Şimdi Ara

Aylık 6000 tl gelirle hangi aracı alırsınız? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
7.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wenigma

aylık 10 + gelir ile sıfır aldığım fiorinoma biniyorum dersenizki neden onun yerine 1+1 ev alıyorum uygun denk getirirseniz aldığınız ev sayısı 3 senede kira ile size sıfır araba alabilecek pozisyona getirebilir.6000 dediğiniz gelir çok oyle ahım sahım değil sizin yerinizde olsam hitler motorlu golf 6 alıp söyle düşük km li lpg ile biner en kısa sürede de birikip yapıp ev arsa veya birikim yaparak değerlendirirdim.

Çok mantıklı.Gerçekten 6000 tl gelir çok iyi değil.Yani bir premium araç bana fazlasıyla ağır gelecektir.Bir arkadaş passat sw demiş ama şöyle bir baktım siteye 100 bin tl yi gözden çıkarmak lazım.İşte bu gelirle 100 bin tl lik bir aracı rahatlıkla kullanırmıyım?
    Bunu ancak alıp kullanınca anlarım sanırım.Rahat mı olur yoksa zorlar mı:)

• Konuyla ilgili tavsiyem, ne alırsan al, mümkün olduğunca kredi işine girmeden birikiminle al. 30 binse 30 binlik al, 60 binse 60 binlik al. Kredi işi sonradan adama çok koyuyor, her ay 1500-2000-3000 lira 2-3 yıl boyunca ödüyorsun. Ev için kredi alınır ama araba için birikim kullanın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarumok

Aylık 2500 yetiyor.3500 tl kalıyor.Şu an için fazla gider yok.Ama zaman ne gösterir bilemem.Evet eşim ve ben maaşlı çalışıyoruz kamuda

ben de sizin gibi eşimle beraber çalışıyorum. net 6 olmasa da yakın bir rakam giriyor. ancak eş çalışınca ve 2 çocuk olunca farklı durumlar ortaya çıkıyor. kreş, bakıcı gibi... ben 11 yıldır çalışıyorum ve 6 yıllık evliyim 6 aylık da bebiş var. sizden tek farkım bir çocuk. araç mantığım şu: ya sıfır ya da az yaşı olan B segment, dizel ve full donanım. size bagaj lazım olduğuna göre, aynı mantığı c segmentine koyun. 60k ile 80k arasına çok fazla seçenek ortaya çıkar. HO.

bu arada 6 bin çok diyenler için; market ve pazar fiyatlarına dikkat çekerim. 2 maaş için...
  • 12 aylık gelirinizden fazla olmasın yani 72 bin tl sizin için üst limit olmalıdır,daha üstü sizi zorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

12 aylık gelirinizden fazla olmasın yani 72 bin tl sizin için üst limit olmalıdır,daha üstü sizi zorlar.

İşte asıl sormak istediğim soru da bu.
    Neden aylık gelirin 12 katı diyorsunuz?Her yerde bu şekilde yazılmış.15 katı ya da 18 katı olsa şımarıklık mı yapmış oluruz? Yani bu parametre neye göre belirlenmiş?

• hic nakitiniz yok ise hicbir araba alamazsiniz banka size %100 kredi vermez!!!
  • Aylık 6.000 lira gelirse 60-65.000 liralık bir araç alabilirsiniz. Daha fazlası uygun değil. Daha düşüğüne de gerek yok. İkinci el bmw 1 veya bmw 3 almanızı tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6000 gelirden sonrasini okuyamadim

• 1 yıllık gelirin ile alacağın bi araç seni üzmez
  • şaka maka hesap yapınca 100.000 tl kredi çeksen uzun vadede 200.000 aşıyor ev falan alamıcaz gibi ,.D
  • foruma 6000 tl gelırle pesınatsız olarak hangı arabayı alıyım yerıne,hem ev olup hem 6000 gelırle nasıl para bırıktırırım dıye sorardım.
    o gelirle pesinatiniz olmamasi musrif birisi oldugunuzu gosteriyor.
  • arabayı ihtiyacımıza gore mi alıyoruz gelire gore mi?
    yani araba alırken tek kriter ne kadar gelirin oldugu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

foruma 6000 tl gelırle pesınatsız olarak hangı arabayı alıyım yerıne,hem ev olup hem 6000 gelırle nasıl para bırıktırırım dıye sorardım.
    o gelirle pesinatiniz olmamasi musrif birisi oldugunuzu gosteriyor.

Evim var.30 bin tl de nakitim var.Yazdım ama kaçırmışsınız sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: 34firatk

6000 gelirden sonrasini okuyamadim

Niyeki 6000 tl iki çalışan için çok para mı?

• wenigma kullanıcısına yanıt
    Bravo. Ev arsa yol tarla.

• tarumok kullanıcısına yanıt
    Iki calisan oldugunu bilmiyodum.Demistim sonrasini okumadim diye

• bence ne alırsanız alın krediyi en kısa tutun çünkü bir kaç ay sonra taksitler az gelmeye baslıyor keske daha once bitirseydim diyor insan.
  • Hocam 30 bin kadar nakit çıkar demişsiniz, buna birde 1750 tl den 12 ay kredi eklerseniz 51 bin ediyor. Bence çok sıkıntıya girmeden borcuda kısa sürede bitirerek 50-60 bin civarında araçlara yönelmenizi tavsiye ederim. Bu arada bazı arkadaşların dediği gibi 80-90 bin parayı ödemeye 3-4 yıl çalışacaksam o kadar zamanı parayı gözden çıkardıktan sonra dünyaya bir kere geliyorum diyip yapıştırırdım 150 bine mercedes cla 180 lerden hatta şu kırmızılarından Çevreden gelen laflara da aldırmayın torba değil büzesin diye bir laf vardı
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.