arkadaşlar 10 haneli apt. da 2 kişi kablonet kullanıyoruz (paylaşım degil , ayrı olarak) sorunun şu , gece 12 yada1 e kadar yavaş download yapıyorum yani 75-65 95 lerde (bazen 48 lere düştügüde oluyo) , ama dedigim saatlerden sonra hız stabil 119-120 oluyo acaba bu durum çok kişinin aynı anda kullanmasındanmı kaynaklanıyor aynı binada . 1 mb kullanıcısıyım buarada. gerçi aynı binada 2 kişiyiz dedim ama 4 hanede olabilir tam bilmiyorum. kendi sitelerinden baktıgım zaman hat sorunsuz görünüyor . bilmedigim , gözden kaçırdıgım bişeyler olabilir diye yazma geregi duydum . şimdiden selamlar herkese
aynı binada değilde aynı mahalle hatta ilçede ki kullanım yogunlugundan dolayıdır bu. ama gece stabil olması ilginç çunku gece int kullanım oranı uydunette daha fazla.
mahalle yada ilçe bazlı yogunluk için ise çözüm kısa süre sonra olacak. gerekli çalışma devam ediyor :)
Kardeşim yanlış düşünüyorsun kesinlikle farklı binadaki kullanıcılar diğerlerinin internet kullanımındab kesinlikle etkilenmez. eğer öyle olsaydı istanbulda internet diye birşey olmazdi.
su an istanbulunun pek cok yerinde ayni sorun var
quote:
Orijinalden alıntı: hmedya
Kardeşim yanlış düşünüyorsun kesinlikle farklı binadaki kullanıcılar diğerlerinin internet kullanımındab kesinlikle etkilenmez. eğer öyle olsaydı istanbulda internet diye birşey olmazdi.
Neyi yanlış düşünüyorum? bir bölgedeki internet kullanıcılarının hemen hemen hepsi aynı fiber Node ile Santrallere geri dönüş yapar. ve dönen fiber kıllar koaksiyele döndükten sonra ortak tek bir CMTS portuna girerler. CMTS portlarınında taşıyabileceği bir kapasite var. atıyorum 150 mb kullanım. bu arkadaşların mahalde internet kullanımı çoksa bu trafiği CMTS de etkileyebilir.
yani mahal burda çok onemli. mahalden kastım aynı Fiber Noda baglı internet kullanıcı sayısı.
quote:
Orijinalden alıntı: turank
quote:
Orijinalden alıntı: hmedya
Neyi yanlış düşünüyorum? bir bölgedeki internet kullanıcılarının hemen hemen hepsi aynı fiber Node ile Santrallere geri dönüş yapar. ve dönen fiber kıllar koaksiyele döndükten sonra ortak tek bir CMTS portuna girerler. CMTS portlarınında taşıyabileceği bir kapasite var. atıyorum 150 mb kullanım. bu arkadaşların mahalde internet kullanımı çoksa bu trafiği CMTS de etkileyebilir.
yani mahal burda çok onemli. mahalden kastım aynı Fiber Noda baglı internet kullanıcı sayısı.
Her ne olursa olsun, ne kadar kişi internette o kadar çok yavaşlarsınız. Eğer bu çok belirginse kablonet kapasitesi mahallenizde sınırı aşıyor. Yenileme yapılması lazım.