Şimdi Ara

aynı kabloda hem 12v dc hemde 25v ac okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motosikletime 12v led stop park lambası aldım. taktığımda park ışığı yanmadı.eski flemanlı ampül çalışıyor. led ampülü 12v dc bir adaptörle kontrol ettim çalışıyordu.
    motorumdaki park lambasının duyunu ölçtüğümde dc de 12v ac de 25v okunuyor. Sonradan led içinde hafif yanık kokusu aldım.
    sanırım 25v dan dolayı led içindeki dirençler yanmaya başladı. bunu nasıl temiz 12v dc yapabilirim

• bir şey yapmana gerek yok. ölçü aletinin ac kademesiyle, dc ölçme yaptığında, hatalı değer okursun.(aynı şey tam tersi durumlar içinde geçerlidir.
  • fakat led ampül çalışmıyor. led sağlam denedim. var bi sıkıntı çözemedim.
  • Motosiklet veya arabalar çalışırken 12V dan fazla elektrik üretebilirler belki aldığınız stop led ampul hatalı üretilmiş olabilir.Motosiklet çalışırken DC gerilimi motosiklete gaz vererek ölçün gerilimi kontrol edin belki gerilim çok yükseliyor olabilir.Ampulün watt değeri fazla değilse araya diyot takabilirseniz faydası olur.
  • led ampülün içini açtım . 44ohm direnç koymuşlar ve yanmış. ledleri multimeter ile ölçtüm 0,32a akım çekiyor.
    5w bir direnç kullansam bu sorunu halledebilirmiyim.
     aynı kabloda hem 12v dc hemde 25v ac okumak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuluman -- 12 Ağustos 2015; 10:30:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.