Şimdi Ara

AYAĞIMI DEBRİYAJ'DAN ÇEKMİYORUM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli Otomobil üyeleri herkese hayırlı bayramlar...Sormak istediğim bir şey var... Yaklaşık 6 ay önce ehliyet sınavından geçtim.Daha ehliyetimi bastırmadım.Bu aralar kuzenim kendi arabasıyla bana ısınma turları attırıyor.Yeni yeni trafiğe çıkartıyor - belgeler yanımdayken - ...

Ancak şöyle bir problemim var ; Ben aracı sürerken gayet rahat sürüyorum ancak sol ayağım vites değişimi için debriyaja bastığım halde ayağım her daim DEBRİYAJ üstünde kalıyor , basmıyorum ama ayağımı orada tutuyorum...Buda uyuşukluk yapıyor.Kendisi bir çok kez çek ayağını dediği halde - çekiyorum bazen - ama yine koyuyorum...

Babam 45 senelik şöför.Babama söylediğimde dediği tek cevap ; PRATİK YAP DÜZELİR Bana göre Türkiye'nin en iyi en az ceza yemiş şöförlerinden biri ama hiç bir şey öğretmedi...

Gitti bana G27 direksiyon seti aldırttı , onun sayesinde ilk sınavda ve ilk düz vites aracımda 85 aldım ve hoca ilk turda trafiğe çıkartmıştı beni . Çok yarış oyunu oynadığımdan orada da ayağım hep debriyajdaydı vites değiştirmek için...

Özetle : Bunu çözmem için siz değerli şöför arkadaşlarımdan öneri bekliyorum

• Pratik yap düzelir
  • G27 direksiyon seti

sana gelince bu problem sadece sende görülmüyor .. yeni ehliyet alan çoğunda bu problem var
    uzun yola çıkarsan alışırsın
  • Çekme dursun, uyuşunca illaki indirirsin. Gerçi uzun yol şöförü müsün arkadaş, nasıl uyuşur ki o kadar? Şehir içinde en fazla 30 saniyede bir basıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

G27 direksiyon seti

sana gelince bu problem sadece sende görülmüyor .. yeni ehliyet alan çoğunda bu problem var
    At sol tarafa otobana çık mis Alışırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: just sky

Çekme dursun, uyuşunca illaki indirirsin. Gerçi uzun yol şöförü müsün arkadaş, nasıl uyuşur ki o kadar? Şehir içinde en fazla 30 saniyede bir basıyorsun.

Aslında aracın hızlanmasını birazda Debriyajla kontrol ediyorum...Yani ayağımı debriyajdan çekersem , kontrol benden gidecekmiş gibi hissediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Çekme dursun, uyuşunca illaki indirirsin. Gerçi uzun yol şöförü müsün arkadaş, nasıl uyuşur ki o kadar? Şehir içinde en fazla 30 saniyede bir basıyorsun.

Aslında aracın hızlanmasını birazda Debriyajla kontrol ediyorum...Yani ayağımı debriyajdan çekersem , kontrol benden gidecekmiş gibi hissediyorum

Alıntıları Göster
    belki bu bilgi sana ayağını çektirir: ayağın sürekli debriyajda durması baskı balatayı bitirmene neden olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Koltuk da çok yakınsa o da rahatsızlık verir. Bu biraz alışkanlık, dayım 40 yıllık şöför, yıllarca uzun yol yaptı o da hep debriyajda tutar. Uzun yol haricinde ben de ayağımı debriyajda tutuyorum ama uzun yolda hakikaten çile..

• quote:

quote:

quote:

Koltuk da çok yakınsa o da rahatsızlık verir. Bu biraz alışkanlık, dayım 40 yıllık şöför, yıllarca uzun yol yaptı o da hep debriyajda tutar. Uzun yol haricinde ben de ayağımı debriyajda tutuyorum ama uzun yolda hakikaten çile..

Alıntıları Göster
    Sanırım en iyi çözüm ; OTOMATİK VİTES BİR ARABA Hoş bu seferde sol ayağı fren , sağ ayağı gaz olarak kombine ederim ben

• Otomatik viteste de bir ayak boş durmaktan uyuşuyor. hiç ısınamadım otomatiğe, vites dediğin elle değişecek...

