Şimdi Ara

Aynasız makineler ve DSLR makineler arası fark...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Canon 60D ve Sony A58 arasında kalmıştım ama şimdi bu aynasız makineleri gördükten sonra kafam çok karıştı...
    Aynasız makineler ile normal DSLR makineler arası fark nedir? Ne yapmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: omerteam

Arkadaşlar Canon 60D ve Sony A58 arasında kalmıştım ama şimdi bu aynasız makineleri gördükten sonra kafam çok karıştı...
    Aynasız makineler ile normal DSLR makineler arası fark nedir? Ne yapmalı?

Selamlar, özelden mesaj ile telefon numaramı gönderiyorum, konu hakkında detaylı bilgi verebilir, sorularınızı yanıtlayabilirim. Bu arada Sony yetkili bayisiyiz, Sony almaya karar verdiğiniz taktirde gerekli yardımı mutlaka yapacağız.

Teşekkürler..
  • Ayna denilen parça objektiften gelen görüntüyü vizörden görmemizi sağlıyan parça, doğal olarak aynasız makinalarda vizörden görüntü imkanı yok. Fotoğraf öncesi çekeceğiz alanı lcd ekrana bakarak görebiliyorsunuz. Gövde de hareketli bir ayna olmadığı için makine daha küçük, daha hafif oluyor haliyle. Ama sensör olarak yine SLR makinelerde kullanılan sensör kullanıldığı için kalite olarak SLR makinelerinde aşağı kalır yanları yok.

Eğer SLR makinelerin boyutlarından şikayetçiyseniz, ama kompak makinlerden de daha iyi görüntü kalitesi elde edip, objektif değiştirerek daha profosyonel fotoğraflar çekmek istiyorsunuz Aynasız makineler tam sizin içindir.

Burda klit nokta ihtiyacınızı doğru tesbit etmektir. DSLR den Aynasız makineye geçen ve çok mutlu mesut olan tanıdığım insanlar var.

• bence DSLR daha iyi ama ağırlık konusunda arkadaşlar haklı biraz sıkıntılı olabiliyor.
  • Ağırlık ve boyut zaten modelden modele değişen birşey.

Aynasız modelin avantajı, hızlı seri çekim yapabilmesidir. Aynalılar genel olarak daha yavaş kalıyor, en uç seviyedeki modeller hariç tabii.
    Aynasız modelin dezavantajı ise, vizörü kullanırsanız göreceğiniz görüntü minicik bir oled/lcd ekrandandır. Ama aynalı modellerde birebir ayna yansıtmasıyla çekeceğiniz kareyi daha net görebilirsiniz.

Bunlar en önemli farklarıdır.
  • 4 farklı DSLR kullandım, en sonunda NEX5N aldım, iyi ki de almışım diyorum. Çünkü koca çantayı taşıyıp fotoğraf çekemiyordum.

DSLR daha iyi AF yapar, daha çok lens seçeneği vardır, menülere ve tuşlara erişim daha kolaydır, daha esnektir, vizörlüdür vs... Ama çok daha ağırdır.

Aynasızlarla hemen hemen aynı işleri yaparsınız. Ama büyük ihtimal, lcd ekrandan bakarsınız, vizörü unutursunuz, makinanız prof görünmez, DSLR'den daha iyi fotoğraf çekse bile insanlar burun kıvırabilir. AF daha kararsızdır, lens seçeneği azdır. Ama fotoğraf çekersiniz, her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.

Fotoğraf kalitesine gelince, DSLR ile aynasızlar arasında fark olmaz. Şöyle olmaz, örnek vereyim. Sony, NEX için kullandığı sensörü SLT'lerde de kullandı, ama fotoğraf kalitesi olarak NEX daha iyi. Hatta NEX5N, NEX6-7 çoğu DSLR'den daha kaliteli fotoğraf çekiyor. Ama istediğiniz lensi alamıyorsunuz işte. Aslında alırsınız, mesela nex'te adaptörle birlikte 70-200mm veya CZ 135mm kullanabilirsiniz, ama bu defa makinanız kelebek gibi kalır Aynasızlar şu an için tele lensten uzak bir sistem. 55-210mm var ama bahsettiğim diğer lenslerden çok farklı kulvarda.

Şu şu lensler bana yeter diyebiliyorsanız, aynasızı tavsiye ederim.

• coxackie C kullanıcısına yanıt
    şunu da eklemek lazım. Slr lardaki aynanın görevlerinden biri vizöre görüntü vermektir, ama tek görevi bu değil. Ayna aynı zamanda makinenin alt tarafındaki af sensörüne ve prizma içinde yer alan pozometreye de ışık gönderir. Aynanın ortasındaki küçük bir kısmı yarı geçirgendir, arkasındaki minik bir ikinci ayna ile af sensörüne ışık gönderir. Aynasızlarda tüm bu işler imaj sensörü üzerinden yapılmaya çalışılır, buda af kararsızlığı gibi sorunlara neden olur. İkincisi bunlarda gercek manada shutter olmadığı için lensi çıkardığınızda sensör kabak gibi ortadadır, sensör dış etmenlere daha açıktır.
  • Sonylerin hepsi aynasız değil öncelikle buu söyleyeyim. Yarı geçirgen ve tam geçirgen ayna teknolojisi kullanırlar.
    aynanın temel işlevi görüntüyü vizöre aktarmaktır.
    Dezavantajları yok aslında aynasız makinelerin. Avantajları ise vizörlü bir makine ise size canlı önizlemedeki gibi bir görüntü verir ve optik vizörün haricinde karanlık değildir ve yaptığınız her değişikliği dijital vizör ile görebilirsiniz. Bu da pozlama yaparken netleme yaparken büyük kolaylık sağlar.
    ,Video çekerken de netleme sistemi daha hızlı çalıştığı için sonyler önplana çıkar. Tabi diğer aynasızlar da.

Ben olsam fujifilm'e yönelirdim. Hatta öyle de yapmayı planlıyorum.

Yeni çıkan modeli eski retro slr görünümlü. Bir nevi nikon DF ye benziyor. X-T1
    Şu anda ön siparişle satılıyor. Fotoğrafiumda fiyatı 18-55 2.8-4 R objektifi ile birlikte 4000 TL
    Nikon df ye 8 bin liranın üzerinde para vermek yerine alınabilecek en iyi seçenekler arasında.

bi de fuji lensleri çok kaliteli görünüyor. Bir arkadaşım 23mm ile 1.4 aldı. lens bildiğimiz zeiss gibi metal olduğunu hissettiriyor.
    Tüm ......rumors.com siteleri takip ederim. Fujirumors.com'u takip etmenizi öneririm. Yenilik konusunda ön plana çıkmaya başladılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.