Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Skayn

9 ay sonra maaşım 7000 tl olacak ama arabamı kullanmaya devam edip gayri menkul yatırımı yapmayı düşünüyorum

Ne işle meşgulsünüz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umm.7

Yakında benzer gelire sahip olacagım ve megane 2 mi degistirmeyi dusunmuyorum , daha 2 gün önce anteres avm de bagaj camini patlattilar , yani meganeme birsey olsa boyatiyorum biniyorum icim rahat yeri geldi sifir araba aldim hep bi panikdim bir yere birakinca..... hani icimden gecmiyor deyil sonucta 3 gunluk dunya bir bmv bir mercedes .... :) :) umarım bir gün yenilmem hislerime :)
    Araba yogun kullaniyorum bir gün bu yogun kullanim biterse evli cocuklu garajli:) olursam sabah 8 aksam 6 ehhhh dusunebilirim :)

Soruna gelirsek elinde hic nakit olmadigi icin c sinifi bir arac önerrim.

Elimde 30 bin nakit var.Hatta $ yükseldi 32 bin oldu.Borç harç yok.Kira derdi yok.6000 gelir.2500 net kalan.Küçük anadolu şehrinde yaşıyorum.

• aylık 2 bin tl araba için ödeme yapabilirseniz, 48 ay 96 bin tl eder. güzel bir vw alabilirsiniz.

o paraya da bir zahmet sıfır araba alınsın
  • 6 binden bile fazla gelirimiz var 20 yılda ancak ötv indirimli bi c200 alabildik öyle bmw mercedes falan fazla uçmayın
  • fozcam kullanıcısına yanıt
    c200 de mercedes olmuyomu zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidkzlr

sesli güldüm
  • Anladım galiba 3000 er lira maaşıniz var
    Toplamda 6000 lira dan 3500 kaliyor demek bence 3500 × 12 = 42000 tl eder 1 sene de 42000 kenara koyduğunuzu varsayiyorum sonra 38000 tl de kredi çekip 1 sene de kredi ye gider 80000 tl ye güzel 2013 passat 1.6 tdi comfortline araçlar var ya da 1.4 tsi vw cc 160 hp
    Ya da 80000 tl ye hatchback MERCEDES A180 olabilir 80k civarına benim tavsiyelerim bunlar ama direk 80k kredi çekersen cok fazla faiz yerin 1 sene biriktirip sonra girmek daha mantıklı

• Peugeot 308 Allure 1.2 puretech Eat6 + comfort pack + performance pack + metalik boya alır ardıma arkama bakmazdım bi 5-6 sene.

Hayaller pug gerçekler reno.
  • Hocam merhaba pederde 2004 model c-max 1.6tdci ghia modeli vardi. Masallah arac canavar gibiydi en full olan modeliydi. Tavsiyem size c-max'in 2010 model ve ustunu almaniz olur hem genis hemde aracin konforu bence cok iyiydi. Kesenize de uygun olur 60 65 lira civarina alirsiniz yakitida ideal.

Edit: Imla

• quote:

Orijinalden alıntı: alidkzlr

Ötv indirimli yazmışım oraya okusaydın keşke. %45 indirimli oluyor yarı fiyatı normal bir mercedesin

• Yav kardeşim kriz dönemindeyiz ülkenin hali nolacak belli değil borca girmekten çekin c sınıfı arabaların üstüne çıkma yüksek devirli araba kullanmayı seviyorsan sana en uygun 2015 skyactiv motorlu mazda 3 olur ve de c sınıfı araçlarda en güzel görünen araba eğer düşük devirde kullanan biriysen SEAT Leon yada yeni kasa Ford Focus Turbo dizeldir.gerçekten düşük devirde az yakan Arabalar Jetta ya bile çıkma bir 10 sene sonra yaşın oturduğununda ve çocukların büyüdündüğünde d sınıfı hatta é sınıfı bir araca bile geçebilirsin

• W140 tan başkasini düşünmezdim açıkçası...
     Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız?

• Bi aracın fiyatı ne kadar fazla ise onu yürütmek için gereken para miktarı da fazla oluyor. Arabayı almakla iş bitmiyor onun için sadece aracın fiyatını değil servis ve yedek parça fiyatlarimi , kronik sorunları vs inceleyip almak gerekir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Bi aracın fiyatı ne kadar fazla ise onu yürütmek için gereken para miktarı da fazla oluyor. Arabayı almakla iş bitmiyor onun için sadece aracın fiyatını değil servis ve yedek parça fiyatlarimi , kronik sorunları vs inceleyip almak gerekir diye düşünüyorum

Harika ve kaliteli bir yorum.Fakat hayatı ertelemek te ne kadar doğru bilemiyorum.İnsan en iyisini alıp kullanmak istiyor.Aynı zamanda ayağını yorganına göre uzatma meselesi.Dünyaya bir daha mı gelicez görüşü.İşte hepsi bir keşmekeş.şimdi 120 bin tl ye araç alırım şöyle arkadan itişli.Fakat sonra ne gerek vardı dermiyim bilmiyorum.Hata yapmak istemiyorum.Belki ticaretle uğraşsam korkmazdım bu kadar ama maaşlı çalışınca garanti adım atmak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

quote:

