Şimdi Ara

Aydınlık Ortamda LED TV Yansıma Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta LG49NANO866 modelini aldım fakat kurulumdan sonra hayal kırıklığı yaşadım, perdeleri dahi kapatsam ekranın içinde kendi yansımalarımızı görüyorum. Güneş ışığı, lamba fark etmez aydınlatma açık olduğu zaman ekranın içindeyiz. Oysa mağazalarda o kadar çok aydınlatmanın altında böyle bir problem göze çarpmıyor. Bir çözümü var mıdır ? :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aydınlık Ortamlarda LED TV Yansıma Sorunlarına Çözüm

Aydınlık ortamlarda LED televizyonlarda yansımalar, görüntü kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Güneş ışığı veya diğer ışık kaynakları ekrana yansıdığında, izleme deneyimini olumsuz etkileyebilir ve göz yorgunluğuna neden olabilir.

Neyse ki, bu sorunu gidermek için tasarlanmış özel teknolojiler bulunmaktadır. Güneş ışığı yansıtmayan televizyonlar, özel bir ekran kaplaması kullanarak yansımaları???azaltır. Bu kaplamalar ışığı soğurur veya dağıtır, böylece ekran daha net ve görünür hale gelir.

LED televizyon satın alırken "yansıma yapmayan TV" özelliğini aramanızı tavsiye ederiz. Bu özellik, özellikle güneş ışığına maruz kalan odalar veya aydınlık ortamlar için önemlidir.

Yansıma yapmayan televizyonlar, ekran yüzeylerindeki özel filtreler veya kaplamalar sayesinde TV güneş yansımasını engeller. Bu filtreler, ışığı dağıtarak yansımaları en aza indirir. Böylece daha net ve konforlu bir izleme deneyimi elde edersiniz.

Yansıma yapmayan televizyonlar, daha iyi bir izleme deneyimi sağlamanın yanı sıra göz yorgunluğunu da azaltır. Ekrandaki yansımalar azaldığında, gözleriniz daha az zorlanır ve daha uzun süre rahatça izleyebilirsiniz.

Aydınlık ortamlarda LED TV yansıma sorunlarını gidermek, özel teknolojiler sayesinde artık kolay. Güneş ışığı yansıtmayan veya yansıma yapmayan televizyonlar, daha keyifli ve göz yormayan bir izleme deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu iğrenç sorun benim TV de var. Bir çözüm önerisi olan varsa memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun için bakacağınız ilk şey tam parlak ekranmı yarı parlak ekranmı ikincisi ise parlaklık...nano modellerin hem parlaklığı çok düşük olduğundan hemde yansıma performansı (yarı parlak) iyi olmadığından bu sorunla karşılaşıyorsunuz..

soldaki nano sağdaki q90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 11 Şubat 2021; 20:7:28 >
  • nano modeller için ise yapacak hiçbirşey yok ısrarla insanlara almayın desekte forumdaki marka satıcıları insanları çok iyi manipüle ediyor...

Kod

Yığını:
    SDR'de vasat tepe parlaklığı. Parlamayla mücadele edecek kadar parlak olmaz ve küçük, parlak nesnelerle pek tutarlı değildir.
  • sen yine orta üstü bir model almışsın. senin tv den daha kötüleri de var.

RNN arkadaşın dediği gibi parlak panelli tv almalısın. aslında onlarda da yansıma var ama çok doğal ve gözü diğerleri kadar rahatsız etmiyor.

• bir de vestel-awox-onvo sunny gibi tv leri gör şükredersin.

projeksiyondan hallice parlaklıkları var:)

güneş ışığında rahat kullanmak için tv nin minimum parlaklığı 350-400 nit olmalı o da 8000 tl den başlıyor.

sizin tv 300 nit masaüstü monitörler kadar.

bu rakam vestel ve alt ürünlerinde 190 civarı üstelik köşelerde 130 nit

çok üzülmeyin yani. awox diye bir marka gördüm metro markette dinamik modda sanıyorum 80-90 nit anca veriyordu ilk nesil plazmalardan bile kötüydü.

artık orta sınıd tv ler bile 8000 tl ne hallere düştük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filips -- 13 Şubat 2021; 22:54:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV IŞIK SIZMASI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.