Şimdi Ara

Ayın Son 12 saati Kota Hesaplanıyormu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biryerden aldığım duyuma göre her ayın son 12 saatinde yapılan downloadlar kotaya yansımıyormuş. Ben inanmadım ama birde sizlere sormak istedim böyle birşey varmı?

Cevaplarınızı bekliyorum
    Saygılarımla

• Adsl fazturasında son 12 saat hesaba dahil edilmiyor diyor
  • o zaman diğer aya dahil ediyordur??
  • Eskiden ben kotalıyken son 1 dakikası bile kotaya işliyodu.Hatta ben öle kotayı aştığımı bilirim.
  • ben bir keresinde ayın son gününden diğer ayın ilk gününe geçerken modemi kapatmamıştım o yüzden o an indirdiklerim diğer aya yansıdı.Belki bunu kastetmiş olabilirler
  • Kendimden örnek vereyim. Gecen ay son gün kotaya baktığımda 500 mb daha olduğu gördüm ve son gün kullandım. Ertesi gün (ayın birinde) kotaya baktığımda benim 500 mblık kullanımı diğer aya attıklarını gördüm. Telekoma
  • quote:

Orjinalden alıntı: seliner

Kendimden örnek vereyim. Gecen ay son gün kotaya baktığımda 500 mb daha olduğu gördüm ve son gün kullandım. Ertesi gün (ayın birinde) kotaya baktığımda benim 500 mblık kullanımı diğer aya attıklarını gördüm. Telekoma

işte modemi kapattığın zamana göre yansıyor.Yani bir aydan diğer aya geçmeden 5 dk önce reset atsan modeme böyle bir sorunla karşılaşmazdın sen de benim gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• işte modemi kapattığın zamana göre yansıyor.Yani bir aydan diğer aya geçmeden 5 dk önce reset atsan modeme böyle bir sorunla karşılaşmazdın sen de benim gibi

yani reset atarsan hiç yansımıyor atmazsan bi dahaki aya mı yansıyo arkadaşım
    yanlış mı anladım
    öyleyse ben onikiye kadar 12gb bile indiririm
  • yaktın beni birader. 700 mb bişey indirdim aynen yansıdı kotaya
  • hesaplanıyo ttnet acırmı hiç
  • gece saat 12 den önce modeminizi kapatırsanız bu aya işlenir 12 den sonra kapatırsanız bir sonraki aya işlenir ama dikkat edin toplam bağlantı süreniz 12 saat olduğunda telekom otomatik olarak santrale kota bilgilerinizi gönderiyor... örneğin öğlen 1 de modeminizi açıp indirmeye başladınız gece 1 de siz modemi kapatmasanız bile otomatik güncel kota bilgileri santrale gider... dikkatli olun bence kotalı arkadaşlar...
  • arkadaşlar bişey sorucam. benim modem sürekli açık , yani yatarken falan hiç kapatmıyorum hep açık . acaba pc kapalı bile olsa modem açık olduğu için herhangi bir veri transferi yapıp kotayı etkiler mi ?
  • sanmıyorum.
  • Benim kota bilgim son güncelleme tarihi 28.01.2008 saat 13:46 olrak duruyor hala. 3.186GB gösteriyor.
    Ben bunun üstüne en az 2,5 GB daha download yaptım.O tarihten beri PC sistemin elektrik fişini en az 4-5 kez çekilmiştir(modem de kapanıyor bu arada).Son bir saattir 3 kez daha fişi çektim taktım.Hala 28.01.2008 tarih 3,186GB gösteriyor.Bunlar o 2,5GB miktarı Şubat'a atacaklar galiba.Bizde 3,186GB la kucaklaşıp bu ayı veda edeceğiz .Daha evvelde yapmışlardı.Yiycekler benim 2,5 Gb hakkımı.
    Sözde Bu ay 2 Gb hediye ettiler.Şu an sinirden çatlıycam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkyJackeR.!

arkadaşlar bişey sorucam. benim modem sürekli açık , yani yatarken falan hiç kapatmıyorum hep açık . acaba pc kapalı bile olsa modem açık olduğu için herhangi bir veri transferi yapıp kotayı etkiler mi ?

hayır... ama sizin kota bilgileriniz 12 saatte bir periyodik olarak ttnet e iletilir haberiniz olsun modemi ilk açtığınız zamandan itibaren...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 850520İD

yaktın beni birader. 700 mb bişey indirdim aynen yansıdı kotaya

quote:

gece saat 12 den önce modeminizi kapatırsanız bu aya işlenir 12 den sonra kapatırsanız bir sonraki aya işlenir ama dikkat edin toplam bağlantı süreniz 12 saat olduğunda telekom otomatik olarak santrale kota bilgilerinizi gönderiyor... örneğin öğlen 1 de modeminizi açıp indirmeye başladınız gece 1 de siz modemi kapatmasanız bile otomatik güncel kota bilgileri santrale gider... dikkatli olun bence kotalı arkadaşlar...

ben de bunu anlatmak istemiştim birader.Keşke soruna cevap vermemi bekleseydin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sefotak

Benim kota bilgim son güncelleme tarihi 28.01.2008 saat 13:46 olrak duruyor hala. 3.186GB gösteriyor.
    Ben bunun üstüne en az 2,5 GB daha download yaptım.O tarihten beri PC sistemin elektrik fişini en az 4-5 kez çekilmiştir(modem de kapanıyor bu arada).Son bir saattir 3 kez daha fişi çektim taktım.Hala 28.01.2008 tarih 3,186GB gösteriyor.Bunlar o 2,5GB miktarı Şubat'a atacaklar galiba.Bizde 3,186GB la kucaklaşıp bu ayı veda edeceğiz .Daha evvelde yapmışlardı.Yiycekler benim 2,5 Gb hakkımı.
    Sözde Bu ay 2 Gb hediye ettiler.Şu an sinirden çatlıycam.

Yok uçurdular gitti 2,5 GB downloadımı..Şubat hanesi açılmış son güncelleme 28.01.2008 saat 13:46 3.186 Gb toplam download .Aferin Telekom.
    Şubatta 1,5 Gb limit ile devam.
    Demekki neymiş?12 saat, yok 16 saat, yok modemi kapatmak hikayeymiş.72 saattir güncellyecek diye bekleyip durduk.

• Sonraki aya aktarılır.

Hataya düşüp çok dl yapmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamilinsan

Sonraki aya aktarılır.

Hataya düşüp çok dl yapmayın

Çok download yapan kim?
    Benim ocakta 6 Gb (hediyeli) hakkım var mı? Var.28 ine kadar 3gb kullandım.Üstüne 2,5 gb daha kullandım etti 5,5 Gb.Ben son 24 saate 5,5 gb (hadi 6Gb diyelim) ile girdim.Ama telekom bunu güncellemiyor ve Ocak ayını 3 Gb ile kapatıyor.2,5 Gb miktarı ne yapıyor? Şubata atıyor."Şubatta kalan 1,5 Gb limitini bu sefer aşar artık" düşüncesinde mi Telekom?
    Son bir kaç aydır böyle yapıyorlar.Benim kota aşımı ile derdim yokki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 850520İD

yaktın beni birader. 700 mb bişey indirdim aynen yansıdı kotaya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.