Orijinalden alıntı: eCCo

Bi aracın fiyatı ne kadar fazla ise onu yürütmek için gereken para miktarı da fazla oluyor. Arabayı almakla iş bitmiyor onun için sadece aracın fiyatını değil servis ve yedek parça fiyatlarimi , kronik sorunları vs inceleyip almak gerekir diye düşünüyorum

Harika ve kaliteli bir yorum.Fakat hayatı ertelemek te ne kadar doğru bilemiyorum.İnsan en iyisini alıp kullanmak istiyor.Aynı zamanda ayağını yorganına göre uzatma meselesi.Dünyaya bir daha mı gelicez görüşü.İşte hepsi bir keşmekeş.şimdi 120 bin tl ye araç alırım şöyle arkadan itişli.Fakat sonra ne gerek vardı dermiyim bilmiyorum.Hata yapmak istemiyorum.Belki ticaretle uğraşsam korkmazdım bu kadar ama maaşlı çalışınca garanti adım atmak istiyorum

Valla hocam bende 150 binlik 2015 type r istiyorum ama kendi evimiz ve herhangi bir birikimimiz olmadığı için şu an için herhangi birşey alamıyoruz
    Şu an için 2008 civic hb var 140 hp lık o yetiyor. İleride ev işini halledersem araba yükseltme yada extra araba alımına gidebiliriz. Fakat maaşlı çalışan insanlar olarak pek yakın zamanda gözükmüyor bu durum.
    İmkanınız var ise her zaman alabileceğinizin en iyisini almaya bakın derim fakat sadece pahalı diye sizin için en uygun araba olacağı kesin değil mesela ben 31500 e aldım aracımı şu an 38 40 bin tl arası piyasası var ve 60bin TL ye kadar onun özelliklerine sahip daha iyi bir araba yok şimdi bunu satsam bi 20 30 eklemem lazım ki yeni araç aldığıma değsin. Allaha şükür bu zamana kadar hiç sorun çıkartmadı hiç üzmedi beni onun için daha 3 4 sene binmeyi düşünüyoruz eşimle birlikte.

Birde 120 bin lık araç alıp uzun süre borç ödeyeceğime 60 80 bin tl lık bir araç alırım hem az borç öderim hem elime fazla para kalır ve o parayla aracıma biner tatillere çıkarım boş bulduğum zamanlarda yada yurtdışı gezilere giderim vs vs çünkü 80 binlik araç ile 120 binlik araç arasında 40 bin tl lik farkı hissettirecek kadar önemli birşey olduğunu düşünmüyorum.
    Tabi yazdıklarım hep kendi düşüncem

• Kaç senedir şu formu (üye olarak ve üye olmadan) okuyorum mesajlar atıyorum ama bu kadar aklı selim yorumu bir arada hiç görmedim. En çok beğenilenleri okudukça gözlerim yaşardı niye hep böyle şeyler okuyamıyoruz biz arkadaş

• 7 bin tl para **** 2000 model renoya biniyorum. Evin borcu daha yeni bitti bir iki aya ins. Arabayi degistiricem. Ama hic oyle gidim krediye gireyim daha kaliteli bir araca bineyim faiz odiyeyim diye dusunmedim. Bana cok sqcma geliyor 50000 tl ye 70000 tl odemek. Param neye yetiyorsa onu alirim faiz odemem. Faize verecegim parayi bitiktirir 2 yil sonra daha iyisini alirim. Varsin isimi gorecek araba olsun. 3-4 yil sonra yeni kasa bi mondeo alirim. Daha ne olsun bee

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

Bravo. Ev arsa yol tarla.

bireylerin iyiliği için konusmakta bence sakınca yok.Arkadas fikir istemiş bende gerekeni söyledim tenkit yerine daha akıllıca fikriniz varsa buyrun ha yoksa da saygı duyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

4 kisilik ailenin ne harcadigina bagli araba taksitine ne ayirabiliyorsun yani bunu bilmemiz lazim bizde 4 kisilik bi aileyiz sadece elektrik su market manav yani normal giderlerimiz 6000tlden fazla aylik bu herkese gore degisiklik gosterir

Şöyle anlatayım;
    Aylık 2500 tl net kalıyor.

Simdi iyisiniz hossunda 35 sene sonra da gelirin 6000tl olabilecek mi? Araba hicbir zaman kazandirmaz.ona gore tercihinizi yapin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DtMt7 -- 14 Eylül 2015; 0:38:40 >
  • 1 aylık maaşınla telefon, 1 yıllık maaşınla araba, 5 yıllık maaşınla ev alacaksın bitti gitti
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.