Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde hiç nakit yok, aylıkmbirikim 3500 demişsin.

Benim tavsiyem aceleniz yok is biraz birikim yapanq kadar acele etmemeniz, şu an hem kurlardan dolayı fiyatlar yüksek, hem kredi faizleri yüksek ve siz aracın tamamına kredi kullanacaksınız. Yok acik araç lazım isede 40-50 bin bandında ikinci el c segment ya da sıfır b segmenti mantıklı olabilir.

50,000 krediyi 24 ayda ödeseniz aylık ödeme 2500 civarı olur. Araba ile gelen yakıt/kasko/sigorta/bakım gibi masraflarıda düşününce bundan ötesi sizi yorar gibi. Kredi vadesini artırıncada ödediniğiniz faiz çok artar.

100,000 liralık araç çok mantıksız olur. 100,000 krediyi kaç ay vadeyle ödeyeceksiniz? Ödediğiniz faiz hangi rakamlara ulaşacak bunları iyi düşünmek lazım. Yıllarca bir araba için mi çalışacaksınız?

Önemli olan hangi aracı alabildiğiniz değil, hangi araca kafanız rahat binebileceğinizdir bence. Araba kredisi ödeyeceğim diye kendimden kıstıktan sonra ne yapayım ben o arabayı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• volkswagen passattan şaşma derim. 2-3 yılda borcu ödeyebilecek super konforlu bir aile aracı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. El C 180 alırdim hemde kırmızı offf

• Bir İktisatçı olarak size tavsiyem aylık gelirinizin maksimum 10 katı kadar miktara bir araba almanız yani max. 60 bin TL lik bir araç sizin için uygun. Model olarak ise Golf - Leon - Astra HB bu üçlüden birini tercih edebilirsiniz memmun kalırsınız sıkıntı yaşamazsınız.
  • Maaşallah herkes uçmuş BMW, Mercedes, Estoril blue F30, E-segment, vs. vs. Önerilen araçların çoğu 120.000TL'den başlıyor.

Arkadaşın elinde 30.000TL nakit var. Bu 90.000TL kredi çekilmesi demektir. Aylık 3500TL ödemeyle 90.000TL kredinin faiziyle birlikte ödemesi en 3 sene sürer.

Araba alacaksın ve 3 sene boyunca aylık gelirinin yarıdan fazlasını krediye ödeyeceksin. Bu arabanın kaskosu, yakıt, bakım masrafları, vergisi, trafik sigortası, vs. vs. daha bir sürü masrafı da var. Arabayla ilgili 3500TL'lik kredi giderine bu masrafları da eklersen 4000TL eder.

Buradan "onu al, bunu al" diye sallamak kolay.

Aylık 6000TL gelir, 30.000TL nakit olması gibi durumları düşününce mantıklı olan 40.000 - 60.000TL arası ikinci el veya sıfır da olabilir C-segment bir araba alınmasıdır. Focus2.5 1.6TDCI çok mantıklı bir seçim olur örnek olarak.

Buradakilerin gazına gelip de 120.000TL'lik bir araba falan alıp bi dünya borcun altına girme, pişman olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 8 Eylül 2015; 10:18:18 >

• Genç arkadaşlara yardımı dokunsun diye yazıyorum hanım ile beraber 6900 tl gelirimiz var 2013 highline jetta ya binebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Maaşallah herkes uçmuş BMW, Mercedes, Estoril blue F30, E-segment, vs. vs. Önerilen araçların çoğu 120.000TL'den başlıyor.

Arkadaşın elinde 30.000TL nakit var. Bu 90.000TL kredi çekilmesi demektir. Aylık 3500TL ödemeyle 90.000TL kredinin faiziyle birlikte ödemesi en 3 sene sürer.

Araba alacaksın ve 3 sene boyunca aylık gelirinin yarıdan fazlasını krediye ödeyeceksin. Bu arabanın kaskosu, yakıt, bakım masrafları, vergisi, trafik sigortası, vs. vs. daha bir sürü masrafı da var. Arabayla ilgili 3500TL'lik kredi giderine bu masrafları da eklersen 4000TL eder.

Buradan "onu al, bunu al" diye sallamak kolay.

Aylık 6000TL gelir, 30.000TL nakit olması gibi durumları düşününce mantıklı olan 40.000 - 60.000TL arası ikinci el veya sıfır da olabilir C-segment bir araba alınmasıdır. Focus2.5 1.6TDCI çok mantıklı bir seçim olur örnek olarak.

Buradakilerin gazına gelip de 120.000TL'lik bir araba falan alıp bi dünya borcun altına girme, pişman olursun.

Su forumda kucuguz diye bizimle dalga geciyorlar fakat bunu 17 yasinda ben bile dusunurken calisan para kazanan adamlarin dusunememesi cok aci bir durum.Gerci 1000 lirayla 3 kati para verip telefon alan cogunluk var ulkede.5 bin lirayla E180 alirlar normaldir.

