da unutmayın.
  • Benim babamın da 17 yıldır eli el freninde bir gün yanlıyacak ama o gün halen gelmedi

• eski telli sistemlerde pek bir sıkıntı çıkartmaz ama son hidrolik sistemler ufacık bir etkiyi bile algıladıgı için sıkıntı yaratacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.