ayda 40k taşra hariç tek kişiyi bile zor geçindirir, insanlar nasıl yaşıyor bu maaşlara ? ben kira+harçlık 20k gidiyor istanbuldayken. |
AYDA 40BİN TLNİN PARA BİLE OLMAMASI
-
-
ben kira ödemiyorum. sadece günde aldığım 5 bira ve 2günde bir paket parlement sigara maaşın yarısını götürüyor. üst baş almıyorum ama bu biraz da üşengeçlikten. sosyal ortamlara girecek gücüm de kalmamış. arada netflix, amazon, disney, hepsi burada alışverişler v.s ay sonu zor geliyor. maaş 40k bu arada.
-
Çok haklısınız hocam şuan tecrübeli mühendis 100k tecrübeli doktor 150k alıyor bu paralar bile çok değil ancak yeter
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıdan yemek ısmarlıyorsanız 1 aylık yemek masrafını bile çıkarmıyor artık 40k TL. Istanbul'da en ucuz özel üniversite 650 bin civarında zaten, özel okullar desen daha da pahalı.
Çocuğu olup iyi eğitim alsın isteyenler ne yapıyor, ne kadar para harcıyorlar merak ediyorum.
Maaşlar; bekar bir kişinin İstanbul'da hayatta kalabileceği miktar baz alınarak hesaplanıyor sanırım.
Verilerle konuşacak olursak;
TÜRK-İŞ Ankara'daki fiyatlara göre Temmuz 2024 Açlık ve Yoksulluk sınırını açıkladı:
4 KİŞİLİK AİLENİN AYLIK GIDA HARCAMASI (AÇLIK SINIRI) 19.234 TL
GIDA İLE BİRLİKTE DİĞER TÜM TEMEL HARCAMALARI (YOKSULLUK SINIRI) 62.653 TL
BEKÂR BİR ÇALIŞANIN AYLIK YAŞAMA MALİYETİ 24.901 TL
Nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum; ama herhalde 3 öğün makarna yiyip gecekondu kirası vererek bu şekilde survive edebiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 5 Ağustos 2024; 19:32:46 > -
aylık 70-80k aşağısında rahat rahat her şeyi yapamıyorsun bir de evlenirsen falan geçmiş olsun
-
19k maaş 10k kiraya gidiyor gayet yetiyo bize
Siz nası yaşıyonuz
-
Cebine kalan 9k daha bunun ev için fatura,mutfak,ev ihtiyaçları harcamaları var onları da çıkarırsan eline en fazla 5k kalır onla da ne kendine harcama yaparsın ne de sosyal bir şekilde takılabilirsin anca ot gibi yaşanır. Kusura bakma ama bu kalan para bana yetiyor diyen yaşadığı hayatı sorgulamalı. Spor salonu üyeliği bile aylık 1k'yı geçmiş durumda. Ara sıra dışardan yemek yiyeyim desen ona bile zor yeter. Sigara içen biri zaten aylık 2k'den fazla para verir. Yani ben öğrenciyim 'lüks' bir şey yaptığım yok,beslenmem bile protein ağırlıklı değil ona rağmen 9k aylık ucu ucuna yeter. Umarım herkes hakettiği koşullarda yaşar bir gün. Makarna görmekten bayılacaaam yoksa artık
-
Onlar lüks bize göre
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X