Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tarumok

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.Ülkenin şu anki durumunu göze alırsak 6000 tl gelir ülkemiz şartların da iyi bir gelir midir? 100 bin tl tutarındaki bir araç bizi yorar mı bilmiyorum.3500 tl ben, 2500 tl de eşim alıyor.Premium araç bize çok mu lüks olur bilemiyorum.Sonra çevreden tepki alırım diye de korkmuyor değilim.

Sıfır araç alan her 10 kişi içinde 7 sinin gelir durumu sizden iyidir. Mesala İstanbul'da aylık geliri 10 bin ve üzeri minimum 1000000 kişi yaşar. Bu kişilerden hergün 50 tanesi milyonerliğe adım atıyorlar. Paralar $ da ve hergün %1 prim. Son 1 yılda %45 getiri. Peki bu insanlar paradan para kazanırken kaybedenler kim? İlla ki olmalı; siz işte o gruptasınız, sabit gelirli, alım gücü düşen ve bir malı 2-3 ay sonra alabilmek için daha fazla çalışmak zorunda olan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

quote:

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.Ülkenin şu anki durumunu göze alırsak 6000 tl gelir ülkemiz şartların da iyi bir gelir midir? 100 bin tl tutarındaki bir araç bizi yorar mı bilmiyorum.3500 tl ben, 2500 tl de eşim alıyor.Premium araç bize çok mu lüks olur bilemiyorum.Sonra çevreden tepki alırım diye de korkmuyor değilim.

Sıfır araç alan her 10 kişi içinde 7 sinin gelir durumu sizden iyidir. Mesala İstanbul'da aylık geliri 10 bin ve üzeri minimum 1000000 kişi yaşar. Bu kişilerden hergün 50 tanesi milyonerliğe adım atıyorlar. Paralar $ da ve hergün %1 prim. Son 1 yılda %45 getiri. Peki bu insanlar paradan para kazanırken kaybedenler kim? İlla ki olmalı; siz işte o gruptasınız, sabit gelirli, alım gücü düşen ve bir malı 2-3 ay sonra alabilmek için daha fazla çalışmak zorunda olan.

Çok haklısınız.Eriyoruz aslında.Peki maaşlılar binmiyorsa , kim alıp biniyor bu araçlara yahu!
    Hep tüccar, esnaflar, mütaahitler mi biniyor?Memur binemez mi bu araçlara?
    Neyse konu başka yöne kaydı sanırım:)

• quote:

quote:

hocam gelır sabıt fazla zaten calısılacak bır durum yok bence arac konusuna gelıncede bende b sınıfı sedan arac var bıraz belımı dogrultsam qasqyıye gecmeyı dusunuyorum kısmetse seneye artık

• Aylık 6.000 TL'yi görünce millet yine uçuşa geçmiş, Mercedes'ler BMW'ler, 150-200binler havada uçuşuyor... Ülkede neden bu kadar batık kredi olduğunun sebebini gösterir bir konu olmuş resmen

Arkadaşlar adam maaşının tamamını arabaya yatırmayacak, aile sahibi adam, ev geçindirecek, yiyecek, içecek, çocuklarını okula gönderecek aynı zamanda bilmem farkında mısınız, o nedenle tavsiye vermeden önce ayaklar biraz yere bassın...

Konuya gelince; hem krediye ödeyeceğiniz faiz açısından, hem vadeyi kısa tutmak açısından (uzun süre kredi borcu ödemek kadar iğrenç ve insanı kısıtlayan, strese sokan bir şey yok); 1-3 yaşında, 60.000-80.000 TL bandında ikinci el seçeneklere yönelmenizi tavsiye ederim. Yaşına göre C hatchback Dizel-LPG olur, D sedan olur, yukarıda makul ve aklıselim öneriler verilmiş. Hatta sıfır km C segmenti de olabilir bu paraya. Zaten 30bin nakitiniz de varmış, üzerini kredi ile tamamlayıp kendinizi ve bütçenizi kasmadan, borcu da minimum sürede (1-2 yıl) bitirerek iyi bir otomobil alabilirsiniz.

Yıllarınızı bankaya ipotek etmek gibi bir hata yapmayın, ev olur, arsa olur eyvallah da, otomobil gibi sürekli masrafı olan ve sürekli değeri düşen bir şeye yıllarca boşu boşuna elinizi kolunuzu bağlatmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 7 Eylül 2015; 22:32:21 >

• Opel Astra uygun olur sanırım. O ayarda bir araba
  • Tıp 2. sınıfdayım işe başlayıp iyice para kazanmaya başlayınca kredi ile land rover sport almayı planlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Aylık 6.000 TL'yi görünce millet yine uçuşa geçmiş, Mercedes'ler BMW'ler, 150-200binler havada uçuşuyor... Ülkede neden bu kadar batık kredi olduğunun sebebini gösterir bir konu olmuş resmen

Arkadaşlar adam maaşının tamamını arabaya yatırmayacak, aile sahibi adam, ev geçindirecek, yiyecek, içecek, çocuklarını okula gönderecek aynı zamanda bilmem farkında mısınız, o nedenle tavsiye vermeden önce ayaklar biraz yere bassın...

Konuya gelince; hem krediye ödeyeceğiniz faiz açısından, hem vadeyi kısa tutmak açısından (uzun süre kredi borcu ödemek kadar iğrenç ve insanı kısıtlayan, strese sokan bir şey yok); 1-3 yaşında, 60.000-80.000 TL bandında ikinci el seçeneklere yönelmenizi tavsiye ederim. Yaşına göre C hatchback Dizel-LPG olur, D sedan olur, yukarıda makul ve aklıselim öneriler verilmiş. Hatta sıfır km C segmenti de olabilir bu paraya. Zaten 30bin nakitiniz de varmış, üzerini kredi ile tamamlayıp kendinizi ve bütçenizi kasmadan, borcu da minimum sürede (1-2 yıl) bitirerek iyi bir otomobil alabilirsiniz.

