Şimdi Ara

(Konu kilit) Aydınlatma lambası 0 konumunda durursa enerji tüketir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar, aydınlatma lambası normal orta konumda açıkken stop edip kontaktan anahtarı çıkardığımda 1 saniyelik cızırtı sesi geliyor, sanırım sigortasal bir durum var. Ben lambayı 0 konumuna getirince o gelen ses de kesiliyor. Bunu yaptığımda enerji tüketimi olarak aküsel veya sigortasal durumlarla bağlantısını kesmiş oluyorum dimi mantıken. yani 0 konumundayken aracım aküden enerji tüketmez değil mi? kusura bakmayın biraz yeniyim bu konularda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexissanchez -- 17 Mart 2022; 9:4:54 >

• güncel

• ortalama 1 dakika kadar bekledikten sonra da aynı ses geliyor mu? ortadayken kapı açılınca yanar genelde, kapı kapalıyken de ses geliyorsa yanmaya çalışıp yanamıyordur düğmeden ampule tesisata kadar birçok sebep sayılır. ampul sonradan led yapılmaysa yine ses yapar bir süre sonra geçer.

gözlemlemeniz gereken 0 konumunda ses var mı, varsa 2-3 dk araç içinde bekleyin geçmiyorsa bir noktada kaçak var. tavan lambasına bağlanan aksesuar varsa ilk şüpheli o olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

hocam sanırım aydınlatma ampülünde veya oralarda bir yerde bir sorun var. o ampülü önceki yanmıyor diye 1-2 ay önce değiştirmiştim...neyse az önce aydınlatma lambasını 0 konumuna getirip denedim ve bahsettiğim cızırtı kesildi.. 0 konumunda durması enerji tüketmiyor demek olur dimi bu durumda ben onu merak etmiştim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexissanchez -- 17 Mart 2022; 0:50:52 >
  • alexissanchez A kullanıcısına yanıt
    yani mantıken cızırtı yoksa akım yoktur, yine de boş zamanda baktırın duyda da problem olabilir ileride daha çok sıkıntı yaratmasın çok masraf çıkmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 ay sonra baktırabileceğim hocam o yüzden buraya yazma ihtiyacı duydum ama dediğim gibi lamba 0 konumunda ve cızırtı kesildi. böyle bir durumda zaten güç tüketmiyor olması gerekiyor sanıyorum

• Normal şartlarda sıfır konumuna alınan mekanik tuşlu aletler elektrik akımını keser, tuşta sıkıntı varsa işler değişir. Büyük arıza olduğunu sanmam, yine de gecikmeden baktirin. Arıza farın yanmamasına sebep olursa gece surusunde zor durumda kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3. Stop lambası Ve led yapma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.