Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir türlü doğru modele karar veremediğim için aynasız kamera konusunda sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Öncelikle canon 600d-750d ve en son 80d kullandım. bu kameralarla kullandığım lens 1.8 50 mm kit lensler ve 17-50 tamron. Kamera ve lensler çok büyük ve ağır geldiği için aynasıza geçiş yapma kararı aldım.
3000-4000 tl civarı sıfır veya temiz ikinci el bir makina alma düşüncem var. en azından 750d - tamron 17-50 keskinliğini netliğimi verebilecek bir makina arayışındayım. video ile işim yok. a6000 veya a6300 - omd mark iii veya fuji xt1 veya xt2 yi inceledim fakat beklentilerimi karşılamayacaklarını düşünüyorım.
aynasız kamera ve lens tavsiyelerinizi yazarsanır çok sevinirim.
Eos m6 kullanıyorum. 600d yi aratmıyor. Tavsiye ederim. M5 yada m50 ye de bakabilirsiniz.
fujifilm x-t1 ve x-t2 sizin ne gibi beklentilerinizi karşılamıyor? veya ne gibi beklentileriniz var bu makineler ile alamadığınız?
ism72İ
kullanıcısına yanıt
merhaba çok teşekkür ederim , m50 alınabilir gibi duruyor aslında. siz 15-45 kit lensi mi kullanıyorsunuz ? sizce kit lensten yeterince performans alabilir miyim ? uygun fiyatlı 2.8 diyaframlı lens yok sanırım canonda.
mageji
kullanıcısına yanıt
hocam aslında xt1 ve xt10 a haksızlık yapmış olabilirm . sadece kit lens 18-55 3.5-6 beni tatmin etmeyeceğini düşündüm. lens çeşitlilişi baya fazla ama aynasız kamera aldığımda tek bir lens ile kullanmak istiyorum aslında.daha detaylı araştırdığımda aslında uygun fiyatlı 18-55 2.8 lens bulabileceğimi gördüm.
sizce xt1 + 18-55 , 2.8 lens beni tatmin eder mi ? genelde geniş açı sokak manzara fotoları , nadir de olsa portre çekiyorum. çok teşekkürler.
18-55mm f2.8 lens piyasada alacağınız en keskin kit lens zaten tatmin etmemesi için bir neden yok? diğer aynasızlar arasında daha kaliteli bir kit lens de yok zaten bu sınıfta.
mageji
kullanıcısına yanıt
çok teşekkür ederim :) hemen araştırıryorum.
devilcry
kullanıcısına yanıt
Body olarak aldım. Eski eos m den kalan 22f2 ve 18-55 var. Sadece 22f2 ile kullanıyorum şimdilik. Çapraz çantaya giriyor. 18-55 i uzun zamandır yanıma almadım.
Sabit 2.8 diyaframlı bir lens bekliyorum bende. Adaptör le büyük lensleri takması da zevkli oluyor. Adaptörü ebayden çok ucuza almıştım yıllar önce.
Canon kullanıcısı aynasız da eosM den başkasıyla konfor bulmaz . EosM ler bütün canon aksesuarlarını sorunsuz kullanır . ikinci parti aksesuarı vardır . Alıştığı bütün işlemleri ufak makine menüsünde bulur . bütün canon objektifleri tanır , tanıtma imkanı vardır . EosM in Tek kusuru amatör kullanıci için dizayn edilmiştir . Profesyonel kullanmaz .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme