Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarumok

Yani aslından sormak istediğim,ne kadarlık bir araç bu gelirle beni yormaz.Tüm maliyet ve gelir gider dengesini göze alırsak.Aslında gönlüm D sınıfı bir araçtan yana.Fakat ortalama 100 bin tl yi gözden çıkarmam gerekiyor sanırım.Doğru mudur?

Saçma soru kardeş.

Yada kırıcı olmamak adına mantıksız soru diyelim.

Sen savurgan sındır ayda 5.000 TL yiyiyorsundur 1.500 TL taksit seni yorar.

Bu sebeple bütçenin en doğru hesaplayıcısı sensin ve kimse senin bütçeni senden iyi hesaplayamaz.

Anlatabildim mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

4 kisilik ailenin ne harcadigina bagli araba taksitine ne ayirabiliyorsun yani bunu bilmemiz lazim bizde 4 kisilik bi aileyiz sadece elektrik su market manav yani normal giderlerimiz 6000tlden fazla aylik bu herkese gore degisiklik gosterir

Şöyle anlatayım;
    Aylık 2500 tl net kalıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-egederen-auto-elegance-edition-sunroof-otomatik-dizel-229056434/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyasiz-orjinal-2012-peugeot-508-dizel-otomatik-full-paket-226463529/detay

Yerinizde olsam bu modellere bakarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Yani aslından sormak istediğim,ne kadarlık bir araç bu gelirle beni yormaz.Tüm maliyet ve gelir gider dengesini göze alırsak.Aslında gönlüm D sınıfı bir araçtan yana.Fakat ortalama 100 bin tl yi gözden çıkarmam gerekiyor sanırım.Doğru mudur?

Saçma soru kardeş.

Bu sebeple bütçenin en doğru hesaplayıcısı sensin ve kimse senin bütçeni senden iyi hesaplayamaz.

Anlatabildim mi ?

Aylık gideri yazdım zaten.Kira yok.30 bin tl nakit var.3500 tl aylık gider var.2500 tl net kalan.siz olsanız nasıl bir araç alırsınız diye sormak istedim.Yıllardır bu forumdayım.Düşünceleriniz önemli benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

4 kisilik ailenin ne harcadigina bagli araba taksitine ne ayirabiliyorsun yani bunu bilmemiz lazim bizde 4 kisilik bi aileyiz sadece elektrik su market manav yani normal giderlerimiz 6000tlden fazla aylik bu herkese gore degisiklik gosterir

Şöyle anlatayım;
    Aylık 2500 tl net kalıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-egederen-auto-elegance-edition-sunroof-otomatik-dizel-229056434/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-boyasiz-orjinal-2012-peugeot-508-dizel-otomatik-full-paket-226463529/detay

Yerinizde olsam bu modellere bakarım.

Fena araçlar değil.Değerlendirmeye alacağım

• 4 serisi hesaba yetiyorsa onu alirim
    Yoksa ikinci el jeep yada bmw x3 tarzi yeni x1 gibi araclara bakarim

• quote:

quote:

quote:

Saçma soru kardeş.

Anlatabildim mi ?

Aylık gideri yazdım zaten.Kira yok.30 bin tl nakit var.3500 tl aylık gider var.2500 tl net kalan.siz olsanız nasıl bir araç alırsınız diye sormak istedim.Yıllardır bu forumdayım.Düşünceleriniz önemli benim için

Söylemek istediğim;

Herkes kendine göre araç önereceğinden iş yine sizde bitecek.

Ha maddiyat olarak sordum derseniz orada da aynı durum söz konusu olacak.

Misal bana sorarsanız bu devirde kesinlikle borç yapmayın elinizdeki paraya biraz daha ekleyip arabanızı alın keyfinize bakın derim.

Farklı düşünen başka birisi ise ''bir dahamı dünyaya geleceğim'' der ve 3-4 yıllık krediye girer.

Sözün özü;

Para sizin keyif sizin, yani her halükarda iş sizde bitiyor.

Saygılarımla ..

• tarumok kullanıcısına yanıt
    Koenigsegg CCXR Trevita öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Saçma soru kardeş.

