Şimdi Ara

aynakol hız hesaplama nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önde 50 arkada 10 diş olsun bunu sürekli olarak 100 kadans çevirdiğimizde kaç km hızla gideriz? bu nasıl hesaplanıyor?

• Oturup, hesap kitap yapmaya başladım ki sonra işin içine farklı inçlerdeki ve kalınlıklardaki tekerleklerin de devreye girdiğini fark edince ne var ne yoksa sildim. Neticede 26" bir dağ bisikletinin dakikadaki 100 kadansı ile 28" bir yol bisikletininki aynı hız-mesafe sonucunu vermeyecek.

Ha ben yetersiz matematiğim ile bir yerde takıldıysam ve bu sorunun "sağlıklı" bir sonucu çıkıyorsa cevabı merakla bekliyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fefa

Oturup, hesap kitap yapmaya başladım ki sonra işin içine farklı inçlerdeki ve kalınlıklardaki tekerleklerin de devreye girdiğini fark edince ne var ne yoksa sildim. Neticede 26" bir dağ bisikletinin dakikadaki 100 kadansı ile 28" bir yol bisikletininki aynı hız-mesafe sonucunu vermeyecek.

Ha ben yetersiz matematiğim ile bir yerde takıldıysam ve bu sorunun "sağlıklı" bir sonucu çıkıyorsa cevabı merakla bekliyorum. :)

Nasıl hesapladınız
  • hærun H kullanıcısına yanıt
    Basit matematikle yapabilirsiniz. Aynakolda 50, rublede 10 diş varsa 5/1 oran söz konusu malum. Bu da sizin 100 kadans / devir çevirme hızınıza göre tekerin 500 devir/dakika yapması anlamına geliyor. 28" çapında bir teker 28x2.54x3.14=223 cm çevreye sahiptir, yani bir turda 2.2m yol alır. 500 devir söz konusu olduğunda kabaca 1100 mt/dak mesafe çıkıyor. Saatteki hızı bulmak için bu değeri 60 ie çarpmak yeterli : 66.000 mt = 66 km/s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.