Şimdi Ara

Aynasız makine tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ara ara kullandığım bir Nikon D5100 DSLR'ım var. Bunun üzerindeki kit lens ve bir de portre lensim var. Aslında bir çok işimi görüyor. Havacılık fotoğrafçılığı ve spor etkinlikleri gibi ihtiyaçlarım için işimi görüyor. Ancak seyahat etmeyi de çok seviyorum ve malesef D5100'ü taşımak bana zor geldiği için çoğu zaman yanıma bile almıyorum, cep telefonum ile fotoğraf çekiyorum. (iPhone 6+).

Şimdi bu seyahatlerimde kullanmak üzere taşıması kolay bir makine arayışına girdim. Aynasız makinelerin bu konuda avantaj sağladığını okudum. İnternette yaptığım araştırmalarda içime en çok sinen ve aklıma en çok yatan makine Olympus M10 oldu. Elektronik de olsa vizörü olması da benim için bir avantaj, ekrandan bakarak fotoğraf çekme işine bir türlü alışamadım.

D5100'ü elimde tutacağım için yukarıda dediğim gibi aksiyon fotoğrafçılığı için yine D5100'ü kullanırım. Sokak ve manzara fotoğrafçılığı ana amaçlarım olacak.

Bunları değerlendirdiğinizde Olympus M10 benim için uygun bir seçim midir? Gerçekten aynasız bir makineye yatırım yaptığıma değecek bir performans artışı sağlar mıyım telefona göre? M10 iyi midir yoksa aynı fiyat aralığında başka makineler mi önerirsiniz? Önereceğiniz makinenin avantaj ve dezavantajları ne olacaktır?

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• Aynasız makineler - tabi cihaza göre de fark eder- çekim kalitesinde dslr makineler ile yarışmaktadır. Telefon fotoğrafları ile kıyaslanamaz bile. Olympus M10 kullanmadım ama Samsung'ta nx300 modelini tavsiye edebilirim.
  • sony a6000
  • M10 cok iyi makinedir supheniz olmasin bi de lens alirsiniz d5100u elinize buyuklugunden dolayi almazsibiz bidaha. Telefonla kiyaslanamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiye verenlere teşekkürler. M10 aldım ve gerçekten gerek portatifliği gerek kalitesi tam istediğim gibi. belli özel koşullar dışında d5100'ü çok kullanacağımı sanmıyorum artık. makinenin yanında bir de 45mm f/1.8 lens aldım. çoğunlukla sokak fotoğrafı ve çocuk fotoğrafı çekmeyi düşünüyorum. çok fazla test etme şansım olmadı ama 45mm odak uzunluğu benim için biraz fazla uzun kaldı. belki de d5100'le kullandığım 35mm lense alışkın olduğum içindir, zamanla alışırım. eğer alışamazsam da bir süre geçtikten sonra 25mm ya da 17mm lens almayı düşünebilirim.

dslr'ın büyüklüğünden muzdarip olanlar için aynasız makineler gerçekten büyük nimetmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deimos

tavsiye verenlere teşekkürler. M10 aldım ve gerçekten gerek portatifliği gerek kalitesi tam istediğim gibi. belli özel koşullar dışında d5100'ü çok kullanacağımı sanmıyorum artık. makinenin yanında bir de 45mm f/1.8 lens aldım. çoğunlukla sokak fotoğrafı ve çocuk fotoğrafı çekmeyi düşünüyorum. çok fazla test etme şansım olmadı ama 45mm odak uzunluğu benim için biraz fazla uzun kaldı. belki de d5100'le kullandığım 35mm lense alışkın olduğum içindir, zamanla alışırım. eğer alışamazsam da bir süre geçtikten sonra 25mm ya da 17mm lens almayı düşünebilirim.

dslr'ın büyüklüğünden muzdarip olanlar için aynasız makineler gerçekten büyük nimetmiş.

Onemli degil memnun kaldiginiza sevindim. Bende alicam yakin zamanda ayni makinayi

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

tavsiye verenlere teşekkürler. M10 aldım ve gerçekten gerek portatifliği gerek kalitesi tam istediğim gibi. belli özel koşullar dışında d5100'ü çok kullanacağımı sanmıyorum artık. makinenin yanında bir de 45mm f/1.8 lens aldım. çoğunlukla sokak fotoğrafı ve çocuk fotoğrafı çekmeyi düşünüyorum. çok fazla test etme şansım olmadı ama 45mm odak uzunluğu benim için biraz fazla uzun kaldı. belki de d5100'le kullandığım 35mm lense alışkın olduğum içindir, zamanla alışırım. eğer alışamazsam da bir süre geçtikten sonra 25mm ya da 17mm lens almayı düşünebilirim.

Onemli degil memnun kaldiginiza sevindim. Bende alicam yakin zamanda ayni makinayi

hocam internette bilgi bulmanın ne kadar zor olduğunu bizzat tecrübe ettim. gidip bir dükkanda incelemek de mümkün olmuyor her zaman, çoğu yerde bulunmuyor çünkü. soracağınız bir şey olursa lütfen mesaj atmaya çekinmeyin. seve seve yardımcı olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynasız Tavsiye
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

hocam internette bilgi bulmanın ne kadar zor olduğunu bizzat tecrübe ettim. gidip bir dükkanda incelemek de mümkün olmuyor her zaman, çoğu yerde bulunmuyor çünkü. soracağınız bir şey olursa lütfen mesaj atmaya çekinmeyin. seve seve yardımcı olurum.

kullanici fikirleri onemli, aklima takilan olursa direkt size sorarim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.