Bildirim
Aynı Ekran Kartı, Farklı Markalar. Fiyat farkında uçurum neden?
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Glade Mini Jel Floral Buket 70 g : Amazon.com.tr
https://www.amazon.com.tr/dp/B07G5WFDRD
3 sa. önce paylaşıldı
Lepro LED el feneri LE2050 ultra parlak LED el feneri, klipsli, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, 5 modlu, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye, 2'li paket : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B0932X7YH6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
dün paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Fan kalitesi vs gibi detaylarda msi daha iyidir.
8800 gt ekran kartım vardı sapphire uçak motoru gibi öterken 90 derecede çalışıyordu. Msi gelmediği için onu almak zorunda kalmıştım.
Daha da basite indirgersek aynı arabanın otomatik vitesli, deri koltuklu, krom kaplamalı farkı gibi düşünebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 21 Ekim 2019; 21:44:49 > -
Yurt dışında MSI Asus gibi firmaların kartların fiyatları diğer firmalara oranla benzer seviyede ama Türkiye'de MSI ve Asus marka algısı var fiyatlar biraz bundan kaynaklı biraz daha yüksek
Bu arada MSI armor çok'da iyi bir kart değil MSI gaming x iyidir asus'da rogstrixler onlarında genelde fiyatları yüksek olur. (Tabi burda gamingX de olsa rogstrixde olsa AMD kartlarda bu modellerin kronik sorunları olabiliyor almadan önce inceleme sitelerine bakmak lazım)
Rx590 alınacaksa tavsiyem nitro+ olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD'lerde Nitro serisi iyidir. Diğerleri genelde Nvidia tasarımını değiştirmeden uyguluyor. Armor zaten ortalama altı bir soğutma sistemi.
8800gt çıkalı 12 sene oluyor. Bu nasıl örnektir anlamadım. 12 senede firmalar sıfırdan başlayıp zirveye çıkabiliyor veya tam tersi zirvedeyken batabiliyor. 2 sene önceki kart örnek verilse neyse derdim. -
Farka değecek bir etken yok ucuz olanı sipariş edin hatta 1660 1660ti gibi modellere yönelin -
msi gaming felan olsa 3 yıl garanti kompnenant felan derim ama; armor kesinlike şişirilmiş fiyat tek artısı 1 yıl fazla garanti. -
Bir Sapphire RX590 NİTRO+ mağduru olarak yazayım ne fark olduğunu. Sistemim imzamda yazıyor. Kasa hava sirkülasyonum gayet iyi. Şu anki ekran kartım 61derece üstü görmedi oyunlarda. Bunu önce belirteyim ki kasadan yana hiçbir sıkıntım olmadığı anlaşılsın. Önde 2 tane 140mm arkada 120mm egzos fan ile kasa içinde fırtınalar estiren serin mi serin bir kasam var. Fanları %100 hızda çalıştırdığımda işlemci 51 ekran kartı da 57 derece gördü 1 saatlik PUBG sonunda. Bu kadar serin çalışmasına gerek yok diye fanları %50 hızda çalıştırıyorum oyuna girince otomatik %50 hıza alıyor kasa fanlarını artık. Tüm bunları neden anlatıyorum. Size sistemimi övmek değil tabi. Ben bu sistemi kurarken bir hata yapıp Sapphire RX590 NİTRO+ SE ekran kartı aldım. Aman yarabbim o neydi öyle. Ekran kartı 84 dereceyi görüyor fanlarının devir hızı ise 2400rpmlerde büyük bir uğultuyla çalışıyordu. Kasa fanlarımı da %100 hızda çalıştırmama rağmen ekrn kartı sıcaklığında nedense hiçbir düşüş olmuyordu. MSI Afterburner üzerinden fan hızını özelleştirsem de fan sesi oldukça kötüydü. Ne yaptım ettim bu sesten kurtulamadım. Ayrıca bu rx590 malesef rtx2080 kadar güç tükettiği için güç kaynağı fanım da yük altına girdiğinde fanını son hızda çalıştırıyordu ve kasa resmen havalancak gibi ses yapıyordu. Düşünsenize ekran kartı üstünde 2fan 2500rpm dönüyor, kasanın önündeki fanlar 1500rpm dönüyor, egzos fanı 2200rpm dönüyor ve üstüne bir de güç kaynağının fanı 1500rpm dönüyor. Odada orta halli bir drone çalışıyordu sanki
