Şimdi Ara

Aynı Modeme Farklı Laptoplardan Bağlanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Laptoplardan fazla anlamam, işin aslı wi-fi konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok. Masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım yaklaşık bir 20 senedir :)

Olay şu şekilde, yeni bir modem aldım (Asus DSL-N12E) ve bu modeme çoğu cihazla sorunsuz olarak bağlanabiliyorum (laptop, smartphone etc).
    Ancak, elimde Dell ve MSI marka 2 tane laptop var ve bu cihazları çoğunlukla bağlayamıyorum, bağladığım zaman da bağlantı kısa bir süre sonra kesiliyor.

Şimdi, bu konuda yardımlarınız benim için gerçekten çok önemli, konuyu her gün takip ediyor olacağım, onun için ihtiyacınız olabilecek bilgileri kısaca aktarayım..

Şifreleme : WPA2-TKIP
    Wi-fi kanal genişliği : 40mhz (3 seçenek vardı : 20mhz, 40mhz, 20/40mhz. Orjinalinde 20 idi ama ben bunu tavsiye üzerine 40'a çektim ve düzgün çalışan cihazlarda hızlanmayı hissettim)

Yardımlarınızı bekliyorum, ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitesr -- 24 Ağustos 2013; 0:14:21 >

• Bu arada şunları da ekleyeyim (modemdeki seçili olan wi-fi seçenekleri) :

Bant : 2.4ghz (B+G+N) (Diğer seçeneklerin de hepsi 2.4ghz ama sonrasındaki parantezler "(B)", "(G)", "(B+G)", "(N)", "(G+N)" şeklinde)
    Mod : AP (Tek seçenek bu)
    Kanal Genişliği : 40mhz (Diğer seçenekler "20mhz" ve "20/40mhz" şeklinde)
    Yan Bantı Kontrol Et : Üst (Diğer seçenek "Alt")
    Kanal Numarası : Auto (Diğer seçenekler "5", "6", "7", "8", "9", "10", "11"
    Radyo Gücü : %100 (Diğer seçenekler %10 ile %100 arası, 10'un katları şeklinde 10 seçenek toplam)

Bir de gelişmiş ayarlar sekmesi var ama oradaki hiçbir şey hakkında hiçbir fikrim olmadığı için müdahale etmedim (parça eşiği, rts eşiği, işaret aralığı gibi 8-10 seçenek).

• quote:

Orijinalden alıntı: whitesr

Herkese selamlar, iyi akşamlar.

Laptoplardan fazla anlamam, işin aslı wi-fi konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok. Masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım yaklaşık bir 20 senedir :)

Olay şu şekilde, yeni bir modem aldım (Asus DSL-N12E) ve bu modeme çoğu cihazla sorunsuz olarak bağlanabiliyorum (laptop, smartphone etc).
    Ancak, elimde Dell ve MSI marka 2 tane laptop var ve bu cihazları çoğunlukla bağlayamıyorum, bağladığım zaman da bağlantı kısa bir süre sonra kesiliyor.

Şimdi, bu konuda yardımlarınız benim için gerçekten çok önemli, konuyu her gün takip ediyor olacağım, onun için ihtiyacınız olabilecek bilgileri kısaca aktarayım..

Şifreleme : WPA2-TKIP
    Wi-fi kanal genişliği : 40mhz (3 seçenek vardı : 20mhz, 40mhz, 20/40mhz. Orjinalinde 20 idi ama ben bunu tavsiye üzerine 40'a çektim ve düzgün çalışan cihazlarda hızlanmayı hissettim)

Yardımlarınızı bekliyorum, ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

bgn bantlarını değiştirerek laptopunuza uyanı bulabilirsiniz

• OkSk7444 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için, fakat hepsini denedim (sadece N olarak da denedim, cihazların her ikisi de N bandını destekliyor) ama sonuca ulaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitesr

Teşekkür ederim bilgi için, fakat hepsini denedim (sadece N olarak da denedim, cihazların her ikisi de N bandını destekliyor) ama sonuca ulaşamadım.

size bir önerim daha var şifre girme yerine gelin ve modem üstündeki yönlendiriciye basın bgn ayerı şifre bilgisayarınıza gidecek büyük ihtimalle düzelecektir teşekkürler oda olmaz ise modem arkasındaki reset tuşuna basın ve ayarları yeniden yapın

bkz:wps tuşu
  • Asıl ben teşekkür ederim bilgilendirme için WPS olayını deneyeceğim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.