Şimdi Ara

Ayak tırnağımın yarısı kırıldı ama kopmadı ne yapmalıyım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
24.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bugün halısaha da mac yaparken sol ayak baş parmağımın tırnağı yarısına kadar kırıldı ama kopmadı. Tırnak olduğu yerde duruyor fakat kırık olduğu bir çizgi ile belli. Çok az bir kısmın tırnağın alt kısmıyla bağlantısı var. Kökü olduğu gibi duruyor. Biraz oynasam tirnagin üst yarısı kopacak gibi. Ne yapmalıyım? Bunun tedavisi nasildir? Tırnağın yenilenme aşamasıni hızlandırabilir miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayak Tırnağının Yarısının Kırılması: Ne Yapılmalı?

Ayak baş parmağı tırnağının kırılması can sıkıcı bir durum olabilir. Tırnağının yarısı kırıldıysa ve tamamen kopmadıysa, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Tırnağı Temizle: Kırılan tırnağı ve çevresindeki bölgeyi sabun ve suyla temizle. Herhangi bir yara veya enfeksiyon belirtisi olup olmadığını kontrol et.
    • Kırık Kenarı Düzelt: Kırılan tırnağın kenarlarını tırnak törpüsü ile nazikçe törpüle. Tırnağın keskin kenarlarını düzeltmek, daha fazla kırılmayı önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Antiseptik Uygula: Kırık tırnağın üzerine bir antiseptik solüsyon uygula. Bu, enfeksiyon riskini azaltacaktır.
    • Yardımcı Bir Malzeme Kullan: Tırnağın kırık kısmını korumak ve daha fazla kırılmayı önlemek için bir yara bandı veya tırnak onarıcı ürün kullanabilirsin.
    • Ayakkabı Seçimine Dikkat Et: Kırık tırnak iyileşene kadar yüksek topuklu veya dar ayakkabılar giymekten kaçın. Geniş ve rahat ayakkabılar, tırnağa baskı uygulamasını azaltacaktır.
    • Tırnağını Kısalt: Kırık tırnağı iyileşme sürecini kolaylaştırmak için diğer tırnaklarınla aynı hizada kesebilirsin.
    • Tıbbi Yardım Al: Kırık tırnak ciddi bir yara veya enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa veya kanaması durmuyorsa tıbbi yardım almalısın.

Tırnağın tamamen koptuysa, kırığın et kısmına kadar uzanıp uzanmadığını kontrol et. Etten kırılan tırnaklarda tıbbi müdahale gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlaci zaman. Fazla oynama , kirilan yeri koparma (enfeksiyon kapar) agrisi varsa 1 gune gecer. Sonra da buyuyup duzelecek iste..

• quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

İlaci zaman. Fazla oynama , kirilan yeri koparma (enfeksiyon kapar) agrisi varsa 1 gune gecer. Sonra da buyuyup duzelecek iste..

Evet ağrısı var biraz. Zaten oynamadim fazla koparmayi düşünmüyorum kendim ama kendisinin düşme ihtimali var gibi. Kırılan kısım koparsa şayet, diğer kalan kısmı cektirmen gerekir diyenler var kafam karıştı açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: apokalipta

quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

İlaci zaman. Fazla oynama , kirilan yeri koparma (enfeksiyon kapar) agrisi varsa 1 gune gecer. Sonra da buyuyup duzelecek iste..

Evet ağrısı var biraz. Zaten oynamadim fazla koparmayi düşünmüyorum kendim ama kendisinin düşme ihtimali var gibi. Kırılan kısım koparsa şayet, diğer kalan kısmı cektirmen gerekir diyenler var kafam karıştı açıkçası.

Alttan kabuk baglamaya baslayip atabilir. Sen kaldirirsan kabuksuz olur enfeksiyon riski olur.
    Cektirme falan olmaz merak etme.
    foto atsana

• Pm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.