Üstelik ekran kartım 700watt 80+ bronze sertifikalı orta kalite bir psu. Gidip dandik bir 500watt güç kaynağı alsam sanırım patlardı
En sonunda bu zulme daha fazla dayanamayıp 1600 liraya aldığım ekran kartını az çok demeyip 1300 liraya sattım ve benim için tek kelimeyle özetlemem gerekirse "beladan" kurtulum. Sonra bütçemi ayarlayıp soğutması kaliteli bir ekran kartı aldım. Üstelik güç tüketimi düşük olduğu için oyunlarda güç kaynağından da ses duymuyorum artık. En ağır oyunda kasa fanları 700 800rpm dönüyor, kran kartı fanları 1600rpm dönüyor ve ben fan sesi duymuyorum artık. Kulağımı yaklaştırırsam duyabiliyorum sadece. Siz sisteminizi ve bütçenizi söyleyin size soğutması kaliteli ve güç tüketimi düşük güzel bir ekran kartı önerelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 22 Ekim 2019; 22:21:23 >
-
Soğutma, fan, bileşen kalitesi ve yazılım olarak MSI ekran kartı çok daha iyidir hocam. Verdiğin paranın karşılığını alırsın. -
Abi AMD ekran kartında Sapphire markasından asla vazgeçmem. 6 yıllık kasam var. R9 270x Dual-X var bana mısın demiyor. Ne bir sorun ne bir şey. Hiç bir oyunda fazla ısıdan dolayı çökme falan da yaşamadım. Üstelik 2 yılda bir falan temizliyorum. Fanlar rahatsız edecek seviyede çalışmıyor. Sapphire tavsiye ederim AMD de.
Nvidia da ise MSI derim. Asus Strix çok daha iyi ama aşırı pahalı oluyor. Aynı kalitede daha ucuza MSI alınabilir. YouTube dan da bakabilirsiniz markalar arasında uçurum kadar fark olmuyor. Tek fark tek fanlı model ile üst düzey model arasında ki 3 fps oluyor genelde.
Yani çok takılmayın derim OC falan uğraşmam derseniz en ucuzunu alın geçin. Tabii biraz araştırın kronik sorunu var mı yok mu diye.
Pahaliya satan firmalarin isimleri var sadece o fark var.
tamam da rx 590 serisi mimli direk , fabrika çıkışlı boğazına kadar oclu kartlar bunlar zaten bunu bilerek aldığınıza göre ne bekliyordunuz ?quote:
Orijinalden alıntı: münşi
Bir Sapphire RX590 NİTRO+ mağduru olarak yazayım ne fark olduğunu. Sistemim imzamda yazıyor. Kasa hava sirkülasyonum gayet iyi. Şu anki ekran kartım 61derece üstü görmedi oyunlarda. Bunu önce belirteyim ki kasadan yana hiçbir sıkıntım olmadığı anlaşılsın. Önde 2 tane 140mm arkada 120mm egzos fan ile kasa içinde fırtınalar estiren serin mi serin bir kasam var. Fanları %100 hızda çalıştırdığımda işlemci 51 ekran kartı da 57 derece gördü 1 saatlik PUBG sonunda. Bu kadar serin çalışmasına gerek yok diye fanları %50 hızda çalıştırıyorum oyuna girince otomatik %50 hıza alıyor kasa fanlarını artık. Tüm bunları neden anlatıyorum. Size sistemimi övmek değil tabi. Ben bu sistemi kurarken bir hata yapıp Sapphire RX590 NİTRO+ SE ekran kartı aldım. Aman yarabbim o neydi öyle. Ekran kartı 84 