Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden bilelebilriz biz bizene senin aylık gelirinden hani desen şu arabamı bu arabamı kıyaslama yapardık o da yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nacizane tavsiyem kamuda da özelde de müdürün/patronun giydiği markadan daha pahalı takım giyme, kullandığı arabadan daha pahalı araba kullanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

12 aylık gelirinizden fazla olmasın yani 72 bin tl sizin için üst limit olmalıdır,daha üstü sizi zorlar.

İşte asıl sormak istediğim soru da bu.
    Neden aylık gelirin 12 katı diyorsunuz?Her yerde bu şekilde yazılmış.15 katı ya da 18 katı olsa şımarıklık mı yapmış oluruz? Yani bu parametre neye göre belirlenmiş?

Ekonomi uzmanları rahat,borçsuz,mutlu yaşamak için çok borçlanmamak gerektiğini söylüyor ve bu nedenle böyle gelir hesapları yapıyorlar. Siz 10-12 aylık kazancınızı bir arabaya bağlarsanız,çok borçlanmadan sosyal bir yaşam sürebilirsiniz,rahat rahat aracınızla gezebilirsiniz.Ama 20 aylık gelirinizi bir araca bağlarsanız okadar da rahat gezemezsiniz,daha çok para hesabı yapmanız gerekir.

• Allah bağışlasın, madem iki küçük çocuğunuz var ve yaptığınız yolu ortalama olarak nitelendiriyorsunuz, yerinizde olsam sanırım Corolla alırdım.

Sürüşü, iç mekan ferahlığı, servis kalitesi ve 2. el performansı gayet iyi olan araçlar.

• İki çocugunuz olduğuna göre sedan bir araç tercih ederim.

Aylık kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum ama Jetta ya da Octavia uygun bir seçim olabilir Benzinli de düşünebilirsiniz.

Sırf gelire göre araç tavsiyesi biraz havada kalmış :)
  • Ferrari f430

• Boşline passat ;) ya sen şu 6 000 i nasıl kazanıyon onu söle diğer tavsiye 6 000 kazanıp birikimin yok bence sen bu araba işinden filan vazgeç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimle birlikte 7000 gelir var. Çok şükür borçsuz 1.4 tsi sıfır jetta aldım 66 ya ancak yinede ara da bir düşünüyorum ne geregi vardı diye. Çünkü ileriyi de düşünüp az birikim yapmak lazım. O yüzden sizin yerinizde olsa 1 1.5 senede ödeyebilecegim kadar borçlanarak 50 55 arası bir araç alırdım. 1.2 tsi jetta alınabilir örneğin yada lpg li falan değer kaybı olmayan bir araç

• 2 tane dizel fluance alırım birini kiraya veririm.Birine ben binerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 10 Eylül 2015; 11:30:39 >
  • aylık 6000 tl gelirim olsa dizel clio 2013+ veya citroen c3 2011+ temiz düşük km bir araba bakardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

aylık 6000 tl gelirim olsa dizel clio 2013+ veya citroen c3 2011+ temiz düşük km bir araba bakardım

Aynen. 1.5 DCI clio sport trourer alıp hem de bagaj kullanirdim. 50 litre yakıtla 1200 km gidior namussuz

• Hocam durumumuz aşağı yukarı aynı fakat ben yılda 40 bin km kullanıyorum aracı, Önerim jettanın 2.elinin cok pahalı olması sebebiyle 2. el 2-3 senelik Octavia veya Honda Civic olacakır.
    not: ben 2013 honda civic elegance eco otm. aldım
  • Konu amma uzamis hayat senin zevk senin 6 bin gelirle ortalama 60 binlik bir araba alirsin wv toyota opel hangisini seversen

• quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

Herkese merhaba.Böyle bir geliriniz var.Eviniz var.Birikmiş nakitiniz yok.İki ve beş yaşında iki çocuğunuz var.Hangi aracı alırsınız?Tabi ortalama yol yapan bir kullanıcı için.

6000TL geliri olan insan parasını yönetebilecek durumda olması lazım.

6000 geliri olan ne alır sorusunun cevabı olmadığı gibi, forumdaki arkadaşlar da ne yazacağını bilememiş durumdalar.

Aracın markasını, modelini belirlersin, araç hakkında aklına takılanı sorarsın. Bilgisi dahilinde insanlar yardımcı olmaya çalışır.
  • Valla ben ayda belirtilen miktar kadar kazaniyyorum cok sukur ve fiestaya biniyorum. Hayatimi istedigim gibi yasiyorum ama. Is arkadaslarim a3, mini falan aldi benimkinin 2 kati kredi oduyorlar ve 4 yillik :) benim kredi 3 aya bitiyor :)

Neyse ben astra alacagim diye kafaya koymustum ama sanirim vazgectim. Kotu donemlere girdik param cebimde kalsin.

• arabanız varsa yeni bir araç almak şu zamanlarda mantıklı degil büyük bir kriz var biraz beklemekte fayda var
  • Chevy impala kanatli, v8 ,koldan vites..

Su an Trabzon'dayim, komsunun var, sabah calistirdi; kaptim cugarayi balkona kostum.. asagida olsam gidip kadranina bakardim cocuklar gibi

Veya hayglayn bassat alip prestijin dibine vururdum

• 9 ay sonra maaşım 7000 tl olacak ama arabamı kullanmaya devam edip gayri menkul yatırımı yapmayı düşünüyorum
  • renault fluence 1.5 dizel ve taşıtmatikli şirket arabası tercih edilebilir
  • Yakında benzer gelire sahip olacagım ve megane 2 mi degistirmeyi dusunmuyorum , daha 2 gün önce anteres avm de bagaj camini patlattilar , yani meganeme birsey olsa boyatiyorum biniyorum icim rahat yeri geldi sifir araba aldim hep bi panikdim bir yere birakinca..... hani icimden gecmiyor deyil sonucta 3 gunluk dunya bir bmv bir mercedes .... :) :) umarım bir gün yenilmem hislerime :)
    Araba yogun kullaniyorum bir gün bu yogun kullanim biterse evli cocuklu garajli:) olursam sabah 8 aksam 6 ehhhh dusunebilirim :)

Soruna gelirsek elinde hic nakit olmadigi icin c sinifi bir arac önerrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7dreaMSoLdier_ -- 10 Eylül 2015; 23:23:35 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.