Şimdi Ara

Aynı anda hat taşıma ve devir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

9 sene kadar önce annemin adına konturlu bir turkcell(535 li) hat alıp birkaç ay sonra faturalıya geçtik(o zamanlar numara değişiyordu 533 oldu)

9 senedir ben kullanıyorum, kampuscell olarak.

az internet, az mesaj, çok konuşma derken artık fatura çok gelmeye başladı ve avea fenercell konturlu + 19luk numara taşma ile gelen paketini almayı planlıyorum.

Sorunlar şu,

1 - hat annemin üstüne, ben ilk önce turkcell den üzerime alıp sonra avea ya mı geçmem gerekiyor, değil mi ? yoksa ilk önce aveaya geçip sonra üzerime mi almalıyım, yoksa aynı anda ikisi birden olabiliyor mu?

2 - eğer önce hattı üzerime alırsam numara taşıma için ne kadar zaman beklemem gerekiyor, 3 ay beklemem şart mı?

3 - 25 yaşından büyüğüm, başkası adına alabilir miyim? (açıklamada bu şart hem olmalı hem gerek yok gibi görünüyor) , gemç kişinin kendisi gerekiyor mu TC kimlik no yeterli mi , internet üzerinden oluyor mu , yoksa nufus cüzdan fotokopisi ile avea bayilerine gitmek mi gerekiyor,

4 - aslında ben devlet memuruyum, faturalı hatlardaki kötü tecrübeleri okuduğum için korkuyorum ve sadece konturlu düşünüyorum, bu kullanım için başka hangi paket kampanya vs. olabilir.

hem sorumun çözümünü hem tavsiyelerinizi bekliyorum, çok teşekkür ederim.

• Devir işlemleri sadece hattın açıldığı operatör tarafından yapılır, dolayısıyla sen Avea'ya geçersen devir işlemi yapamazsın. Olur de geçip daha sonra devralman gerekirse tekrar Turkcell'e dönmen gerekir.

İlk önce devir işlemini tamamlar daha sonra Avea'ya geçmek istersen, devir işleminin tamamlanmasından itibaren 90 gün beklemen gerekir, yani o 90 gün içerisinde MNT yapamazsın.

19 TL'lik o paketi alabilmek için gerekli olan 25 yaşın altındaki TC numarasının kime ait olduğunun bir önemi yok, hattın yasal sahibininin yaşı 25'in üzerinde olsa bile başka birisinin TC numarasını yollayabilir ve pakete abone olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tikak -- 5 Haziran 2011; 20:46:36 >
  • Emin misiniz, yani paket işlemleri olmasa dahi,

533 lü numaramı avea ya taşırsam aradan birkaç yıl geçtikten sonra numarayı kendi üstüme almayı istersem tekrar Turkcell'e dönmek zorunda mıyım?
  • avea ya geçip numara değişikliği yaparsa anneniz, o zaman devir işlemini avea dan yaparsınız. ancak numara değiştirmiycem 533 kullanmaya devam etmek istiyorum ama hattı da devir almak istiyorum diyorsanız devir için turkcell e geçmeniz gerekir yeniden
  • numarayı değiştirmeyi düşünmüyorum, yıllardır kullanıyorum, ileride sorun olmaması için üzerime alayım diye düşünüyordum, hattı üzerime alınca yararlanabildiğim bir kampanya var mı :( zararı neresinden dönsem kardır
  • numara taşımayacaksan hiç hattı üzerine alma.. yok yere para ödersin sonuçta annenin hattı senin hattın.. numara taşımak istersen de annen başvuru yapar olur biter.. illa üzerime alayım dersen orasını bilemem tabi :)
  • memur olduğum için kamu tarifelerinden de yararlanmak istiyorum, ileride cazip bir kamu tarifesi çıkarsa diye. Diğer taraftan ileriki yıllarda annem yaşlanınca onu Turkcell bayilerinde yormak istemiyorum, şimdiden halletmekte fayda var.

sanırım avea 19 lık tarife yerine 3 ay turkcell 600 dk kamuya geçeceğim ve internet ile birlikte ayda 40 verecek görünüyorum, sonra avea 19 luk kampanya devam ederse geçip 500 dakika ve internete 19 lira vereceğim. Aveadan turkcell i aramak daha ucuza gelecek bana.

10 yıllık turkcell li olarak kendilerine teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.