Merhaba, 03 Ekim tarihinde İstanbul - Antalya yolculuğu yaptım ve bu yolculuğa yönelik üçüncü trafik cezam geldi. İnternette biraz bakındım ama göremedim, aynı gün içerisinde aynı ya da faklı sebeplerle yazılabilen trafik cezalarında bir sınır var mı? Mesela bu sınır iki ise, son gelen üçüncü cezanın idari hükmü olmayabilir mi? Teşekkürler, |
Aynı Gün Kesilen Trafik Cezaları (Hız Sınırı)
Trafik kurallarını ihlal ettiğinizde, yetkililer size bir trafik cezası yazabilir. Peki, aynı gün birden fazla trafik cezası almak mümkün mü?
Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanunu'na göre, sürücüler aynı gün içinde birden fazla trafik cezası alabilirler. Bu cezalar, farklı ihlaller için kesilmiş olabilir. Örneğin, aynı gün hem hız sınırını aştığınız hem de kırmızı ışıkta geçtiğiniz için iki farklı trafik cezası alabilirsiniz.
Bazı durumlarda, aynı ihlal için bile birden fazla trafik cezası yazılabilir. Örneğin, 24 saat geçmeden aynı hız sınırını aştığınız için birden fazla ceza alabilirsiniz. Ancak bu durum, ihlalin ciddiyetine ve ilgili trafik yönetmeliğine bağlıdır.
Eğer aynı gün içinde birden fazla trafik cezası aldıysanız, cezaların miktarı ve ödeme süresi hakkında bilgi almak için trafik denetleme merkezine başvurmanız gerekmektedir. Trafik cezalarınızı zamanında ödemeniz, ek yaptırımlardan kaçınmanız için önemlidir.
Özetle:
- Aynı gün içinde birden fazla trafik cezası almak mümkündür.
- Farklı ihlaller için veya aynı ihlali tekrarlamak için birden fazla ceza yazılabilir.
- Trafik cezalarınızın miktarı ve ödeme süresi hakkında bilgi almak için trafik denetleme merkezine başvurmalısınız.