arkadaşlar bu aycell'i nasıl kopyalayabiliriz.. bilen varmı
nereye kopyalıcan sim kartı
arkadaşım bende kart kopyalama cihazı var yalnız sorun cihazdan değil aycell kartı okuyacak program yazılmadığından kaynaklı.programı yazsınlar o zaman aycellide kopyalacayacagız.
ahahahahah [akum]
Hocam aycellin içindeki epron devre okunmuyor işte dejan@net.yu bu elemana bir mail çekin en son sürümü bu yazmıştı ama aycellle turkcell2003 yok ama belki ilerde yenisini yazar o zaman kopyalanır.
2003lerden bi türkcel olmuyo dimi,ben ?imdi telsim hat alsam bugün o kopyalan?r herhalde
turkcell yeni 533ler ve 537 ile başlayan hatları ve aycell hatlar diğerlerinin hepsini kopyalayabiliriz.yani yarın telsim hat alsan kopyalarız.sorun olmaz.
peki boş simkart satılıyor mu? benim bildiğim yurtdışından geliyo bunlar birde simkart kopyalamk yasal mı?
Hocam her yerde bulabilirsin bunların normal boyutu sim kart ebadında değil.Biz alıyoruz ve maket buçağıyla kesiyoruz.Yasallığına gelince orasını bilemiyorum ama sonuçta kart kopyalamak gsm operatörlerinin aleyhine işleyen bir durum.Bende her operatörün kartı var ve operatör şebeke dışı arama yapmasını engellediğimizden karını düşürüyoruz e bunu bir milyon kişi yapsa operatör ciddi zarara ugrar.
2003 yılından itibaren gsm operatörleri sim kart algoritmasını versiyon 1'den 2'ye yükselttiler, bu yüzden bu algoritma henüz çözülemedi. Bu yüzden bu algoritmaya sahip sim kartlar henüz okunamıyor.
yane kopya bir simkartla konuşulduğunda para yazmıyo mu???
Hayır hocam şöyle ifade edeyim önce ben sim kartı okuyucuya yerleştiriyorum ve bilgisayardan programı açıp kartın içindeki gizli kodları çözmesi için komut veriyoruz.Yaklaşık bir sim kart için (45dk-3saat süren bir okuma sonrası elimizde o kartla ilgili ims-ki kodları oluşuyor.Bu kodlar ile dünyanın her yerinden telefonumuza ulaşabilir hatta ve hatta başkalarının kodları elimizdeyse de (ki bu yanlış anlaşılmasın mesela aileden birine ait bir telefonun bilgileri)o hatla da görüşme yapabiliriz.Sim karta gelince normal boş bir karta ki bunu elektronikçilerden bulabilirsin.Bunu sim kart ebadında kesiyorsunuz ve orada var ise en son sürüm olan simenüyü yükletiyoruz.Daha sonra boş olan içinde simenü yüklenmiş olan kartımızı telefonumuza takıyoruz ve telefonumuzun menüsü içerisinden simenüyü buluyoruz ve içinden ayarları seçip oradan da yeni pozisyon aç diyecek buradan pin2yi isteyecek ki bu da 1234 olacak sonrasında elimizdeki imski kodlarını buraya yazıp pin ve puk kodunu kendimiz belirleyip ismini de örnek turkcell-1 yazıp ana menüye geliyoruz ve şu an hattımız aktif konumda.Aslında burada insanların aklında hep yanlış bilgiler var biz aslında sim kart kopyalamıyoruz kartı okutup içindeki kodları bir şekilde girip hattı aktifleştiriyoruz. Umarım bu kart kopyalama ile ilgili akıldaki sorunları çözmüşümdür.
anladım sanırım,bir de imski değil o galiba,imsi diye biliyorum ben
offf hala cözen yok demekki sök tak sim degiştir cok zahmetli oluyor ama buna makumuz demek bekliyelim bakalım belki bir cözen olur
Ya bide Ankarada su forumun hatrına benim kartları uygun fiyata kopyalayacak birini bulsam :) Cok istiolar hocam yaaa.. [oo]
hocam ben Ankaradayım sana yardımcı olabilrim ,sim kopyalam işi yapıyorum
Kaca yapıon hocam? Yaz Adresini! [frndsp]
arkadaşlar kopya yapılmış olan simkarta daha sonra başka bir hat daha tekrar kopyalanabilirmi
peki hatt? kopyalad?k diyelim sonra bu hatlar?n ikisini birden açarsak ba?ka telefonlarda o zaman noluyo :) mesela telsim gprs kullanabiliyomuyuz 2 telefondada :) merak ettimde
kopyalanmış hatta daha sonradan ekleme yapılabiliyor yada istediğin hattı içinden silebiliyorsun. Aynı anda iki telefonda aynı hattın aktif olacağını sanmıyorum. Ya son açılan aktif olur yada sürekli gidip gelir belkide telsim ikisinide kapatır aynı anda