Arkadaşlar Samsung Galaxy S 2 telefonum var. Alalı 4 sene oldu ve bugüne dek hiçbir arızası olmamıştı. Ancak bir kaç gündür telefonun sol üst köşesinde Sim kart iconu ve üzerinde ünlem işareti beliriyor. Bunu günün herhangi bir saatin yapıyor. Kontrol ettiğimde Sim kart çıkarıldı diyor. Daha ayrıntılı bakınca Sim kartı tekrar takın yazıyor.
Bu işlemi yapınca düzelmiyor fakat telefonu 2-3 sefer kapatıp açınca sorun düzeliyor ve aynı gün içerisinde bir daha aynı hata olmuyor. Daha önce aynı sorunu 7-8 ay önce ama tek bir sefer yapmış ama 1 saat sonra düzelmişti. Ama o zaman bir defa bu olay olmuştu ve bir daha tekrar olmamıştı.
Şimdi bu olay tekrar oluyor ama son 1 hafta içerisinde 3-4 sefer oldu. Sorun ne olabilir. Konuğu açmadan az önce google da 2-3 dakika arama yaptım sorunun yazılımsal olduğu söylenmiş fakat o aynı sorunu yaşayan arkadaşlara Rootlu sürümü değiştirin diye cevap yazmışlar. Benim telefon Rootlan mış değil o sebeple o tür bilgiler bana yardımcı olmayacak.
Bu arada bir yakınımla konuşuyorken de sim kart hatası verdi ve 15 saniye sonra telefon kendi kendisine kapandı. Ama kendi kendisine kapanma olayı 1 defa oldu. Diğer seferlerde olmadı. Bir de bu sabah aynı olay olduğunda pil süresi % 45 görünürken telefonu kapatıp açınca bir anda % 6 düştü. Bir telefonu kapatıp açmakla pil süresi nasıl öyle düştü anlamadım.
Sim kart arızalı olabilir mi yoksa telefonun kendisinde donanımsal bir arıza mı vardır. Bu sorun donanımsal bir sorunsa servise versem tamiri kaça patlar.