Yıllarınızı bankaya ipotek etmek gibi bir hata yapmayın, ev olur, arsa olur eyvallah da, otomobil gibi sürekli masrafı olan ve sürekli değeri düşen bir şeye yıllarca boşu boşuna elinizi kolunuzu bağlatmayın.

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.Sanırım benim için en doğrusu 60-80 bin tl bandında bir araç almak.Böyle bir aracı araştırmalıyım sanırım

• Bence i30 tercih edin biraz yakıyor ama çok kaliteli araç
  • valla türkiyede herkes uçmuş. ben amerikada 8 sene yaşadıktan sonra kesin dönüş yaptım. orada uyulan genel kural yıllık net gelirin %25i kadar fatura fiyatı olan bir araç almaktır. araba değer kaydeben ve diğer masrafları da olan bir harcamadır. gücünün yettiği en pahalı evi ve en ucuz arabayı al derler amerikada. aradaki farkları düşünerek size gelirinizin %40 ı kadar fiyatı olan bir araç almanızı öneririm. kalan paranızı ise muhakkak yatırım için biriktirin zira çocuklara eğitim gerekecektir.

%25i neden 40 yaptığımı belirteyim: 1. Türkiyede araçlar veergi nedeni ile çok pahalı ve birşey almanız kaçınılmaz ihtiyaç. 2. türkiyede değer kaybı daha az ve bu nedenle de daha yüksek bir tutar yatırılabilir. 3. devlet memuru olduğunuz için emeklilik için daha az kaygılanabilirsiniz. devlet memuru olmayan dostlara %30*33 bandını öneriyorum.

bu arada amerikada eğitimin ucuz, yakıtın ve diğer yaşam masraflarının türkiyeden düşük olduğunu da belirtmeliyim. Bu nedenle size en düşük tavsiye olan %50 si (6 aylık gelir) tavsiyesi seviyesine de çıkmıyorum.

30 bin tl ye 1300 motor altı düşük vergi diliminde nispeten temiz dizel bir linea size en uygun olan araçtır kanaatimce.

saygılar hayırlı olsun.

• Tesla x

• tarumok kullanıcısına yanıt
    Çocuklar büyümeden ne alabilirseniz onla idare edeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seleucuid

Tıp 2. sınıfdayım işe başlayıp iyice para kazanmaya başlayınca kredi ile land rover sport almayı planlıyorum

Hll knk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence o birikmis 30 bine bi arac alin ayda 2500 kaliyor demissiniz bir yil biriktirip gelecek yil 60 bine temiz 2.el alirsiniz kredi stresine de girmemis olursunuz..octavia,civic,corolla yada hb isterseniz astra,i30,leon

• Ford focus
  • Golf7 1.6 TDI bluemotions dsg
    Macera arama bence al golfu kafan rahat olsun

• quote:

quote:

quote:

Çok haklısınız.Eriyoruz aslında.Peki maaşlılar binmiyorsa , kim alıp biniyor bu araçlara yahu!
    Hep tüccar, esnaflar, mütaahitler mi biniyor?Memur binemez mi bu araçlara?
    Neyse konu başka yöne kaydı sanırım:)

Aynen öyle.Müteahhitler paraya para demiyor zaten.Ayrıca memur bir insanın işe son model bir BMW ile gitmesi bir sürü dedikoduya neden olur.

• Eğer hiz yapmayı seviyorsanız 160hp 1.4tsi golf hem seri hemde geniş araba

• Range Rover Evoque al 294.000 tl 'den başlayan fiyatlarla 300.000 tl 'ye alsan ay da 6000 tl kazanıyorsun 4000 tl 'sini araca ayır 300.000 / 4.000 = 75 ay 6 yıl gibi sürede kapatırsın aracın borcunu ki 6 ayda bir zam alıyor olduğunu düşünürsek özel sektör de yüzde 6 zam alsan 6 ay da bir sene de 600 tl yi geçiyor zam 2 sene de 7000 tl ye çıkacak maaşın ve farzet ki 2000 tl alan bir memur nasıl bir hayat yaşıyorsa sende o hayatı yaşa 1000 tl masraflar 1000 tl geçinme evinin var olduğunu kira derdin olmadığını hesapladım ve 4000 tl taksit ile bu dediğime sahip olabilirsin 2 yıl sonra maaşın zaten 3000 tl olur yani 7000 tl koymaz sana..

Bende ki mantık hesabına bak kazanılanı arabaya yatırmak buna denir herhalde :) Benimkisi espirili bir fikir uygulanmaya koyulursa hayata geçer ama mantıklı mı mantıksız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 8 Eylül 2015; 4:14:34 >
  • Hocam 6.000 TL gelirin olup hiç naktin yoksa ya çok para harcıyorsundur ya da giderinin çok olmasından dolayı elinde para kalmıyordur. Bu yüzden aile huzurunu bozmayacak bir araba al,çocuklarını da unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 8 Eylül 2015; 7:33:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metanojen

quote:

Orijinalden alıntı: Seleucuid

Tıp 2. sınıfdayım işe başlayıp iyice para kazanmaya başlayınca kredi ile land rover sport almayı planlıyorum

Hll knk

Senin amacın ne ciğerim ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.