Selam arkadaşlar. Ben de 80gb hard disc var ve ben d sürücüsüne Linux mandrake yi kurmak istiyorum Denedim ama bir türlü olmadı kurulumu biraz karışık. Şimdi kurulumuyla ilgili bazı bilgilere ulaştım resimli anlatımlar falan tamam. Şimdi windows xp pro ile Mandrake 10.1'i aynı disc ke kursam ne olur sorun yasatırmı acaba?...
Kesinlikle sorun olmaz, benim sabit diskimde 2 farklı linux dağıtımı (bir tanesi 64-bitlik) ve winxp sorunsuz bir şekilde çalışıyor...
şimdi azadi arkadasım gibi bendede sata 80 gb harddisk var win xp pro sp2 yuklu ben partition magicten 60gb 20gb diye ayırıp 20gbye linux kurmak istiyorum ama linux hakkında pek bilgim yok ne kurmam gerekir ve nasıl kurucam sonucta linux kurduktan sonra boot ederken bilgisayarın hangi işletim sistemini acmak istedini soran sayfa gelmesini istiyorum ve harddisk sata linux kurarken sorun olurmu
linuxu kurarken sata destekli kernel ile kurarsan istediklerinin hepsi olur
Arkadaşlar HDD'ye neden bu kadar düşmanlık yapıyorsunuz. Fiziksel diski resmen çürütüyorsunuz. iki tarafada boot ekleniyor. Lilo veya PTMagic sonuçta ikiside Boot Sector ekliyor. Buna FDisk yapıldığında ise bu hDD Geri Dönüşüm Kutusuna "bizim dilimizde" (Çöp'e) biraz daha yaklaşıyor.. Tek OS her zaman iyidir.
quote:
Orjinalden alıntı: perganon
Arkadaşlar HDD'ye neden bu kadar düşmanlık yapıyorsunuz. Fiziksel diski resmen çürütüyorsunuz. iki tarafada boot ekleniyor. Lilo veya PTMagic sonuçta ikiside Boot Sector ekliyor. Buna FDisk yapıldığında ise bu hDD Geri Dönüşüm Kutusuna "bizim dilimizde" (Çöp'e) biraz daha yaklaşıyor.. Tek OS her zaman iyidir.
Kardeş bende 4,3 gb ve 5 senedir kullandığım bir harddisk var linux ven win98 kurulu defalarca da format atmışımdır hala çalışmakta nerden çıkarıyorsunuz bu tip hurafeleri anlamam milletin kafasını karıştırmayın hdd dediğin şeyin içine hava girmez ve büyük darbe veya fabrikasyon bi hata olmadığı hddye bişey olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: kültigin
quote:
Orjinalden alıntı: perganon
Kardeş bende 4,3 gb ve 5 senedir kullandığım bir harddisk var linux ven win98 kurulu defalarca da format atmışımdır hala çalışmakta nerden çıkarıyorsunuz bu tip hurafeleri anlamam milletin kafasını karıştırmayın hdd dediğin şeyin içine hava girmez ve büyük darbe veya fabrikasyon bi hata olmadığı hddye bişey olmaz
Aynen katılıyorum dostum O 80 gb hala bende en az ona hiç abartmıyorum 3000 kez format atmışımdır.. iki işletim sistemi kuruyorum sonra yine fomat diyorum Linux olmadı bir hafta sonra xp 3 gün sonra yine format win7 Sonradan win8 çıktı haydi sıra onda yani aslında ben bilgisayar doğru dürüst hatasız çalıştımı sıkılıyorum bu ne kardeşim diyorum.. başlıyorum formata benim HDD bana mısın demiyor. Yanına bir tane abi aldım 2 sene önce WD 2 tb kardeş kardeş geçiniyorlar kasada. ona fazla dokunmaya cesaret edemiyorum:)
Hiç bir sorun olmaz, bence mandrake yerine pardus kurmanı öneririm sistem gereksinimleri olarak ta öyle ahım şahım bir şey istemiyor. Bence pardus kurman senin için daha sağlıklı ve iyi olur hem arayüz açısından hemde kullanılırlık açısından.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme