Şimdi Ara

AYAĞIMI DEBRİYAJ'DAN ÇEKMİYORUM ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • G27 yi uygun fiyata satmayı düşünürseniz beklemedeyim ama bayağı uygun olmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

Benim babamın da 17 yıldır eli el freninde bir gün yanlıyacak ama o gün halen gelmedi

Hayatımda yapmadığım şeydir yanlamak falan ama benim de bir elim el freninde, öteki direksiyonda giderim. I'll defa başkasında duydum

• İlk sürüş deneyimlerinde tedirgin olduğundan bu durum normal zamanla düzelecektir.
  • Şehiriçinde nerdeyse devamlı debriyajın üstünde bekletilmeli ayak, devamlı dur kalk, çocuk atladı önüne zırt pırt vs.
  • Ayağın debriyajda durursa daha iyi, ani frende fren ve debriyaja beraber basarken kolaylik olur. Hazır olmazsa aniden basınca debriyajı bulamazsın, araba istop ederse
    risk olur. Otobanda ortada kaldın, araba stop etti, tır da 100 le uzerine geliyor, nolcak o zaman.

Aradan geçsin 1 sene kadar sonra zaten luzum görmezsin, refleksler robotlaşiyor, istemsizce, bilinç altından pedalları buluyor zaten ayak!

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Ayağın debriyajda durursa daha iyi, ani frende fren ve debriyaja beraber basarken kolaylik olur. Hazır olmazsa aniden basınca debriyajı bulamazsın, araba istop ederse
    risk olur. Otobanda ortada kaldın, araba stop etti, tır da 100 le uzerine geliyor, nolcak o zaman.

Aradan geçsin 1 sene kadar sonra zaten luzum görmezsin, refleksler robotlaşiyor, istemsizce, bilinç altından pedalları buluyor zaten ayak!

Bu yorumdan sonra ellerimi de DEBRİYAJA koyuyorum
  • benim ayağımda genelde derbriyajda durur ama uzun yolda falan çekiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Juhziz-

G27 direksiyon seti

sana gelince bu problem sadece sende görülmüyor .. yeni ehliyet alan çoğunda bu problem var
    uzun yola çıkarsan alışırsın

Çok faydası oluyor

• 700-800 lirayı G27'ye verceğinize o paraya hoca tutsaydınız keşke.

• Çoğu arkadaşın ve babanın dediği gibi yeterli deneyimi kazanıp içindeki korkuyu attıkça bu durumdan kurtulursun.

Yalnız ben g27 direksiyon olayına değinmek istiyorum. Sendeki bu sorunun o kullandığın oyun direksiyonu kaynaklı olması yüksek.

Zamanında gt5 oyunu için logitech'in g25/27 si değil ama bir alt modelini almıştım. Bu direksiyonlardaki sertlik geri tepkime ve hissiyat ortalama bir arabaya göre çok fazla. Bir kaç gün oyuna fazla kendimi kaptırmışsam gerçekteki arabamı kullanmakta zorlanıyordum. Direksiyon çok hafif araba her an altımdan kayacakmış gibi hissettiriyordu. Abartmıyorum Viraj korkusu başlamıştı bende. Ha uçtum ha uçacağım diyordum.

Debriyaja dönersek oyunlarda yüksek performanslı araçlar, sürekli vites değiştirmeler vs derken belliki bu bilinç altına iyice yerleşmiş.

Velhasılı Uzun bir süre g27'ne ve oyunlara veda etmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 16 Ekim 2013; 21:54:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bol Bol Uzun Yol Yapın Yavaş Yavaş zaten Unutursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cowinenge

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

frene basın da debriyaja nasıl olsa basarsınız, sürekli ayağın debriyajda olması debriyaj balatanızın erken bitmesine sebep olur

Basmasak bile erkenmi bitiyor ?

Uzmanlar öyle söylüyorlar kendi tecrübem değil hiç baskı balata değiştirme ihtiyacı hissetmedi araçlarım yarım debriyaj kullanmak hızlı kalkışlar ayağın debriyaj üzerinde durması erken bitirir frene basmasaniz bile ayağınızın üzerinde durması gibi düşünün tam basmasaniz bile bir miktar fren yapar

• 18 yıldır bütün arabalarımı hep oyle kullandım. Pis bir alışkanlık. Otomatik aldımda kurtuldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: just sky

Çekme dursun, uyuşunca illaki indirirsin. Gerçi uzun yol şöförü müsün arkadaş, nasıl uyuşur ki o kadar? Şehir içinde en fazla 30 saniyede bir basıyorsun.

Aslında aracın hızlanmasını birazda Debriyajla kontrol ediyorum...Yani ayağımı debriyajdan çekersem , kontrol benden gidecekmiş gibi hissediyorum

hayat bu bazı alışkanlıklar öyle kolay kaznılmıyor belki zor olacak ama alışırsın
  • Aynı ben
  • aşırı heyecan varmış gibi sürekli debriyaj üstünde ayak unutulur mu?yeni sistemde sınava girseydin o ehliyeti alamazdın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espv

aşırı heyecan varmış gibi sürekli debriyaj üstünde ayak unutulur mu?yeni sistemde sınava girseydin o ehliyeti alamazdın.

Gelde bu adama cevap ver...Yav he hee
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.