• quote:

Otomatik viteste de bir ayak boş durmaktan uyuşuyor. hiç ısınamadım otomatiğe, vites dediğin elle değişecek...
    Bu arada değerli arkadaşlar şunu da sorayım ; Ehliyeti daha almadım , bu yeni ehliyet vs bekleyeyim mi? Birde bu belgenin geçerlilik tarihi ne kadar ve harç ne kadar ödeyeceğiz ? 6 ay'ı geçti.Diğer belgeler ( Sabıka Kaydı vs) kabul edilir mi ?
  • Ilk zamanlarda tedirginlikten dolayı debriyaj üzerinde ayak tutulurken gerekli özgüven kazanıldığına sol ayak sadece gerekli durumlarda debriyaja yönelir.

Yani babanız haklı, "pratik yap düzelir" :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

G27 direksiyon seti

birincisi o evraklar seni kurtarmaz, aklında olsun...

ikincisi zamanla geçer ilk başlarda ben de ayağımı gazda sabit tutmak için çok kasıyordum 2-3 saatlik yol sonunda baya ağrıyordu ayak bileğim zamanla geçti

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

birincisi o evraklar seni kurtarmaz, aklında olsun...

ikincisi zamanla geçer ilk başlarda ben de ayağımı gazda sabit tutmak için çok kasıyordum 2-3 saatlik yol sonunda baya ağrıyordu ayak bileğim zamanla geçti

Evrakların ehliyet yerine geçmediğini biliyorum hocam , ancak yine de belge sonuçta .Zaten ehliyeti alacağım için trafiğe çıkıp biraz pratik yapmaya başladım.Kısmetse bu bayramdan sonra alıyorum ehliyetimi ...
  • Biri de dememis kurs hocasi ne ise yarat ?
    Ustune otomatik al demisler. Soforlugu olmayan herkes otomatik aliyor arkadas. Vitesi araba halledecek tek basina da onunuze cocuk ciktiginda, islak yolda, apeks giris cikislarda ne yapacaksiniz ?

Lanet olsun bu sisteme.

Ama en cok aha buradaki birsey yokmus gibi otomatik al diyenlere..

Konu sahibi kardesim. Duzelir merak etme. Zamanla alisacaksin, hatta sol ayagini istemsiz kullanacaksin bir sure sonra. Hersey aliskanlik.
    Direksiyon seti cok mantikli bir hamle.
    Cabana helal olsun diyorum.

• Benim ayağımda sürekli orada hani biri yola atlar diye sürekli hazırda tutuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cowinenge kullanıcısına yanıt
    frene basın da debriyaja nasıl olsa basarsınız, sürekli ayağın debriyajda olması debriyaj balatanızın erken bitmesine sebep olur
  • ilk sürmeye başladoğımda benimde öyleydi ama alışıyorsun kendiliginden ayağın debriyajın üstünde durmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Biri de dememis kurs hocasi ne ise yarat ?
    Ustune otomatik al demisler. Soforlugu olmayan herkes otomatik aliyor arkadas. Vitesi araba halledecek tek basina da onunuze cocuk ciktiginda, islak yolda, apeks giris cikislarda ne yapacaksiniz ?

Lanet olsun bu sisteme.

Ama en cok aha buradaki birsey yokmus gibi otomatik al diyenlere..

Konu sahibi kardesim. Duzelir merak etme. Zamanla alisacaksin, hatta sol ayagini istemsiz kullanacaksin bir sure sonra. Hersey aliskanlik.
    Direksiyon seti cok mantikli bir hamle.
    Cabana helal olsun diyorum.

Hocam afedersiniz de vites çeşidiyle arabayı kullandıkça gelişen refleksleri nasıl bağdaştırdınız? Benim toplamda 5 saati geçmemiştir düz vites kullandığım şimdi kullansam zorlanırım patinaja düşerim genelde ve ehliyeti aldığımdan beri otomatik kullanıyorum ama önüme bir şey çıkarsa da cart diye dururum. Alakası yok saydıklarınızın şanzımanla. Tamamen pratik ve arabaya alışma meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: omeraktas279

ilk sürmeye başladoğımda benimde öyleydi ama alışıyorsun kendiliginden ayağın debriyajın üstünde durmuyor
    baskı balatayı yak sonra ver 1000-2000 bin aracına göre o zaman bidaha asla koymazsın

sen en iyisi otomatik bi araç al bidaha asla maneul kullanmazsın o rahatlığı yaşadığında..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.