dereceyi görüyor fanlarının devir hızı ise 2400rpmlerde büyük bir uğultuyla çalışıyordu. Kasa fanlarımı da %100 hızda çalıştırmama rağmen ekrn kartı sıcaklığında nedense hiçbir düşüş olmuyordu. MSI Afterburner üzerinden fan hızını özelleştirsem de fan sesi oldukça kötüydü. Ne yaptım ettim bu sesten kurtulamadım. Ayrıca bu rx590 malesef rtx2080 kadar güç tükettiği için güç kaynağı fanım da yük altına girdiğinde fanını son hızda çalıştırıyordu ve kasa resmen havalancak gibi ses yapıyordu. Düşünsenize ekran kartı üstünde 2fan 2500rpm dönüyor, kasanın önündeki fanlar 1500rpm dönüyor, egzos fanı 2200rpm dönüyor ve üstüne bir de güç kaynağının fanı 1500rpm dönüyor. Odada orta halli bir drone çalışıyordu sanki
Üstelik ekran kartım 700watt 80+ bronze sertifikalı orta kalite bir psu. Gidip dandik bir 500watt güç kaynağı alsam sanırım patlardı
En sonunda bu zulme daha fazla dayanamayıp 1600 liraya aldığım ekran kartını az çok demeyip 1300 liraya sattım ve benim için tek kelimeyle özetlemem gerekirse "beladan" kurtulum. Sonra bütçemi ayarlayıp soğutması kaliteli bir ekran kartı aldım. Üstelik güç tüketimi düşük olduğu için oyunlarda güç kaynağından da ses duymuyorum artık. En ağır oyunda kasa fanları 700 800rpm dönüyor, kran kartı fanları 1600rpm dönüyor ve ben fan sesi duymuyorum artık. Kulağımı yaklaştırırsam duyabiliyorum sadece. Siz sisteminizi ve bütçenizi söyleyin size soğutması kaliteli ve güç tüketimi düşük güzel bir ekran kartı önerelim.
-
Satış politikasından başka bir şey değil bulduğun modelin en ucuzunu al geç. Yok fan vs diyenler var inanma en ucuz modeli al. Msi ın en dip modeli ile en uç modeli arasında neredeyse 2 kat fark oynadığı oluyor misal performans olarak tek farkları birisi fabrika çıkış oc ve performans farkları da sandığın kadar fazla değil 5 fps bile oynamaz araplardan o yüzden en ucuzu alıp kullanmak en mantıklısı. Rtx 2080 in en dip modeli ile en uç modeli arasında Max 5 fps oynar firmaların bu tarz satış politikalarına kanmamak gerek.
Boktan firma her zaman boktandır arkadaşım. İyi firma zamanla boktan olabilir ama boktan firma asla düzelmez. Zaten konudaki yorumlarda aynı şeyi söylüyor. münşi kardeşimiz gayet güzel açıklamış.quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
AMD'lerde Nitro serisi iyidir. Diğerleri genelde Nvidia tasarımını değiştirmeden uyguluyor. Armor zaten ortalama altı bir soğutma sistemi.
8800gt çıkalı 12 sene oluyor. Bu nasıl örnektir anlamadım. 12 senede firmalar sıfırdan başlayıp zirveye çıkabiliyor veya tam tersi zirvedeyken batabiliyor. 2 sene önceki kart örnek verilse neyse derdim.
konuyu.
Diğer marka takıntısı diyen arkadaşlara da bunlar kot markası değil yaşanmışlıklarla konuşuyoruz. Tıpatıp aynı kartta fps zaten fark etmez sorun soğutma ve ses düzeyleri zaten. 30 lirayada fan var 300 lirayada ve arada fark var. İşte o fark bu fark.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
8800gt çıkalı 12 sene oluyor. Bu nasıl örnektir anlamadım. 12 senede firmalar sıfırdan başlayıp zirveye çıkabiliyor veya tam tersi zirvedeyken batabiliyor. 2 sene önceki kart örnek verilse neyse derdim. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X