Anlatabildim mi ?

Söylemek istediğim;

Herkes kendine göre araç önereceğinden iş yine sizde bitecek.

Ha maddiyat olarak sordum derseniz orada da aynı durum söz konusu olacak.

Misal bana sorarsanız bu devirde kesinlikle borç yapmayın elinizdeki paraya biraz daha ekleyip arabanızı alın keyfinize bakın derim.

Farklı düşünen başka birisi ise ''bir dahamı dünyaya geleceğim'' der ve 3-4 yıllık krediye girer.

Sözün özü;

Para sizin keyif sizin, yani her halükarda iş sizde bitiyor.

Saygılarımla ..

Çok teşekkür ederim.En mantıklı seçeneği bulmaya çalışıyorum.Konuyu da bu yüzden açtım.

• B veya c sinifi 4-6 yasindaki araclar alirdim hocam. Arabaya 6 aylik maasimin toplamindan fazlasini ödemezdim, 2 yildan uzun kredi cekmezdim. Kredidir aylik odemedir vsdir o sizin tutumlulugunuza gore degisir. Saygilarimla

• Hem değer kaybetmemesi için Hem dizelden ekonomik olduğu için ( LPG ) hem de istediğim zaman kolayca satabilmek için Honda civic alırdım.
  • quote:

Herkese merhaba.Böyle bir geliriniz var.Eviniz var.Birikmiş nakitiniz yok.İki ve beş yaşında iki çocuğunuz var.Hangi aracı alırsınız?Tabi ortalama yol yapan bir kullanıcı için.

Senin nakitin yoksa ödeyeceğin faize de bi bak istersen.Arabayı ondan sonra seç.Bide 5 bin kenara koy onuda aracın kasko+vergi+zorunlu trafik+ilk bakım a.bunlarıda topla.Sen bence astra classic 1.3cdti 40.000 civarı bundan başla istersen.
  • birikmiş nakitiniz yoksa kredi ödeyecekseniz
    ufaktan başlayıp model artırarak gidin
  • Mercedes s600 alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle octavia öneririm.
    Hem yakıt tüketimi çok iyi hem iç mekan genişliği ve bagaj hacmi çok iyi. Bence tam bir aile arabası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çocukların masrafı büyükdükçe artar. O yüzden uzun süreli borçlanmadan alabileceğin araçlara bak derim.
  • Ben her koşulda, her bütçede ikinci eli ölü, güzel otomobilleri ikinci el almak en avantajlısıdır derim.

Sıfır araba en çok değer kaybını insana yaşatır. Kesindir, nettir. Tartışmaya gerek yoktur.

Subaru Forester alır, LPG'yi çakar, 6-7 yıl biner satardım mesela.
    Ortalama bir Türk ailesi nedendir bilmem, Impreza'ya sığamıyor. Ben şahsen 2.0i manuel impreza HB bulsam, yapıştırıp alacağım. LPG taktıracağım. Güzel seçenektir.

Lancia Delta ucuza bulunursa taş gibi araba. Yukarıdakilerle alakası yok tabi. Daha az macera olur. Neredeyse herşeyi Fiat. Konforu da gayet yüksek.

O bütçe ile Impreza'dan azına bakmazdım. 35-36'ya alınır 2.0'ı. 50 kağıttan da kuruş fazla para vermezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Yarınımı ve çocuklarımı düşünür macera aramaz VW Passat alırdım.

35 tane eksi - atarak adamı kesmiş doğramissiniz
    Doğru söyleyeni 35 defa - eksilerler

• s60 2014 d2
  • öncelikle bir ek9 civic alır garaja koyardım. Aile aracı olarak ikinci el bir Volvo S40 düşünülebilirdi.
  • Para kazanacak bir iş yapılmayacaksa kredi çekilmesinden yana değilim. Eğer iri yarı biri değilsen c sedanlara bak derim. Mazda 3 1.6 dizel impressive 2012 model yada focus dizel ve manuel olanlardan öneririm. Sıfır olarak corolla güzel ama 1.6 olanların fiyatını çok yükseltmişler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.