• tarumok kullanıcısına yanıt
    2015 Subaru wrx.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda octavia,megane2-3,audi a1,mercedes a180 olabilir hocam.

beklerim dersen megane 4

Bekleyemem dersen makyajlı focus al.

• Evlenene kadar yine rcz alirim , sonrasinda 5.20

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle birikim yapmanızı tavsiye ederim. Sonra araç almayı düşünün!
    50 bin tl kredi çeksen o araç için 75 bin tl geri ödeme yapacaksın. 4 sene 1500 küsur tl geri ödeme yapacaksın. E aracın benzini, kaskosu, bakımı filan derken 2000 tl'ye patlayacak bu iş aylık sana. Gelirin 3'te biri gitti
    İlle de araç almam lazım diyorsan 25-30 bin tl'ye bir araç al, borcunu bitirince satar, sermaye yaparsın.

Burada Mercedes, BMW diyen ergenlere de bakma sakın. Sanırım halen çoğu baba parası yiyen, ev geçindirmek nedir bilmeyen, babasından aldığı harçlığa bakarak 6000 tl ile bmw alınır diyen, üstelik hesap-kitap, matematik bilmeyen tipler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 8 Eylül 2015; 11:16:45 >
  • 70K araca kredi çeksen sana 90'a gelir valla..

ben olsam önce 25-30k paraya ikinci el araç alırım, onu öder, biriktiririm, sonra daha iyisini nakit ve indirimle alırım..

taksitler çok uzun olacaksa tabi krediyle alın, nasıl olsa her yıl araçlar 5000 tl artıyor para biriktirsen de boşa beklemiş oluyorsun..

ekonomiye gel bu arada...
  • Çok farklı cevaplar var.Sanırım herkes kendi hayat görüşüne göre cevaplar vermiş.Kredi işine pek girmek istemiyorum zaten.Ama şimdi 30 bin tl ye araç alsam.2 yılda 60 bin tl biriktirsem.2 yıl sonra 90 bintl nakitim olur.Fakat 2 yıl sonra şimdi 90 bin tl olan araç ne fiyata çıkacak orası meçhul:)
    Çok zormuş araç almak.Çok kararsız bırakıyor

• git bulgardan araba al 11 bin dolara passat gördüm facede satıyolardı
  • 9000 gelirle 2. El dobloya biniyorum maas anca yetiyor. Bu tamamen nasil yaşadığınız ile alakali. Bimden yiyip icip giyinip eve hapis bir hayat sürerek 3000lira gelirle sifir mercedes bile alabilirsiniz.

• 50 bin civarı alırdım yerinde olsam. 6 bin tl maaş için bence gayet uygun, 15 20 bin lira kazanmıyorsunuz sonuçta 100 150 çok uçuk.Burdakilerin çoğu genç bekar onlar ona göre karar veriyor siz evli 2 çocuk babasısınız bunu göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehmistan -- 8 Eylül 2015; 15:25:44 >
  • Şimdi bunları okuyunca kendime kızıyorum, 12 bin gelirim var ve hep ek hesaptan harcıyorum.. Bu maaşlarla geçinen, hatta ayrıca para da biriktirebilen insanlara imreniyorum, sigara içmem, içki nadiren, kumar yok,hepi topu bir küçük oğlum var.. Sanırım önce tutumlu olmak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Şimdi bunları okuyunca kendime kızıyorum, 12 bin gelirim var ve hep ek hesaptan harcıyorum.. Bu maaşlarla geçinen, hatta ayrıca para da biriktirebilen insanlara imreniyorum, sigara içmem, içki nadiren, kumar yok,hepi topu bir küçük oğlum var.. Sanırım önce tutumlu olmak gerek..

17 yaşında genç bir kardeşiniz olarak önerim tüm harcamalarınızı bir yere yazıp,ay sonunda gerekli-gereksiz diye ayırmanız olur.Yaşamınızı kısıtlamadan tasarruf edilebilir bence.Gerçi sizin oğlanın kreş 1000 lira,ev kirası 1500-2000 dir muhtemelen.Kredi de varsa maaşın yarısı uçtu gitti zaten.Her şey çok pahalı,biraz dikkat etmek gerek.
  • aylık 10 + gelir ile sıfır aldığım fiorinoma biniyorum dersenizki neden onun yerine 1+1 ev alıyorum uygun denk getirirseniz aldığınız ev sayısı 3 senede kira ile size sıfır araba alabilecek pozisyona getirebilir.6000 dediğiniz gelir çok oyle ahım sahım değil sizin yerinizde olsam hitler motorlu golf 6 alıp söyle düşük km li lpg ile biner en kısa sürede de birikip yapıp ev arsa veya birikim yaparak değerlendirirdim.
  • Vw alırsanız passat stationwagon işinizi oldukça görecektir çocuklar için rahat , bagajı büyük tam aile arabası almışken comfortline + bixenon ekletmeyi unutmayın :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.